Welkom, herken jij jezelf in de verhalen die hier verteld worden of wil je hier meer over weten? Word dan lid en praat gezellig mee. Iedereen is welkom op het gebied van spiritualiteit.

Alles wat vermeld wordt op deze website is naar waarheid van de poster zelf, neem enkel datgeen aan waar jij jezelf goed bij voelt.
Ieder zijn/haar eigen waarheid, respecteer deze...

[ Advertenties ]
Online Tarot Legging - Spirituele Datingsite

Het is momenteel 24-03-2018, 05:30:11

Alle tijden zijn UTC+01:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 9 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichtenonderwerp: Juni 2012: Blackbird
BerichtGeplaatst: 12-07-2012, 23:58:18 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-01-2007, 17:40:04
Berichten: 7643
Locatie: Onder een hoedje van papier
In juni 2012 interviewen we Blackbird!


Sorry, maar het heeft even geduurd voor ik klaar was met het interview. Op 14 juli verhuis ik naar Groningen en ik nog aardig wat regelen. Hier dan toch mijn antwoorden :D .

Afbeelding


1. Hoe ben je op het forum gekomen en wat vind je het leukste aspect aan het forum?

Een paar jaar geleden ging het niet zo heel goed met me, dus ik heb een tijdje bij een psychologe/therapeute gezeten. Ik wilde graag in contact komen met gelijkgestemde mensen en toen vertelde ze me dat er volgens mij wel een messageboard op internet te vinden was voor jongeren. Na even te hebben rondgekeken heb ik me eigenlijk meteen aangemeld op SJ.

Een leuk aspect aan het forum vind ik de hoge mate van respect naar elkaar toe. Petje af voor iedereen hier op het forum! Er wordt soms wel fel gereageerd, maar over het algemeen wordt iedereen in zijn waarde gelaten. Zo hoort het ook, vind ik. Als je het ergens echt niet mee eens bent, schrijf dan waarom je het er niet mee eens bent en onderbouw je bericht. Wees geduldig en probeer ook het standpunt van de ander te begrijpen en te respecteren. Het is zo gemakkelijk om een vervelende opmerking te plaatsen.

2. Beschrijf jezelf in vijf woorden.
Trots
Een van de karaktereigenschappen van mijn vaders kant. Een eigenschap die erg bepalend is voor mijn denkbeelden, zelfbeeld en keuzes. Is het een positieve of negatieve eigenschap? Zelf zie ik het als positief, maar het is soms wel een lastige eigenschap.

Intuïtief
Ik heb een scherpe intuïtie en deze eigenschap gebruik ik dan ook regelmatig om kennis te vergaren, inzicht te verkrijgen en keuzes te maken. Mijn moeilijkste en belangrijkste keuzes maak ik vrijwel altijd op intuïtie.

IJdel
Euh... je moet er goed uitzien toch? Ben dol op kleding en bezig zijn met uiterlijk.

Nieuwsgierig
Een van de eigenschappen waar ik heel bij mee ben. Ik ben dol op het opnemen van kennis en het experimenteren met van alles en nog wat. Hoe zit de vork nou eigenlijk in de steel? Hoe kun je iets toepassen?

Creatief
Ik ben graag creatief bezig. Schilderen, schrijven, tekenen, muziek maken… ik vind het allemaal fantastisch en het geeft me veel voldoening. Hobby’s heb ik eigenlijk teveel, maar ja… het is allemaal zo leuk. Ook ben ik een creatief denker.

3. Wat betekent spiritualiteit voor jou (wat versta je eronder)? En hoe ga je ermee om in het dagelijks leven?
Spiritualiteit is een breed begrip. Ik zie het zelf als een levenshouding die onder andere gericht is op innerlijke ontwikkeling en openstaan voor bijvoorbeeld ‘bovennatuurlijke’ zaken. Dat is echter puur mijn persoonlijke definitie van spiritualiteit.

Ik vertel nooit zoveel over mijn eigen spirituele bezigheden op het forum, maar ik houd me vooral bezig met energieën (aura’s bijvoorbeeld), meditatie en entiteiten. Als je een iets specifieker antwoord wilt, vraag het me gerust. Ben ook graag bezig met dieren. Innerlijk ontwikkel ik me ook wel, maar ik streef absoluut niet naar verlichting of zen. Zoveel verdriet op de wereld… zodra alle kinderen in Afrika een menswaardig bestaan hebben en onze aardbol eindelijk goed wordt behandeld zal ik het misschien heroverwegen. Tot die tijd hoef ik geen innerlijke rust te hebben. Rust is sowieso niet echt mijn ding… ik heb een hekel aan balans. Orde is tot op zekere hoogte prima en ik schep graag orde, maar ik heb er zelf een hekel aan als dingen teveel worden ingekaderd.

4. Waarom ben je een vegetariër?

Ik ben nu bijna twee jaar vegetariër en ik moet zeggen dat het me prima bevalt. Voordat ik vegetariër werd, was ik al veel aan het nadenken over het eten van vlees. Ik was een echte vleeseter, maar op een gegeven moment begon het toch aan me te knagen. Waarom eet ik eigenlijk vlees? Heeft zo'n dier ook niet het recht om te mogen leven? Heb ik het vlees echt nodig of valt er ook op een andere manier aan bepaalde voedingsstoffen te komen?

Na een incident met een gebraden kip (die teveel op een kip leek :roll: ) was de knop helemaal om. Voor mij geen vlees meer. Ik heb het mijn ouders gevraagd of ze er bezwaar tegen hadden als ik vegetariër werd en die hadden er geen problemen mee om vegetarisch voor me te koken. Ik ben vegetariër om ethische redenen: het kan er bij mij gewoon niet in dat ik andere dieren opeet. Daarom eet ik ook geen vis (sommige vegetariërs eten wel vis). Ik drink overigens wel gewoon melk en eet ook wel eens een broodje gebakken ei.

5. Als reïncarnatie bestaat, hoe zag jouw vorige leven er dan uit?

Afbeelding

Het spijt me mensen, maar ik ga toch een legende ontkrachten hier. Ik heb heel veel met merels, maar nog meer met een andere vogel: de pinguïn. Sinds mijn tweede heb ik op onverklaarbare wijze al iets met pinguïns. Ik zag een pinguïnknuffel op het plankje boven het bed van mijn zusje staan en ik bleef er maar naar gebaren. Toen heeft volgens mij mijn vader me opgetild en sindsdien ben ik zelf bijna een pinguïn. Als ik ergens een pinguïn zie begin ik spontaan te glimmen. Mijn verzameling pinguïns begint zo ondertussen ook wel een aardige omvang te krijgen :lol: . Ik heb me hier op het forum aangemeld als Blackbird, omdat het toch iets klinkt vlotter als Penguin (al heb ik er wel regelmatig over gedacht om alsnog mijn naam te veranderen hier op SJ). Het kan gewoon niet anders; ik was een pinguïn in mijn vorige leven :D. Ik geloof zelf dat je ook in een dier kunt reïncarneren of omgekeerd.

6. Als je iets mocht veranderen aan de wereld, wat zou je veranderen?
Meer respect voor de natuur. Het hele kapitalistische systeem mag wat mij betreft ten onder gaan; zoals er nu wordt omgesprongen met de bossen en de dieren... beestachtig gewoon. Ik ben absoluut geen voorstander van de kapitalistische samenleving zoals hij nu is. Ben ook niet zo liberaal ingesteld trouwens. Laat de mensheid maar eens met de billen bloot gaan. Het wordt tijd voor een duurzame en sociale samenleving. Een waardig bestaan voor mens, dier en plant. Laten we voor de verandering eens lief zijn voor de aarde. Daarvoor mag best een deel van onze persoonlijke vrijheid worden ingeperkt. Wat is vrijheid waard als deze funest is voor de wereld om ons heen?

7. Wat voor boeken lees je zoa
l?
Ik ben dol op lezen! In mijn boekenkast staan vooral fantasy-boeken, vooral Tolkien vind ik een geweldige schrijver. De Silmarillion is mijn favoriet van Tolkien. Het boek bevat verschillende verhalen en behandelt de geschiedenis van Midden-Aarde. Dit jaar heb ik voor Nederlands ook een boek gelezen getiteld ‘Specht en Zoon’ door Willem Jan Otten. Echt een aanrader! Ook Engelse poëzie staat hoog op mijn lijstje. Verder lees ik ook graag stukken over de politiek (van huis uit ben ik socialistisch ingesteld), alles wat maar met geschiedenis te maken heeft, psychologie en de natuur. Dat ik graag lees is wel een voordeel, want over een paar maanden studeer ik Geschiedenis in Groningen. Voor mijn studie zal ik behoorlijk wat boeken en teksten moeten doorspitten, maar dat is geen enkel probleem.

8. Even de actualiteit erbij halen. Nederland was vorige maand weer niet door bij het Eurovisie Songfestival. Wie zouden we moeten inzenden in 2013?
Ik heb het Eurovisie Songfestival niet gevolgd eigenlijk. De laatste keer dat ik een editie heb gezien is al een aantal jaar geleden. Even kijken/luisteren wie er dit jaar voor Nederland heeft meegedaan. *Na het filmpje.* Dat… klinkt niet echt goed. Waarom niet gewoon in het Nederlands, trouwens? De Dijk, BLØF, Acda en De Munnik… we hebben genoeg in huis! Ook opkomende Nederlandse bands zoals Chef’Special hebben leuke en kwalitatief goede muziek.

Mijn hele leven ben ik eigenlijk al gek van Trance, maar dan de Trance die je nooit op de radio hoort. Dit soort muziek luister ik graag als ik ’s avond in bed lig. Licht uit en de koptelefoon op. Hier mijn favorieten!
Afternova – Serenity (Andy Blueman Remix)
Motionchild & Will Holland feat. Tiff Lacey – Arctic Kiss (Original Mix)

Orchestrale of elektronische film- en game-muziek vind ik ook heel vet. Hier twee hele mooie nummers.
Skyrim OST (Jeremy Soule) – One They Fear
Thomas J. Bergersen – A Place In Heaven

Over het algemeen houd ik dus meer van instrumentale/elektronische muziek.

9. De GGD wil energy drankjes uit het schap van de supermarkt halen, omdat het schadelijk zou zijn voor de opgroeiende jeugd. Hoe sta jij hier tegenover?
Dit vind ik zeer hypocriet. Ondertussen wordt er niets gedaan aan de verkoop van alcohol (al is er nu wel een discussie over de leeftijdsgrens) en wordt de verkoop van bijvoorbeeld wiet (de gevaren en risico’s van dit spul worden ook keer op keer onderschat) gedoogd. Er zijn meer dan genoeg wetenschappelijke argumenten en uitslagen van onderzoeken om de verkoop van die waren ook eens onder de loep te nemen en daar scherpere eisen aan te stellen.

Zelf drink ik geen energy. Ik ben dol op zoetigheid, maar zó zoet is gewoon niet lekker meer. Wat mij betreft mag de GGD best een onderzoek instellen naar de schadelijke effecten van energy drankjes, maar verbieden is niet echt een optie. Zet desnoods van die waarschuwingsteksten op de verpakking. "Waarschuwing, dit blikje is een suiker en caffeïnetijdbom." Laat mensen zelf ook verantwoordelijkheid nemen voor de producten die ze kopen. Mensen worden steeds vaker in bescherming genomen en dat is geen positieve ontwikkeling. Iedereen heeft het recht om zijn hoofd ook eens te stoten. We worden teveel gepamperd.

10. Wat wil je zelf nog graag bereiken in het leven?
Haha, ik wil in ieder geval niet veel verdienen. Op de een of andere manier heb ik een afkeer van geld. Het interesseert me op de een of andere manier niet. Ik hoop dat ik een positieve bijdrage kan leveren hier op aarde; dat zou al heel mooi zijn. Ik zou wel graag een belangrijke positie willen bekleden en bekendheid verwerven. Verder hoop ik dat ik nog veel kennis en inzicht mag vergaren zolang ik hier op aarde ben. Oh, en een lieve, intelligente en leuke vriendin zou ook absoluut niet verkeerd zijn :P .

11. Welke boodschap zou je aan de mensen van het forum mee willen geven?
Blijf om je heen kijken en uit je gevoelens! Het is zo zonde om helemaal in jezelf te gaan zitten. Blijf vooral waarnemen, voelen, op zijn tijd verdrietig zijn en genieten van alles en iedereen om je heen. Geniet van het vogeltje wat kersen uit de boom jat in plaats van te piekeren op je kamer. Ik geef het toe: hier heb ik soms best moeite mee, ik ben een echte binnenvetter en piekeraar 1st class, maar het kan je leven completer en leuker maken. Als je je open opstelt, merkt je omgeving dit ook.

12. De vraag van Nalina: Welk beroep wilde jij als klein ventje worden? Hoe kijk je daar nu op terug.
Hier kan ik niet echt een antwoord op geven eigenlijk. Toen ik echt heel jong was, heb ik nooit geroepen dat ik een bepaald beroep zou willen uitoefenen. Brandweerman of politieagent wilde ik nooit worden. Ik was toen ik op de basisschool zat nogal dromerig, dacht veel na en hield van creatief bezig zijn.

Op de middelbare school had ik de eerste paar jaar ook geen flauw idee. Ik was overal wel goed in, maar ik weet wel dat ik Beeldende Vorming, Geschiedenis en de talen (met name TTO Engels) toch het interessants vond. Toen maakte ik een domme profielkeuze: Natuur & Techniek (later kon ik nog een paar vakken laten vallen zodat ik Natuur & Gezondheid had). De afgelopen paar jaar ben ik er in ieder geval achter gekomen wat ik absoluut niet wilde gaan doen; iets technisch.

Eigenlijk wist ik ook niet wat ik na de middelbare school wilde gaan doen. Ik was erg aan het twijfelen tussen Psychologie, Filosofie, Engelse of Nederlandse Taal- & Letterkunde en Geschiedenis. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Geschiedenis, maar ik denk dat ik Engelse Taal- & Letterkunde ook leuk had gevonden. Misschien kan ik nog wat extra vakken nemen in die richting! In welk beroep ik uiteindelijk terecht ga komen blijft nog een grote verrassing.

13. Aan wie wil je het interview doorgeven?
Aan een van de mensen die ik ken sinds het begin van mijn SJ-tijd: Seih. Een pittige dame… maar op een positieve manier :P. Mijn vraag aan jou is: Waarvoor ben je je ouders heel erg dankbaar? Bedankt voor het lezen van mijn lange lap tekst... mijn poging om het beknopt te houden is niet helemaal gelukt :roll: .Volgende maand interviewen we dus Seih :).

_________________
Hoi. Ik lijk op Jezus.
Ben ik nu de Messias of een Jezusfiguur?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Juni 2012: Blackbird
BerichtGeplaatst: 13-07-2012, 18:22:57 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 18-02-2012, 19:55:05
Berichten: 1282
Locatie: Zuid-Holland
Leuk interview Tim :).
Ik moest wel lachen om je vogel-reïncarnatie ;)!

_________________
De zoektocht naar geluk, is de voedingsbodem van ongelukkig zijn.[/color]


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Juni 2012: Blackbird
BerichtGeplaatst: 13-07-2012, 21:56:03 
Offline
Feniks
Feniks
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 24-12-2010, 22:23:31
Berichten: 3742
Locatie: Grunn
Nalina schreef:
Leuk interview Tim :).
Ik moest wel lachen om je vogel-reïncarnatie ;)!

Haha, ik wilde toch even iets rechtzetten :P .

Dank je Valentijn :) !

_________________
Tom schreef:
Er is geen hoop meer voor deze we dit forum.
Zonder Blackbird zijn er alleen nog maar super strenge moderators over :'(

Ik sal de haat overleve,
de lievde een kans geve,
de b1tches ontwijke
en me einddoel bereike.


PS Haters gaan haten!


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Juni 2012: Blackbird
BerichtGeplaatst: 13-07-2012, 22:00:27 
Offline
Power Moderator
Power Moderator
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 18-03-2007, 19:08:40
Berichten: 2998
Locatie: Noord Holland
Mooi interview Tim! :)

_________________
De weg naar het licht, is de weg naar jezelf.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Juni 2012: Blackbird
BerichtGeplaatst: 13-07-2012, 22:23:44 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 18-02-2012, 19:55:05
Berichten: 1282
Locatie: Zuid-Holland
Eigenlijk zijn pinguins echt wel sexy! Want mannen in pak zijn knap :P en die vogels hebben altijd een pak aan :D

_________________
De zoektocht naar geluk, is de voedingsbodem van ongelukkig zijn.[/color]


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Juni 2012: Blackbird
BerichtGeplaatst: 14-07-2012, 19:57:53 
Offline
Power Moderator
Power Moderator
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 18-03-2007, 19:08:40
Berichten: 2998
Locatie: Noord Holland
Nalina schreef:
Eigenlijk zijn pinguins echt wel sexy! Want mannen in pak zijn knap :P en die vogels hebben altijd een pak aan :D


Dan zal ik me pak maar niet meenemen naar Frankrijk... :mrgreen:

_________________
De weg naar het licht, is de weg naar jezelf.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Juni 2012: Blackbird
BerichtGeplaatst: 15-07-2012, 21:58:03 
Offline
Feniks
Feniks
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 24-12-2010, 22:23:31
Berichten: 3742
Locatie: Grunn
Nalina schreef:
Want mannen in pak zijn knap :P

Daar ben ik het niet helemaal mee eens :P . Een pak maakt van een afzichtelijke man niet meteen een knappe man. En... een zalmkleurig pak bewijst geen enkele man een dienst :roll: .

_________________
Tom schreef:
Er is geen hoop meer voor deze we dit forum.
Zonder Blackbird zijn er alleen nog maar super strenge moderators over :'(

Ik sal de haat overleve,
de lievde een kans geve,
de b1tches ontwijke
en me einddoel bereike.


PS Haters gaan haten!


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Juni 2012: Blackbird
BerichtGeplaatst: 16-07-2012, 13:44:26 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 18-02-2012, 19:55:05
Berichten: 1282
Locatie: Zuid-Holland
spannende discussie hangt in de lucht hier :P
Ik bedoelde natuurlijk smoking pak, die die vogels aan hebben zwart wit 8) :lol:

_________________
De zoektocht naar geluk, is de voedingsbodem van ongelukkig zijn.[/color]


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Juni 2012: Blackbird
BerichtGeplaatst: 18-07-2012, 10:35:54 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 10-01-2012, 17:25:51
Berichten: 1586
Locatie: Hoogezand
mooi interview!!! en oow nee he... nog iemand die pinguins te gek vind :P mijn broertje ook al XD ik wens iedereen om je heen succes o:)

_________________
Loslaten is achterom kijken zonder spijt, vooruit kijken zonder verwachtingen en het leven ervaren in het
hier en nu.


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
© Copyright 2000 - 2013 SpiritueleJongeren.nl