Welkom, herken jij jezelf in de verhalen die hier verteld worden of wil je hier meer over weten? Word dan lid en praat gezellig mee. Iedereen is welkom op het gebied van spiritualiteit.

Alles wat vermeld wordt op deze website is naar waarheid van de poster zelf, neem enkel datgeen aan waar jij jezelf goed bij voelt.
Ieder zijn/haar eigen waarheid, respecteer deze...

[ Advertenties ]
Online Tarot Legging - Spirituele Datingsite

Het is momenteel 18-03-2018, 14:34:28

Alle tijden zijn UTC+01:00
Forum gesloten  Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of reacties plaatsen.  [ 1 bericht ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 10-05-2011, 08:54:00 
Offline
Admin
Admin
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 14-02-2005, 11:29:47
Berichten: 3161
Locatie: Enschede
Veiligheid op het Internet en op het SpiritueleJongeren forum

Je bent opgegroeid met het Internet, je gebruikt het al sinds de basisschool. Je leert er steeds meer over. Er is nog nooit iets gebeurd wat vervelend voelt. Ja, misschien een virusje, maar daar blijft het bij.

Hoe meer je gebruik maakt van het Internet hoe meer je over de mogelijkheden te weten komt. Je ziet dat ook jouw mening of je foto op het Internet op prijs gesteld wordt en gebruikt MSN, Hyves of Facebook om jezelf bekend te maken.

Het lijkt allemaal heel onpersoonlijk, je gebruikt een nickname en zorgt ervoor dat je echte naam en adres onbekend blijven. Je mag schreeuwen wat je wilt, en niemand weet wie het écht gezegd heeft. Maar hoe langer je op openbare sites blijft, hoe meer je over je persoonlijke situatie verteld.

Van deze informatie kunnen mensen die het niet goed bedoelen gebruik maken.
Ook op het Internet is het niet verstandig ‘snoepjes’ van vreemden aan te nemen, hoe goed ze het ook bedoelen.
Veel mensen denken dat ze geen gevaar lopen omdat ze achter een computer zitten en niemand hen kan bereiken. Maar ook via de computer kunnen mensen te weten komen waar je woont en wie je bent.
Zo is het voorgekomen dat mensen op dit forum met ‘dergelijke problemen’ te maken hebben gehad. Hierbij kun je denken aan, onder andere, bedreigingen en stalking. Vaak zijn het figuren die graag inspelen op jonge mensen. Sommige mensen op dit forum zijn een beetje onzeker over hun kunnen en hopen dus ook de antwoorden op hun vragen hier te kunnen vinden.
Het kan gebeuren dat juist deze nare types hier op in spelen, daarmee begint de ellende! Als je twijfels hebt over bepaalde figuren hier op het forum of andere figuren die wellicht ooit hier lid zijn geweest, kun je het beste meteen contact opnemen met het Moderator Team. Dit betekent overigens niet meteen dat iedereen die onzeker is ook meteen gevaar loopt hoor ;).
Wij kunnen geen namen noemen i.v.m. privacywetgeving. Jij kan dat wél bij het melden van een persoon.

Algemeen
De forum moderators kunnen bij aanmelding niet altijd evengoed inschatten of een persoon slechte bedoelingen heeft, daarom is het HEEL ERG BELANGIJK om de volgende dingen in je achterhoofd te houden tijdens persoonlijk contact met een ander persoon:
  - Geef nooit je eigen (achter)naam aan mensen die je nog niet goed (genoeg) kent.
  - Geef nooit je adres aan mensen die je nog niet goed (genoeg) kent.
  - Geef geen informatie waardoor de ander kan achterhalen wie jij bent of waar je woont.

Contact
Soms kan het lijken dat een persoon erg aardig is. Misschien heb je hem of haar al eens ontmoet op een (on)officiële meeting van het forum. Zelfs dan kan het gebeuren dat deze persoon opeens heel vervelende dingen van jou gaat vragen. Ook hierbij zijn een aantal dingen BELANGRIJK om te onthouden.
  - Wees duidelijk tegen de persoon die jou lastig valt. Zeg hem/haar dat je dit niet leuk vind en dat je op deze manier niet met hem/haar om wil gaan.
  - Stel de moderators en/of je ouders op de hoogte van het gedrag van de persoon. Hierbij geld: hoe meer mensen het weten, hoe beter jij beschermd kan worden.
  - Ga niet in op het gedrag van de persoon. Blokkeer hem/haar op je sociale netwerksites, je e-mail en op chatprogramma’s, zodat je geen berichten meer van hem/haar kan krijgen.
  - Als de persoon contact met je blijft zoeken via telefoon of andere manieren. Licht dan de politie in van mogelijke stalking. Dit hoeft nog geen aangifte te zijn. Enkel een mededeling dat het gebeurt.

Grenzen
Ook kan het gebeuren dat anderen via het internet jou onder druk zetten. Misschien willen ze dat je met ze komt cammen. Misschien willen ze dat je vies tegen ze praat. Misschien willen ze dat je iets doet voor ze.
Hoe lief deze mensen ook zijn geweest voor jou, je bent ze niets verschuldigd. Als jij iets niet wilt doen en iemand anders blijft aandringen nadat jij “nee!” hebt gezegd heb jij geen verplichting voor hem of haar!
  - Mocht een persoon je vreemde vragen stellen. Zoals je uitkleden voor de camera, of te beschrijven hoe je borsten of je piemel eruit ziet, en je vind dit niet prettig. Meld het aan de forum moderators en/of aan je ouders. Ga zelf niet in op de vraag tenzij je het zelf graag wilt.
  - Mocht een persoon jou graag willen ontmoeten en jij wil dat liever niet moet je het niet doen. Als de persoon blijft aandringen, meld het dan!
  - Gaat een ander zo ver over je grenzen dat je twijfelt of het legaal is wat hij/zij doet. Meld het de moderatoren en ga naar de politie.

Spiritueel
Omdat we op een bijzonder forum zitten willen we ook de volgende waarschuwing geven.
Op het Spirituele Jongeren forum komen veel jongeren die niet zo lekker in hun vel zitten. Ze zijn niet zo sterk als ze kunnen zijn en twijfelen over veel dingen.
Het kan dan gebeuren dat er een (ouder) forumlid doet of hij het goed voorheeft met je. Of hij/zij je wil helpen met je problemen. Het is heel gemakkelijk om dan je vertrouwen te leggen bij deze persoon. Hij/zij geeft je allerlei adviezen en jij volgt die gemakkelijk op omdat jij denkt dat je geholpen word.
Deze adviezen kunnen goedbedoeld lijken maar kunnen heel veel schade doen. Let bij het aannemen van goede raad dan ook op:
  - Kijk altijd goed naar wat jij zelf van de raad vind!
  - Voelt het niet goed? Niet doen!
  - Blijft de persoon aanhouden, verbreek het contact!
  - Gaat de persoon je lastig vallen? Licht de moderatoren van het forum in en/of je ouders.

Met deze informatie hopen we je een beetje een veilige blik te kunnen geven op het internet en met name op het SpiritueleJongeren forum.
Denk niet: "dit overkomt mij niet!" Want dat dachten alle slachtoffers van dit soort praktijken.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over bovenstaande tekst of wil je er graag met iemand over praten dan mag je altijd een Moderator van het forum hierover een pb sturen.

Met vriendelijke groet,
Het ModeratorTeam van het SpiritueleJongeren forum.


Meld dit bericht
Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Forum gesloten  Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of reacties plaatsen.  [ 1 bericht ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
© Copyright 2000 - 2013 SpiritueleJongeren.nl