Welkom, herken jij jezelf in de verhalen die hier verteld worden of wil je hier meer over weten? Word dan lid en praat gezellig mee. Iedereen is welkom op het gebied van spiritualiteit.

Alles wat vermeld wordt op deze website is naar waarheid van de poster zelf, neem enkel datgeen aan waar jij jezelf goed bij voelt.
Ieder zijn/haar eigen waarheid, respecteer deze...

[ Advertenties ]
Online Tarot Legging - Spirituele Datingsite

Het is momenteel 18-03-2018, 06:36:06

Alle tijden zijn UTC+01:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 1 bericht ] 
Auteur Bericht
 Berichtenonderwerp: Watermantijdperk
BerichtGeplaatst: 09-07-2015, 15:30:59 
Offline
Kabouter
Kabouter
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 15-04-2014, 02:18:23
Berichten: 233
Locatie: we are The Borg, you will be assimilated, resistance is futile.
Het Watermantijdperk of Aquariustijdperk is een begrip uit de astrologie. Het is een van de twaalf grote tijdperken die telkens beginnen wanneer het lentepunt een ander sterrenbeeld van de dierenriem binnengaat.

Afbeelding

Het lentepunt verschuift retrograde langs de sterrenbeelden van de dierenriem, een verschijnsel dat recessie (van het lentepunt) wordt genoemd. Deze cyclus wordt veroorzaakt door de precessie van de aardas. De aardas maakt elke 26000 jaar een cirkel, waarbij hij elke 2160 jaar – een Kosmische of Platonische maand genoemd – door één van de dierenriemtekens gaat. De volledige cyclus van 25920 jaar noemt men het Kosmisch Grootjaar' of Platonische Wereldjaar'.

Vanuit het sterrenbeeld Vissen gaat het in onze tijd stilaan naar de Waterman. The age of Aquarius zou volgens sommige astrologen gepaard kunnen gaan met grote veranderingen op wereldschaal. De nieuwe cultuur van de Waterman zou samenhangen met scheppende individualiteit. Waterman heerst traditioneel over elektriciteit, computers, luchtvaart, democratie, vrijheid, humaniteit, idealisten, modernisering, astrologie, zenuwaandoeningen, rebellen en opstand, waardoor op elk van deze gebieden veranderingen te verwachten zouden zijn. Andere trefwoorden en ideeën in verband met Waterman zijn non-conformiteit, filantropie, waarachtigheid, doorzettingsvermogen, menselijkheid en besluiteloosheid. Vaak beschouwen astrologen het optreden van veel van deze ontwikkelingen gedurende de laatste eeuwen als een indicatie van de nabijheid van het Aquariustijdperk.

Astrologen zijn het er niet over eens wanneer het Watermantijdperk begint (of is begonnen). Op basis van onderzoek stelt Nicholas Campion (The Book of World Horoscopes) vast dat veruit de meeste publicaties (24) het tijdperk van Aquarius laten beginnen in de 20e eeuw, met de 24e eeuw op de tweede plaats (12 beweringen).

https://nl.wikipedia.org/wiki/Watermantijdperk

Afbeelding

In de oudheid (zie Claudius Ptolemaeus) en in de middeleeuwen werden door astrologen 4 elementen onderscheiden: vuur, water, lucht en aarde, die onder meer de verschillende temperamenten aanduiden:

Cholerisch : Vuur
Melancholisch : Aarde
Sanguinisch : Lucht
Flegmatisch : Water

Deze kunnen elk in 3 vormen (of 'kruizen') voorkomen: hoofd, vast en beweeglijk. Er zijn daarom 12 combinaties mogelijk en daarom zijn er ook 12 dierenriemtekens. De Waterman symboliseert volgens de astrologie lucht (sanguinisch) en vast. Waterman is bovendien een van de positieve tekens. Met de andere luchttekens (Weegschaal en Tweelingen) deelt Waterman zijn intellectuele en sociale vermogens, zijn idealisme en spontaniteit, onbevooroordeeldheid, alsook een eerder abstracte en koude benadering van emoties van anderen, gekoppeld aan een sterke vrijheidsdrang.

Dit is in de astrologische visie een nieuw tijdperk. Het zogeheten lentepunt van de zon verschuift langs de sterrenbeelden van de dierenriem (de zogenaamde recessie van het lentepunt). Vanuit het sterrenbeeld Vissen gaat het stilaan naar de Waterman. Aangezien een volledige omgang van de zon langs alle twaalf tekens van de dierenriem circa 26.000 jaar in beslag neemt, duurt elk tijdperk gemiddeld 2150 jaar. Sommige astrologen geloven dat deze generatie mensen zich anders gaan gedragen en met andere uitdagingen te maken zullen krijgen dan die uit het Vissen tijdperk. Hoe precies blijft speculeren. Sleutelwoorden zijn, sociaal, humaan, idealistisch, origineel, onafhankelijk, eerlijk, intuïtief en rationeel.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterman_%28astrologie%29

Afbeelding

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dierenriem

_________________
In Sha Allah (إن شاء الله)


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 1 bericht ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
© Copyright 2000 - 2013 SpiritueleJongeren.nl