Welkom, herken jij jezelf in de verhalen die hier verteld worden of wil je hier meer over weten? Word dan lid en praat gezellig mee. Iedereen is welkom op het gebied van spiritualiteit.

Alles wat vermeld wordt op deze website is naar waarheid van de poster zelf, neem enkel datgeen aan waar jij jezelf goed bij voelt.
Ieder zijn/haar eigen waarheid, respecteer deze...

[ Advertenties ]
Online Tarot Legging - Spirituele Datingsite

Het is momenteel 19-02-2018, 19:12:09

Alle tijden zijn UTC+01:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 19 berichten ]  Ga naar pagina 1 2 Volgende
Auteur Bericht
 Berichtenonderwerp: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 21-12-2009, 21:34:41 
Offline
Power Moderator
Power Moderator
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 22-10-2006, 21:09:21
Berichten: 7371
Locatie: Amsterdam
Deze maand is Nickid geinterviewd! Veel plezier met lezen...
Geen foto dit keer, maar wel een zelfgemaakt filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=86T59J8Vwv8
“Dit filmpje heb ik gemaakt na die moeilijke periode, omdat ik hulp en liefde in die periode erg gemist heb en het gevoel had dat er niemand voor me was en alles alleen moest doen. Dus vanaf dat moment had ik me voorgenomen dat ik voor iedereen klaar zou staan, ondanks dat niemand er echt voor mij was, omdat ik weet hoe zwaar zo iets is, dus dat als ze iets meemaken ze me altijd kunnen bellen en ik er altijd voor iedereen zal zijn, en dat wilde ik laten weten door middel van dit filmpje op me hyves. Want wat je geeft krijg je 'meestal' terug, blijkbaar heb ik niet genoeg indruk en vertrouwen bij mensen gewonnen voor die periode, en zagen mensen niet hoe sterk ik ben. Waardoor ze me niet de ruimte liefde steun, en rust en vertrouwen konden geven die ik op die momenten juist nodig had.”


---

1.Hoe ben je op het forum gekomen en wat vind je het leukste aspect aan het forum?
Ik heb er hier en daar wel eens iets over los gelaten, maar ik heb iets meegemaakt dat me hele leven op me kop gezet heeft, het heeft mijzelf en mijn kijk op het leven en leefomstandigheden drastisch veranderd in positieve zin maar ook in een wat negatievere zin, met dat laatste probeer ik momenteel even mijn weg te vinden.

Mijn behoefte naar liefde, eenheid en de mogelijkheid om mijn hart te luchten hebben mij naar dit forum toe geleid. Mijn ervaring en omstandigheden hebben deze verlangens in mijn hart enorm laten aanwakkeren die ik zelfs probeer weg te nemen omdat ik het verlangen niet kan voeden, al lijkt dit steeds meer op het onderdrukken ervan.

Ik ben ook naar de officiële wintermeeting geweest omdat mijn hart en diepste wezen sterk en hardnekkig opzoek is naar het vervullen van deze verlangens, dus ben alles aan het proberen. En na het bezoeken van deze meeting is dit verlangen alleen maar groter geworden, juist omdat ik dit mooie mis in mijn eigen leven, ik mis deze mensen om me heen en ben nu zelfs een beetje depressief maar dat komt wel weer goed. De mooie en fijne sfeer van de kerst, brengt die leegte juist nog sterker naar voren in plaats van dat ik van het mooie kan genieten. Ik ben het zat dit gevoel te onderdrukken en mezelf wijs te maken dat ik alleen onafhankelijk gelukkig hoor te zijn, deze overtuiging en gedachtes heb ik nu definitief los gelaten, dit was om mijn gemis te verzachten en te onderdrukken. Ik voel me juist rot dat ik niemand heb om dit echt mee te delen, ik wil piano spelen voor mensen, ik wil ontbijt op bed brengen voor een vriendin, en dan gewoon is ff lekker klef doen gewoon genieten van die kleine dingetjes.
Maar nu speel ik piano op me kamer leef me even lekker uit, maar het zo veel fijner zijn als ik er iemand een goed gevoel mee kan geven. Al is het maar 1 persoon in mijn leven, ik wil tot in de oneindigheid laten zien hoe mooi en vreugdevol het leven kan zijn en hier nooit mee stoppen… Maar omdat ik het gevoel heb dat de mensen in mijn huidige leven alleen maar negatieve aandacht willen, voel ik me juist eenzaam en ongelukkig.

Op dit gebied voel ik me machteloos en afhankelijk van iets buiten me, (het lot, het leven, een engel, een gids, of gewoon een ander mens die dit stukje van mezelf gelukkig kan maken) laat ik maar niet te zweverig doen en hier kritisch over blijven.

Dit forum geeft mij de mogelijkheid om enorm grote lappen tekst en gevoelens te plaatsen zodat ik ze voor mezelf kan blootleggen. Hierbij ga ik mijn blokkade’s zien, waar zit ik vast in mijn denken, met welke woorden houd ik mezelf voor de gek. Aangezien er geen mensen zijn in mijn dagelijks leven die mij hier op wijzen, zal ik ze zelf moeten vinden, en daarbij is het forum en vooral dichten een grote steun.

Dit interview geeft mij de mogelijkheid om ‘het beeld’ dat forummers van me krijgen even flink uit te vergroten, omdat mijn ware aard en me ware zelf maar weinig te zien is. Op het forum zijn we nou eenmaal beperkt in ons woorden en onze berichten, ik voel me hierin ook zo beperkt omdat ik het moeilijk vind op een forum alleen met ‘woorden en tekst’ mijn ware zelf uit te drukken, dit komt vooral omdat hierbij mijn lichaamstaal en uitstraling mist.

2. Kun je jezelf omschrijven in een paar zinnen?
Bereid je voor want ik heb deze vraag afgewezen met een volmondige Nee, en de woorden ‘paar zinnen’ veranderd in een ‘lang verhaal’ haha.
(en dit zegt al iets over mijn persoonlijkheid :p)

Dus nee, maar ik zou wel kunnen proberen jullie te verwijzen naar mijn innerlijke wezen. Of ook wel proberen mijn hart open te gooien en heerlijk vanuit gevoel lekker alles eruit laten stromen. Dan komen de belangrijkste en mooiste dingen van mezelf als eerste naar voren. Maar ik voel mezelf zoveel groter en zo veel flexibeler dan alleen een kort verhaaltje of een paar zinnen.

Ik heb even geen zin om te vertellen over het ene leven, die ene essentie en al dat wijze gelul erom heen haha, dit heb ik al vaak genoeg gedaan, en vele anderen zijn me al voor geweest. Ik vertel nu liever iets over de schoonheid van mijn eigen persoonlijkheid en rol en karakter in het leven. Gewoon even heerlijk lekker spontaan :D! En waarom ik op dit moment zo ben, en zo geworden ben door levenservaring.

Het zou zo ontzettend fijn zijn als ik mezelf helemaal kan laten zien want dat is waar ik vaak moeite mee heb.
Want als ik heel eerlijk ben, leef ik vaak meer naar regeltjes die ik mezelf heb voorgenomen dan dat ik echt daadwerkelijk lekker mezelf kan zijn. De rede hiervoor is omdat ik het soms onverantwoordelijk vind om jezelf te zijn bij bepaalde mensen. Hierover kan ik genoeg voorbeelden geven maar dat wil ik even terzijde laten in dit interview.

Ik wil mezelf en liefde enorm graag uitdrukken. Mijn doel is momenteel om in ieder moment van het leven proberen zoveel mogelijk liefde uit te stralen, geluk uit te stralen, vreugdevol en liefdevol te zijn, opgaan in het leven de schoonheid zien van alle kleine dingetjes in het leven, dit ben ik en zo zit ik in elkaar en hier is geen woord van gelogen, en ik weet dat ik dit heel goed kan, volledig opgaan in dromen fantasieën, en vol inspiratie, dit gevoel is het grotendeel in mijn leven echt aanwezig, voor mijn (ervaring en omstandigheden eind 2008) was ik een intens vreugdevol en gelukkig mens, en dit was zelfs allemaal enorm vanzelfsprekend voor mij. Ik heb spontane woorden op school, op me werk dat ik zij gemeend en oprecht van aah heerlijk mooi leventje… op momenten dat mensen echt chagrijnig waren en stonden te bekvechten haha, en dan zie je ze raar kijken, en dan schoot ik vollop in de lach en werd ik nog vreugdevoller, en voor ik het wist lachte die chagrijnen mee in totale verwarring :p

Op de achtergrond was er ook wel dat kleine stemmetje dat fluisterde van ach het kan nog mooier als er nog iemand in je leven komt.. maar dat stemmetje was niet sterk genoeg en deed me weinig ik had het niet nodig ik voelde me vervuld en voldaan.

(dit stuk tekst is uitgelopen tot een verhaal van mijn ervaring, dit was niet de bedoeling bij dit interview ik heb het onder het interview geplaatst voor mensen die hier in geïnteresseerd zijn, ik openbaar veel over mezelf in dit stukje voorheen schaamde ik me zelfs voor alles en nu durf ik dit zo openbaar te plaatsen)

3. Wat is spiritualiteit voor jou en hoe ga je ermee om in je dagelijks leven?
Iedereen heeft een ander beeld bij het woord spiritualiteit, mijn beeld is vooral erg nuchter. Als ik het woord spiritualiteit gebruik bedoel ik hier eigenlijk mee : leven vanuit het hart, liefdevol handelen, aan je minder mooie kanten werken, genieten van het leven, leven uit dankbaarheid, anderen behandelen zoals je zelf behandeld wild worden, fantaseren, creativiteit, jezelf ontdekken, vragen stellen over het leven, wat er buiten het aardse nog meer bestaat (maar niet te zweverig worden). Je angsten, zorgen, en woede onderzoeken en ze omzetten door acceptatie, begrip en vergeving. Streven naar wijsheid en meer levensinzicht.

In het dagelijks leven ben ik eigenlijk veel bezig met bovenstaande, niet zo zeer in het informatie opdoen, maar in de praktijk situaties overdenken, proberen te begrijpen. Maar ook gewoon lekker genieten van een biertje in de kroeg, en lekker keyboarden , of een computerspelletje doen, of gewoonweg dingen doen waar je je lekker bij voelt vallen bij mij onder spiritualiteit. Spiritualiteit staat voor het geestelijke, en dat zie ik ook gelijk aan leven.

4. Wat wilde je als kind worden, en wat heb je uiteindelijk gedaan/doe je nu?
Ik wilde niets worden ik wilde gewoon gelukkig zijn, en was als kind altijd dankbaar dat ik mocht leven, en ik kan me nog herinneren dat ik als klein kind wel eens gedacht hebt wat is het leven toch mooi, wie zou mij gemaakt hebben hoe kom ik hier,, en vervolgens meteen weer dacht och wat maakt het uit ik hoef het niet te weten ik ben gelukkig zo. Sta vandaag de dag nog verbaasd te kijken waarom ik toen zo dacht en vraag me af of dat een diepere betekenis had, en of dat eraan ‘terugdenken’ niet een stille hint is van nick ga weer eens wat meer genieten en leven zoals toen.

Verder werk ik nu bij een staalbedrijf als kraandrijver, op aanrader van me famillie omdat ik alles wel best vond als ik maar gelukkig was en bleef, momenteel begin ik wel te dromen en te wensen en dingen te verlangen, al voel ik me beperkt en te lui om ze uit te voeren. Haha.

5. Hoe staan liefde, lust en romantiek in verhouding tot elkaar, volgens jou?
Ik begin altijd te zweven bij dit soort vragen hahaha, niet dat ik dat erg vind want vind dat heerlijk :p… eigenlijk moet ik hier even over nadenken ik ga eerst even kijken hoe ik deze 3 woorden moet opvatten:
- Liefde = onvoorwaardelijke acceptatie
- Lust = een verlangen naar liefde en elkaar
- Romantiek = een ervaring van liefde

Hmm ja ik denk dat ik zo het hele pakketje wel heb, het woordje lust gebruik ik niet zo vaak en hoor ik ook nooit echt, maar dit idee kwam er bij mij op toen ik dat woord zag. Ben benieuwd hoe anderen dit zien eigenlijk.
In verhouding tot elkaar, haha even kijken hoor een stukje ‘begrijpend lezen’ noemen ze dat :p volgens mij heb ik het antwoord al gegeven, ik voel me nu echt een dom blondje :p hahaha

Nou ja laat ik er maar gewoon een leuk grappig verhaaltje van maken heb ik ff zin in haha.
Als 2 mensen verliefd zijn en elkaar onvoorwaardelijk lief hebben, en met elkaar lekker aan het flikflooien zijn zeg maar. Enne ze zien elkaar maar weinig zullen ze enorm veel lust ervaren, verlangen naar elkaar en natuurlijk enorm lustig worden voor heerlijke intieme flikflooiseks zeg maar, en dat kan zo romantisch uitlopen oeeh, met kaarsjes erbij, of misschien wel een pornofilm dr bij, ach je weet maar nooit wat mensen tegenwoordig romantisch vinden he haha, o en misschien dat dat kereltje dan een roos in zijn mond doet op zijn knieën gaat zitten en haar na de hevige flikflooi partij haar ten huwelijk vraagt! O en dat vrouwtje is dan natuurlijk helemaal in de wolken en zweverig o wat lief… ah wat ben je ook een skattie…JA IK WIL!!!!!!! En dat is nou ware romance….

Nou ja zo staan die 3 dan dus in verhouding met elkaar :p en dit is mijn goedste nederlands :D! leuk woord is dat toch altijd.. flikflooien :p dat maakt het net ff oehhhhhh spannender :p ‘ahum’

Neem dit maar niet al te serieus, want ik ben best wel romantisch hoor :p haha, en in dit overdreven verhaaltje had ik echt even zin in na al dat serieuze gedoe :p

6. Wat is jouw definitie van 'normaal'?
Normaal is een definitie, wat is normaal? Dit is voor iedereen anders, ik kan hier niet echt antwoord op geven. Maar daardoor heb ik eigenlijk ook weer wel antwoord gegeven, hmm ja mijn antwoord is duidelijk genoeg. Hihi.

7. Hoe sta jij tegenover de beslissing van de overheid om het verplicht te stellen een vingerafdruk in je paspoort te hebben?
Erhm het enige wat ik hier uit kan op maken is dat die mensen erg genieten van hun macht. Ik heb hier niet echt wat van te vinden ze doen het toch wel als hun dat willen.
Ze zoeken het maar uit met hun stomme spelletje, zolang ze me kroegje maar niet sluiten, me bed pikken, het water afsluiten, of me keyboard weghalen, en andere dingen die ik waardeer en dankbaar voor ben in het leven. Ik laar ze lekker gaan ik zeg niet dat het goed is wat ze doen, ik vind ze zelfs zielig en kinderachtig. Maargoed ik heb geen zin om daar een stokje voor te steken er is genoeg troep en rotzooi in de wereld, en ik kan in me eentje niet overal wat aan doen, dus eigenlijk doe ik dat gordijntje hiervoor liever dicht (wetend dat het er is), maar dat laat ik aan ‘het leven/goddelijke/of anderen over’ omdat ikzelf er geen raad mee weet. En als ze van plan zijn me het leven zuur te maken en dat spelletje willen spelen zal ik alles aanvaarden en accepteren zodat ze me geestelijk niet raken, zodat ik hun machtsgevoel en ego niet voed. Ik zal vrijgevig naar ze zijn, en ze met een overvloed aan liefde behandelen, zonder kritiek, zonder iets te vinden, zonder te oordelen. Maar gewoon in overgave en acceptatie leven, want dat is de enige wijsheid en inzicht die ik nu tot mijn beschikking heb om er mee om te gaan. Ben het er dus niet mee eens, maar dat doet er niet toe.

8. Wat wil je ooit nog eens doen of bereiken in jouw leven?
Een lieve meid ontmoeten waarmee ik samen gelukkig kan zijn, die ik veel kan geven en die ook van mij houd. beter piano leren spelen, nog lang van mijn hondje kunnen genieten, mezelf ontwikkelen in dichten, zodat ze korter en krachtiger worden, simpeler en minder persoonlijk over mezelf, maar gericht op wijsheid en inzicht waar mensen iets aan kunnen hebben, hier een bundel van maken en ze gratis uitdelen.
En de eer ontvangen om personen in nood, of in psychische moeilijkheden liefdevol simpel en niet al te moeilijk te kunnen/ en mogen helpen met blijvend resultaat. Zodat ik weet dat ik mijn levenslesje goed geleerd heb, en in de praktijk kan brengen.
Veel geluk en mooie momenten meemaken zodat als ik doodga ik met plezier op mijn ‘werkstuk’ kan terugkijken.

9. Welke persoon of personen is/zijn een inspiratie voor je?
Guus Meeuwis, omdat deze zeer leuke vrolijke en spontane teksten heeft,
Hij zingt over de kleine dingetjes die hij zo kan waarderen, houd dingen lekker luchtig spontaan en simpel ik kan er ook uren over mee praten en heerlijk mee voelen hoe hij het ervaart ik zal hier wat titels plaatsen:

Thuis
(zo heerlijk spontaan en die kleine dingetjes die die kan waarderen)
http://www.youtube.com/watch?v=o7DXuhSSmHw&feature=related

Als de wereld.
http://www.youtube.com/watch?v=9GtOtyNbxys

Leve het leven.
http://www.youtube.com/watch?v=53qQhqCjnMw&feature=related

Wees maar niet bang.
http://www.youtube.com/watch?v=0CbQnpVBWRw&feature=related

Zal ik er zijn.
http://www.youtube.com/watch?v=VIj8E1di-tg&feature=related

Jouw hand.
http://www.youtube.com/watch?v=QZ4QvCOWB1k

Op straat
(al is deze niet officieel van hem)
http://www.youtube.com/watch?v=-T4uKZvorAc&feature=related

Bij elkaar
http://www.youtube.com/watch?v=MMG7KoItXnY&feature=related

o en de bekende liedjes natuurlijk, ik heb alle liedjes van hem en vind ze allemaal leuk ze hebben allemaal wel iets, maar ga hier niet die hele waslijst neer zetten haha dit waren de eerste liedjes die in me op kwamen.

10. (vraag van Avuso) Wat wens je de gehele mensheid toe?
Ten eerste Avuso hartelijk bedankt dat je me deze mogelijkheid heb gegeven om dit interview te doen vind ik echt leuk! En voelt fijn mezelf gewoon eens lekker zo te laten gaan haha :D Ook een zeer boeiende vraag erg gericht op mijn hart hihi…
De dromen, fantasieën, en inspiratie en liefde schieten bij de gedachte al door me kop als ik hierover even lekker ga zweven haha, ik weet dat je zelf niet zo van het zweverige bent haha maar toch doe ik het, en ergens zie ik dit ook niet als zweven maar zie ik dit in een verre toekomst en misschien wel snel werkelijkheid worden al weet ik het niet zeker.
Vele mensen hebben het al gezegd, vele dromen er van,zelfs guus meeuwis heeft er een liedje over… genaamd: Laat mij in die waan. John lennon zong erover in imagine…
Monique smit – stel je voor… en er zijn er een hoop die dit dromen… die dit wensen…
Voor de hele wereld. Wereldvrede, eenheid, liefde voor elkaar, respect, een goddelijk gevoel van gelukzaligheid, met liefde voor de natuur en de dieren, gelijkheid over de hele wereld, geen leiden meer, een overvloed aan voedsel eten en drinken, geen verplichtingen meer, geen macht meer, een wereld waarin iedereen gelukkig is en kan genieten van het leven en kan doen waar hij of zij zin in heeft, en dit is mogelijk als iedereen leeft vanuit het hart want dan zijn er geen regels nodig en zal niemand harteloos handelen. Omdat er vrede is in het hart, en als daar vrede is zal zich dit ook uiten in de uiterlijke wereld… vrede kun je niet voor vechten, mensen rechtvaardigen oorlog, maar als er vrede is in het hart is er geen oorlog nodig. Ik kan hier ook weer uren over praten en stiekem hoop ik dit te zien in 2012, maar ergens denk ik dat dit valse hoop is, maar tijd komt raad he.

11. Aan wie geef je het interview door en welke vraag wil je aan diegene stellen?
Oeh dit is een moeilijke ik heb even gekeken wie er allemaal al aan de beurt zijn geweest, maar ik geef het interview graag door aan Matthijs, en de vraag die ik aan heb zou willen stellen:

Wat heb jij nodig om je echt intens gelukkig en vervuld te voelen?


(vervolg vraag 2)
Toch was dat stemmetje er wel, en op een dag had ik aandacht van een meisje die enorm ongelukkig was. Wat ik niet wist op dat moment, ik kwam lekker in de kroeg was lekker aan het genieten, en dan zomaar ineens komt er iemand die je met een paar lieve opmerkingen helemaal laat zweven, je krijgt ineens aandacht iemand en realiseert je dat er daadwerkelijk iemand op je af durfde te stappen.. wat ik totaal niet verwacht had en omdat ik altijd een beetje dat afwachtende typetje ben… voor je het weet ben je verliefd… en na 2 weken komt dan haar ware aard naar voren… het was een verwarrende periode voor mij, had eindelijk het gevoel dat ik nog meer mezelf kon zijn, ik had zo onwijs veel te geven het voelde heerlijk om iemand echt gelukkig te maken, al waren er ook zoveel gemene onbewuste kanten die in de loop van tijd aan me begonnen te vreten, ik zag dat ze aanwezig waren bij haar, maar ik zij er niets van en keek er doorheen, toen kwam een moment dat ik haar met zichzelf moest confronteren omdat het me pijn ging doen, ik begon mezelf te verloochenen, en ze begon langzamerhand enorm veel van me te verwachten. Ik sprak me hart en me gevoel en het was alsof ik een enorme aanval deed, gewoon kleine woorden zoals ik vind het niet fijn dat je me steeds dom noemt.. en steeds met je ex flirt enzo… al ben je hier vrij in, maar het voelt niet goed omdat ik zie dat er meer is tussen jullie, vervolgens stond er een monster voor me, alleen zag ik pijn en verdriet, ik zag dat ze nog van haar ex hield… maar dat die kerel haar gebruikt en pijn doet, ze kon hem niet los laten en gebruikte mij om dat gevoel op te vullen, na een korte tijd voelde alles ook zo leeg en onwaar… ondanks dat bleef ik bij haar.. tot op een dag zij het uitmaakte ze kon het niet meer... ik wist dat die dag zou komen… en de acceptatie en aanvaarding was er al, en ik zij het is jammer dat je er niet aan wil werken, ze kon de zelf confrontatie niet meer aan. Ik voelde even verdriet maar liet het na een paar dagen volledig los…. En toen na die relatie was alles anders… ik werd bewust van mijn eigen geluk, mijn eigen inzichten, mijn eigen wijsheid, ik begon te beseffen dat ik anders was als anderen, dat ik een andere kijk op het leven had… en was er nooit van bewust dat mensen niet zo dachten als ik… maar ik voelde me wel gewoon verbonden met iedereen ik snapte veel mensen alleen niet waarom ze elkaar pesten en ongelukkig waren.. het bleek dat gelukkig zijn en van het leven genieten helemaal niet iets vanzelfsprekends is op aarde voor heel veel mensen…

En toen kwamen er vragen wie ben ik? Spontaan in me op… wat is er aan de hand waarom leef ik.. wat is het nut van dit alles.. wat gebeurd er met de wereld zoveel dingen kloppen niet…(ik heb deze vragen en momenten ook wel op jonge leeftijd en me hele leven s’avonds op bed wel eens gehad, dan werd ik spontaan wakker met een enorm hoog bewust gevoel van dingen kloppen niet, maar negeerde ze en ging weer slapen) en volgende dag was ik het weer rustig vergeten, ik was gelukkig dus wat maakte het uit…

Vervolgens ben ik op internet gaan Googlen, youtuben, en ben ik een half jaar bezig geweest met complot theorieën lezen, world trade centers, aliens, de wereld elite, 2012, de wereld vergaat, deeltjes verkleiner, god en christendom, vreemde groepen mensen,en heel internet zon beetje alle negativiteit die er maar aanwezig was, vaccinaties, rotzooi in het voedsel, hongersnood, moordfilmpjes waarbij letterlijk iemand zijn hoofd afgesneden werd, dieren die werden afgeslacht.. ik zag alles wat er op de wereld gebeurde… ik werd verward, als kind zij ik altijd ik hoef geen krant te lezen, ook geen nieuws alleen maar narigheid waarom zou ik dat wille weten.. deze uitspraken van me jongere levensjaren werden bevestigd, oh nick waarom heb je het nou toch gedaan… ik werd namelijk enorm bang… bang voor een derde wereldoorlog.. bang dat de wereld zou vergaan… me ouders merkte dit ik was niet meer die vrolijke gelukkige jongen van altijd het gaat niet goed met hem… en zomaar ineens tussendoor… toen ik vol zat met angst kreeg ik een openbaring… ik realiseerde me dat ik niet nick was, dat mijn ouders niet mijn ouders waren, dat nick maar een rol was.. dat alles een illusie was.. ik ervaarde intense liefde geluk en eenheid, en alles leek zo simpel en perfect… en kwam in die staat naar benede en zij tegen mijn ouders; pap mam ik ben niet meer bang voor jullie, en ook niet meer voor deze wereld vanaf vandaag doe ik waar ik zin in heb, het leven is zo mooi, we zijn goddelijk, en opa is niet dood dat weet ik zeker… (gewoon omdat ik de ware levensessentie ervaarde) mijn moeder barste in huilen los en zij weet je hoe gemeen en harteloos dat is wat je nu zegt nick opa is wel dood en dat doet me enorm veel verdriet, en ik zij nee mam hij is alleen niet meer bij ons maar hij leeft vast nog wel… ik stond met stralende starende ogen volkomen emotieloos in de kamer enorm rustig ik voelde me echt zweven in de kamer, en alles leek letterlijk 1 grote film om me heen… ik denk dat ik in een diepe meditatie ben beland of mezelf van me zelfbeeld en zelfdefinities had los ‘gerealiseerd’ ofzo.. mijn vader en moeder raakte in paniek, me vader rende naar boven en keek op me computer wat ik gedaan had of op wat voor site ik zat, (omdat ze hadden gemerkt dat ik laatste tijd angstig was) en vervolgens zag hij een site vol info,
Waar stond dat de aarde een gevangenis was, en we gevangen waren genomen door aliens enzo in een ver verleden weet ik veel wat allemaal en me vader dacht nick is geypnotiseerd hij heeft hulp nodig…

(die site had niets met mijn ervaring te maken, want ik zat gewoon rustig op bed na te denken belande in een staar en toevallig stond me computer nog aan, omdat ik daar die dag even wat zat door te lezen)
Me ouders belde meteen een psychiator op (een zogenaamd crisis team ofzo omdat het in het weekend was) ik ging openlijk vertellen dat alles liefde was en dat het leven zo mooi was en dat we zelf goddelijk waren, maar vertelde ook een geloofsovertuiging erbij, dat de wereld op het punt staat zware narigheid mee te maken maar dat mensen niet bang hoeven te zijn (op dat moment was ik er van bewust dat ik het niet zeker wist maar zij het er gewoon bij omdat ik dat leuk vond denk ik XD)

en toen bestempelde ze me met deze jongen leid aan serieuze wanen… dat viel als blok op mijn hart, ik werd angstig…weer enorm angstig en raakte uit die staat (heb daar erg lang in gezeten) en kwam zogezegd weer ‘op aarde’
Ik wilde weer terug naar die staat ik begreep het niet… ik vond een site waarop stond
bevrijd jezelf van de ‘mind’… en het ‘systeem’en noem maar op…ik ging er helemaal in op en nam al die woorden klakkeloos aan… en vervolgens belande ik dus bij een soort ‘sekte’ of anders gezegd mensen die gewoon erg opgingen in een geloofsovertuiging, (strijders van eenheid en bevrijders van het collectieve systeem en de mind) noemde ze zichzelf ook wel. Als ik er op terug kijk is het gewoon lachwekkend en idioot XD ook al deed ik er zelf aan mee maargoed.

Alleen werd ik bij die ‘groep mensen’ niet bevrijd.. maar ging ik hun taal praten, ik zag mensen als gevoelloze robots… ik werd letterlijk gebrain washed… of hoe zeg je dat… ik zag dat als absolute waarheid.. maar het was een geloof… mijn hele denkwijze en kijk op de wereld was maar beperkt door dat taaltje en dat geloof, mijn hele omgeving zag dat ik in 1 klap heel iemand anders was.. ik praten over aliens die ons kwamen redden, dat we allemaal gevangen zijn genomen en echt de vreemdste geloofsovertuigingen, ik werd gevoelloos want leefde alleen maar naar mijn denkwijze.. ik wees me ouders af… ik wees me vrienden af, vertrouwde de hele wereld niet meer…alleen nog die site… want wie zal je nog vertrouwen als je open hartelijk praat tegen een spychiator en je ouders na een intens goddelijke ervaring… (uiteindelijk hadden ze dus wel gelijk ik leiden echt aan serieuze wanen maar deze kwamen later pas daarvoor ging ik gewoon op in een beeld van liefde en verheerlijking en rust.. wat de ‘waarheid’ was interesseerde me niet ik voelde me gewoon goed.

In de tussentijd is 1 van me beste vrienden toen nog met me ex naar bed geweest, dit deed me niks maar iedereen verzweeg het en loog tegen me omdat ze dachten dat ik dat niet aan zou kunnen.. toen ik er achter kwam verbaasde iedereen zich dat ik teleur was gesteld dat ze gelogen hadden en dat het me niets deed… ik heb nou eenmaal een hekel aan als mensen me als slachtoffer gaan zien. En me zielig gaan behandelen… al word het liefdevol en goed bedoeld. Die vriend had trouwnes enorme schuldgevoelens omdat me ouders boos waren geworden op hem, en ik zij je hoeft je niet schuldig te voelen en me ouders zijn gewoon overbezorgd dan doen ze die dingen nou eenmaal trek je er niet zo van aan… maar hij bleef onzeker en dat had ook een tijd geduurd voor hij het los kon laten. Ik weet nou eenmaal dat hij zwak is en makkelijk beïnvloedbaar door meiden, en hoe vals me ex was en dat gebruikte om mij een trap na te geven, maar dat soort kinderachtig gedrag vind ik alleen maar zielig. En hebben ze alleen zichzelf mee niet ik. Pure tijdverspilling :p ik kan er wel om lachen eigenlijk haha (en deze woorden zijn niet om mezelf groot te houden dit meen ik, ik hou mezelf niet graag voor de gek)

En toen ineens na veel narigheid en problemen belande ik in de aller diepste dip.. het woord zelfmoord vloog door me kop… ik lach huilend enorm verdrietig op bed.. en ik dacht niet ik maak er een eind aan.. ik dacht: nu weet ik waarom mensen zelfmoord plegen…. ik moest en zou er uit komen… maar dat viel tegen want me hele leven lag totaal overhoop… ik had wonden gemaakt. Bij collega’s op me werk, bij een psychiater, bij me ouders, bij me familie bij mijn vrienden… dat moest allemaal opgeruimd worden… ik wilde een nieuwe start… ik liet de site los… ik liet die denkwijze los en dacht terug aan die ervaring ik zocht andere wegen, andere sites, op gebied van nuchtere spiritualiteit, ik voelde me veel wijzer en veel verstandiger, en liet me niets meer aan praten en geloofde niets meer, ik werd een echte waarheidszoeker, op me werk werd ik nog veel bestempeld als gek en raar, mijn vrienden roddelden van alles, ik was er van bewust maar ondanks hoe gemeen iedereen ook was en hoe hard en zwaar ik ook werd geconfronteerd, ik begreep ze wel… ik was ook diep gezakt… ik had ze lief en respecteerde ze dat ze zo dachten… het heeft lang geduurd voordat alles weer normaal ging. Ik voel me nu ontwaakt (verlicht) veel wijzer en sterk, heb mijn hele verleden opgelost diep in mezelf gespit, ben me hele leven gaan overdenken, ben onwijs liefdevol geworden met veel inzicht en begrip naar alle mensen om me heen, ik heb geen vijanden meer, (al heb ik die ook nooit echt intens) maar wraak, woede, haat zelfs het kleinste beetje kan ik niet meer in mezelf vinden.. alleen nog maar vergeving aanvaarding en acceptatie… en gewoon weten, en de rest maar laten.

En tot op de dag van vandaag probeer ik in de praktijk goed bij mezelf te blijven en in ieder moment van de dag proberen de juiste keuzes vanuit liefde en me hart te maken, voor het goeds van iedereen, en hier weid ik nu zowat me leven aan, al begin ik nu ook behoefte te krijgen aan gewoon weer lekker aards genieten, want daar doe ik mezelf nog wel eens te kort aan.

---

Nickid, heel erg bedankt voor dit interview!
In de eerste maand van het volgende jaar interview ik Matthijs!

_________________
You think you're better than me and I agree..


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 24-12-2009, 12:29:52 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-01-2007, 17:40:04
Berichten: 7643
Locatie: Onder een hoedje van papier
Voor 't gemak heb ik het hele verhaal eens uitgeprint en lekker op 't gemakje gelezen.

Mooie antwoorden Nick, en ik ben vereerd om het stokje te krijgen van jou :). Vooral in mijn favoriete maand Januari :p, ben dan jarug! :D.

Ik heb weer wat over je geleerd en weet nu weer een stukje beter hoe jij tegen het leven aankijkt :).

Een dikke knuffel en een kerstgroet is wel op zn plaats hier dus bij deze :D

_________________
Hoi. Ik lijk op Jezus.
Ben ik nu de Messias of een Jezusfiguur?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 24-12-2009, 16:56:41 
Offline
Dwerg
Dwerg

Lid geworden op: 02-05-2009, 17:17:44
Berichten: 283
He Nick!

Leuk dat je de vragen uitgebreid hebt beantwoord. Dat maakt jouw visie weer een stukje duidelijker :)

Fijne kerstdagen!


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 24-12-2009, 17:13:37 
Offline
Dwerg
Dwerg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 08-11-2009, 20:02:48
Berichten: 291
Nick geweldig om te lezen!
Veel van dit was al in ons gesprek naar boven gekomen maar ook veel niet.
Heel interessant ;)

P.s. in dat filmpje is een foto dat jij met een oranje jas op een witte stoel langs mensen zit. De vloer is daar groen. Is dat op een boot?

Want ik heb op precies zo'n boot gezeten. En ging die toevallig naar Engeland? anders zaten we misschien op de zelfde boot ;)

_________________
Wij mensen zijn net als kleine kinderen met blokken.
We bouwen een toren gooien hem plat.
En maken een nieuwe mooiere en hogere toren.

Auteur: God


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 24-12-2009, 23:11:56 
Offline
Dwerg
Dwerg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 23-06-2009, 17:35:39
Berichten: 402
fijn dat het ook gelezen word :D

al moet ik er wel bij zeggen (mijn ervaring van toen zal wat wirrelwarrig zijn, informatie zal een beetje verdraaid zijn, volgorde van gebeurenissen zijn niet meer zo zuiver)

dit komt omdat ik mijn 'verhaal in me hoofd' mijn ervaring toen... erg heb los gelaten en het niet meer 1 2 3 allemaal in details naar voorheeon kan halen, als ik toen mijn verhaal en 'beleving' had geschreven zat dit vol emotie, verdriet en pijn... maar dat kan ik niet meer voelen...

ik ben zelfs dankbaar voor dit alles, en mijn verhaal en kijk erop 'achteraf' als ik neerkijk op het verleden, heb ik door meer inzicht en meer 'licht' meteen ene hele andere kijk en beleving erop.

leiden gebeurd tenslotten als er gebrek is aan inzicht en iinformatie, en omdat ik gegroeid ben kan ik de pijn enzo nog wel 'voorstellen' maar niet echt meer ervaren.. omdat ik helemaal geen pijn meer zie of voel in dat verhaal.
het is ene beetje moeilijk uit te leggen..


iederen hele fijne kerstdagen(l) :hart:
liefs nick

_________________
Leven en laten leven


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 25-12-2009, 02:18:11 
Offline
Dwerg
Dwerg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 23-06-2009, 17:35:39
Berichten: 402
The Void Dragon schreef:
Nick geweldig om te lezen!
Veel van dit was al in ons gesprek naar boven gekomen maar ook veel niet.
Heel interessant ;)

P.s. in dat filmpje is een foto dat jij met een oranje jas op een witte stoel langs mensen zit. De vloer is daar groen. Is dat op een boot?

Want ik heb op precies zo'n boot gezeten. En ging die toevallig naar Engeland? anders zaten we misschien op de zelfde boot ;)

Dit was op een boot naar terscheling toen ik een weekje met vrienden naar camping appelhof ging :p

_________________
Leven en laten leven


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 31-12-2009, 10:27:00 
Offline
Elf
Elf

Lid geworden op: 06-11-2009, 11:20:15
Berichten: 546
Locatie: Nijmegen
Rrrromantisch verhaal heb je gehouden Nick :D

_________________
We are everything you want others to be


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 31-01-2010, 21:39:06 
Offline
Elf
Elf
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 29-01-2010, 20:01:53
Berichten: 581
Vind het knap dat jullie zo open zijn over alles vraag me af of ik dat ooit zou kunnen.

:oops:

_________________
If one dream should fall and break into a thousand pieces, never be afraid to pick one of those pieces up and begin again.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 01-02-2010, 23:30:46 
Offline
Elf
Elf

Lid geworden op: 06-11-2009, 11:20:15
Berichten: 546
Locatie: Nijmegen
Dark_Angel,

Bedenk je goed dat alles wat je hier leest, hoewel getypt door een persoon, alleen maar tekst is.
Niet meer, niet minder, hoewel wat de tekst over kan brengen weliswaar een grootse dan wel kleine boodschap kan bevatten. Het mooie van fora´s is dat je je gevoelens bloot kunt geven zonder je verschijning in de spotlights te zetten. Open zijn op het internet hoeft helemaal geen probleem te zijn.

(:

_________________
We are everything you want others to be


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 05-02-2010, 06:33:10 
Offline
Dwerg
Dwerg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 23-06-2009, 17:35:39
Berichten: 402
hier heb je helemaal gelijk in dimlicht, op forums is het makkelijker dan in het dagelijks leven

en dark angel, die openheid van mij is een beetje TE in mijn dagelijkse leven ik beland vaak in situaties van een gebroken hart, of een gevoel van kut waarom ben ik zo open geweest tegen zo persoon, aangezien ik zo openlijk over het leven praat, schrik ik vaak mensen af, en andere mensen bewonderen het en vinden het mooi.... aangezien ik geleerd heb een 'pijnlijk afgewezen gevoel' te accepteren door me heen te laten gaan en weer los te laten, kan ik zo open blijven, andere mensen stoppen het weg en durven meteen niet meer open te zijn, en dit kan ik ook wel begrijpen, veel mensen reageren ook gemeen, maar neem het ze niet kwalijk ze weten niet wat ze doen, weten zich geen houding te geven, of begrijpen je niet, en anderen hebben weer een erg groot ego en verplaatsen zich niet in anderen, of ze zitten zelf in een moeilijke rotsituatie en is het even niet het juiste moment... zo zijn er veel dingen waarom mensen op een bepaalde manier reageren, probeer ze te begrijpen waarom ze zo reageren, zo kun je het beter accepteren vergeven en los laten...

niet alles is altijd wat het LIJKT te zijn....

en weetje het kan best fijn zijn om open te zijn op een forum, dat lucht op echt waar, en bovendien als je het later terug leest komt het wel eens voor dat je probleem, of innerlijke rotzooi.. ineens niet meer zo erg is... van je afschrijven voeld echt fijn en is lekker probeer het maar eens, en als je het niet prettig vind op een forum kun je het altijd voor jezelf op een words documentje doen.

liefs o:)

_________________
Leven en laten leven


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 06-02-2010, 18:58:46 
Offline
Elf
Elf
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 29-01-2010, 20:01:53
Berichten: 581
toch vin dik het knap dat je zo open durft te zijn ik merk het wel dat ik op het forum of een chat wel meer durf te zeggen.
Vind het knap als mensen open durven zijn zou daarom ook nooit iemand willen kwetsen die dat doet. Kan er niet tegen als mensen elkaar met die reden kwetsen iemand geeft je iets bijzonders iets dat vertrouwen heet en dan gooi je het zo weg door iemand pijn te doen dat is niet eerlijk.

vind het knap dat je het kan;)

xxx o:)

_________________
If one dream should fall and break into a thousand pieces, never be afraid to pick one of those pieces up and begin again.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 08-02-2010, 19:40:27 
Offline
Dwerg
Dwerg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 23-06-2009, 17:35:39
Berichten: 402
Dark_Angel schreef:
toch vin dik het knap dat je zo open durft te zijn ik merk het wel dat ik op het forum of een chat wel meer durf te zeggen.
Vind het knap als mensen open durven zijn zou daarom ook nooit iemand willen kwetsen die dat doet. Kan er niet tegen als mensen elkaar met die reden kwetsen iemand geeft je iets bijzonders iets dat vertrouwen heet en dan gooi je het zo weg door iemand pijn te doen dat is niet eerlijk.

vind het knap dat je het kan;)

xxx o:)hier zit ook weer een andere kant aan he, stel iemand verteld openhartelijk over een ervaring,, en jij vind het maar raar of vreemd, maar toch wil je diegene niet kwetsen...dus doe je maar alsof...
dat is ook niet echt oke toch? het blijft moeilijk

_________________
Leven en laten leven


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 08-02-2010, 21:36:30 
Offline
Elf
Elf
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 29-01-2010, 20:01:53
Berichten: 581
Ja dat is wel zo maar tussen normaal tegen iemand zeggen dat je iets vreemd vind of niet geloofd of iemand echt kwetsen zit wel een verschil. Want als je het normaal bij iemand voor legt kan die gene ook uitleggen waarom hij dat zo vind en kan je elkaar misschien leren begrijpen.

_________________
If one dream should fall and break into a thousand pieces, never be afraid to pick one of those pieces up and begin again.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 09-02-2010, 14:54:34 
Offline
Dwerg
Dwerg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 23-06-2009, 17:35:39
Berichten: 402
Dark_Angel schreef:
Ja dat is wel zo maar tussen normaal tegen iemand zeggen dat je iets vreemd vind of niet geloofd of iemand echt kwetsen zit wel een verschil. Want als je het normaal bij iemand voor legt kan die gene ook uitleggen waarom hij dat zo vind en kan je elkaar misschien leren begrijpen.ja dat is ook zo het is ook vaak de manier waarop, alleen elk mens is anders iedereen reageerd anders, het is een situatie die ik dagelijks zelf meemaak maar dan ben ik degene die niet begrepen word, soms krijg je harde gemene reacties, andere keren wat liefdevollere aardigere reacties met eerlijkheid en oprechtheid(waar je een normaal gesprek mee kunt voeren), en een andere keer speeld iemand toneel omdat hij/zij je niet wil kwetsen(maar dan zal ik dat zeggen en confronteer ik die persoon ermee dat ie ook gewoon eerlijk mag zijn en ik wel wat kan hebben :P)...

ik zelf kan me heel goed in de andere verplaatsen dus kan er altijd wel een weg in vinden omdat ik dit zelf heb geleerd.... en zelf met harde labetljes als 'psychotisch' 'waanideen' en 'in de war' bestempeld ben dat was pijnlijk :p... maar als je begrijpt waarom die mensen het zo zagen en zo reageren kun je ze vergeven en ga je niet haten, in het begin had ik dat wel ik was razend en enorm verdrietig, maar dat gaf hun juist meer bevestiging dat ik mischien wel erge dingen zou doen omdat ik enorm boos op ze werd en uitkraamde dat ikz e wel kon vermoorden zo gemeen ze waren...(moet je voorla tegen een psychiator zeggen XD die uit veel 'psychopaten' tegen komen en daadwekelijk dat soort dingen gedaan hebben, en als jij dan ook kenmerken vertoond trekken ze meteen conclusies) en dat werkte averechts en moest uitkijken wat ik deed en me verantwoording nemen door bepaalde emoties 'op te lossen' in plaats van ze te uiten dat was op dat moment de enige uitweg anders zat ik misschien nu wel in een gekkenhuis met medicatie en was ik juist 'psychotisch geworden' en tot waanzin gedreven door mediceinen :P omdat een paar psychiatoren geen weet hebben van het spirituele, en in hun hoofd zaten in plaats van hun hart, het spirituele word daar niet geaccepteerd, en word bestempeld met ziektes en wetenschappenlijke verklaringen. En dat vind ik jammer want veel mensen zijner aan kapot gegaan daar/ en dat gebeurd nog steeds... gewoon door onwetendheid... gebrek aan liefde in dat wereldje echt waar en dat drijft mensen tot waanzin en haat wat juist tot narigheid lijd, het zijn vooral mensen die met spirituele dingen te maken hebben die daar gek gemaakt worden.

wer andere mensen zitten msichien wel helemaal in hun eigen wereld, en voelen zich zelfs al aangevallen met een voorzichtige opmerking (doordat ze al vaker zijn gekwetst)... er komt best veel bij kijke ik begrijp helemaal wat je bedoeld dit zegt al iets heel moois over je persoonlijkheid je hartje zit op de goede plek zeggen ze wel is he hihi...

Oei en kijk nou ineens weer een open verhaaltje :p... kwam vanzelf haha o:)

_________________
Leven en laten leven


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: December 2009: Nickid
BerichtGeplaatst: 09-02-2010, 22:50:26 
Offline
Elf
Elf
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 29-01-2010, 20:01:53
Berichten: 581
Ben niet zo weg van psychologen ze weten het altijd beter en je bent gewoon een nummer in rij voor ze.
Het is jammer dat veel psychologen niet in het paranormale geloven want ik geloof best dat veel mensen onterecht in een psychiater zitten door dat ze dingen zien die anderen niet kunnen zien en dus gek worden verklaard. Als een psycholoog je ook maar een beetje als mens zou zien in plaats van een nummertje zouden mensen misschien een keer de kans krijgen om uit te leggen wat ze zien voordat ze vol medicatie worden gegooid en worden afgeschilderd als gek. Als heel de mensheid eens uit zijn bange hoekje van onwetendheid komt en een keer durft te geloven in iets wat ze niet kunnen verklaren als iedereen nou eens uit die grote luchtbel komt en eens een keer echt naar de wereld kijkt zoals hij is zoals de mensen erin echt zijn. Als iedereen nou eens een keer naar de ander luister voordat hij of zij begint te gillen dat de ander gek is dan zouden we elkaar misschien nog eens een keer begrijpen of tenminste leren waarderen om wat we zijn.

Iemand heeft een keer tegen mij gezegd wat doe je als jou waarheid de waarheid van een anders niet is.

En ik weet trouwens heel zeker dat jou :hart: ook op de goede plek zit.

xxx o:)

_________________
If one dream should fall and break into a thousand pieces, never be afraid to pick one of those pieces up and begin again.


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 19 berichten ]  Ga naar pagina 1 2 Volgende

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
© Copyright 2000 - 2013 SpiritueleJongeren.nl