Welkom, herken jij jezelf in de verhalen die hier verteld worden of wil je hier meer over weten? Word dan lid en praat gezellig mee. Iedereen is welkom op het gebied van spiritualiteit.

Alles wat vermeld wordt op deze website is naar waarheid van de poster zelf, neem enkel datgeen aan waar jij jezelf goed bij voelt.
Ieder zijn/haar eigen waarheid, respecteer deze...

[ Advertenties ]
Online Tarot Legging - Spirituele Datingsite

Het is momenteel 18-03-2018, 06:30:57

Alle tijden zijn UTC+01:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichtenonderwerp: September 2012: Seih
BerichtGeplaatst: 02-09-2012, 16:41:18 
Offline
Power Moderator
Power Moderator
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 18-03-2007, 19:08:40
Berichten: 2998
Locatie: Noord Holland
De vakantie is weer voorbij helaas, iedereen is wel weer zo'n beetje terug in het land. Dus het interview seizoen gaat na een zomerstop ook weer verder. En we trappen af met niemand minder dan Seih! Veel plezier met lezen!

Afbeelding


1. Hoe ben je op het forum gekomen en wat vind je het leukste aspect aan het forum?
Hoe ik op het forum ben gekomen.. dat is alweer een tijd terug zeg. Mijn registratiedatum staat op 2 januari 2009. Ik was toen opzoek naar informatie over telepathie, omdat mijn beste vriendin en ik het idee hadden dat we elkaars pijn voelden en elkaar soms konden horen. Zo kwamen we een keer tegelijk op MSN, omdat we dat elkaar hadden horen vragen of hadden we allebei op precies hetzelfde moment een bloedneus of een blauwe plek. Bizar en apart, dus ik was hier gaan vragen en uiteindelijk ben ik hier niet meer weggegaan. Inmiddels ben ik minder geïnteresseerd in spiritualiteit en kom ik vooral op SJ voor de gezelligheid. Daarom vind ik zelf de chat ook het leukste aspect van het forum, omdat je op een interactieve manier met elkaar kunt praten en elkaar zo beter leert kennen. Vaak kun je wel een beeld vormen van mensen via berichten die ze posten op het forum, maar in de chat is het toch heel anders. Op deze manier van praten (en natuurlijk via verschillende meetings) heb ik een aantal goede vrienden over gehouden waarvan ik weet dat ze, ongeacht de afstand, altijd voor mij klaar zullen staan.

2. Beschrijf jezelf in een paar zinnen.
Ik houd er niet zo van om direct over mezelf te vertellen, wat ik van mezelf vind. Verhalen over wat er in mijn omgeving gebeurd en dat soort dingen vind ik geen enkel probleem, maar hoe ik mezelf zie vind ik toch een lastig iets. Dit komt vooral doordat ik eigenlijk heel weinig zelfvertrouwen heb en erg verlegen ben. Waarom zouden mensen willen weten wie ik ben en waarom zou het ze interesseren wat ik van een bepaald onderwerp vind? Laat staan dat ze willen weten WIE ik ben, vaak hebben ze daar toch al een bepaald beeld over gevormd waar ik eigenlijk totaal niet in pas.
Om terug te komen op de vraag zelf: Ik zie mezelf als iemand die gek is op dieren en daar het liefst haar hele leven aan zou willen wijden. Anderen niet teleur wil stellen en graag wil helpen, waardoor ik zelf vaak in de problemen kom. Mijn familie is erg belangrijk voor mij en daar vallen mijn dieren ook onder. Ik kan behoorlijk kattig uit de hoek komen wanneer mij iets niet zint. Vaak zal ik eerst goed nadenken voordat ik iets doe en ik ben een onwijze perfectionist, wat er vaak voor zorgt dat ik in de stress schiet, omdat iets niet uitpakt zoals ik dat zou willen.

3. Wat betekend spiritualiteit voor jouw (wat versta je eronder)? En hoe ga je ermee om in het dagelijks leven?
Spiritualiteit is voor mij op een andere manier naar de wereld kijken. Beter open staan voor prikkels om je heen, waardoor je bijvoorbeeld kunt inschatten wat iemand van een bepaald idee vind. Dit is dus iets wat iedereen kan, maar je moet er wel bewust mee bezig zijn. Dit is dus ook de manier waarop ik er in het dagelijks leven mee om ga.

4. Welke ervaring in je leven heeft veel indruk op je gemaakt (en gemaakt tot het persoon wat je nu bent)?
Lastig, er zijn zoveel dingen die er in mijn leven zijn gebeurd en al die dingen bij elkaar hebben mij gevormd tot wie ik ben. Allebei mijn ouders werken veel, waardoor ik dus op mezelf was aangewezen thuis en we hebben ook altijd oppas gehad, vanaf dat ik naar de crèche toe ging. Mijn moeder zette ons dan om 08.30 af op school en we werden om 15.00 opgehaald door de oppas. Afhankelijk of mijn moeder vergadering had of niet werden we opgehaald voor of na het eten. Op woensdag en in het weekend was mijn moeder vrij. Mijn vader heeft altijd al lange werkdagen gemaakt, maar wat voor mij een hele grote klap was, was toen mijn vader naar het buitenland toe ging. Mijn broertje is autistisch en claimde dus mijn moeder, maar ik had gelukkig nog altijd mijn vader. Ineens was mijn vader er niet meer en was ik al helemaal op mezelf aangewezen. Dit ging zich uiten in alleen op mijn kamer zitten (met de kat) en altijd achter mijn laptop. Begeven moment bestond mijn leven uit school, de computer en het verplichte avondeten beneden. Als mijn vader thuis kwam deed ik alsof hij dood was, voor mij bestond hij niet meer. Dit is uiteindelijk wel weer bijgedraaid, maar onze relatie zal nooit meer worden zoals het toen was.
Vanaf gr. 6 ben ik altijd gepest en dit heeft ervoor gezorgd dat ik een laag zelfbeeld kreeg, met natuurlijk als gevolg dat ik nog meer werd gepest. Dit was een negatieve spiraal naar beneden en tegen de tijd dat ik uit de brugklas kwam was ik nog maar een schim van wie ik ooit was. Mijn ouders besloten om mij naar een andere school te doen en in het 2e jaar van de middelbare ben ik toen erg opgeknapt. Door een ongeluk met scouting heb ik mijn kniebanden gescheurd en van deze blessure heb ik nu nog steeds last. Hierdoor kon ik niet meer meedoen met de rest van mijn klasgenoten en raakte ik in een isolatie, met als gevolg dat ik opnieuw werd gepest. De rest van mijn middelbare school carrière veel thuis geweest en bang om naar school toe te gaan. Zelfs mijn diploma uitreiking had ik liever overgeslagen.
Inmiddels zit ik op het HBO en ben erg blij dat ik weg ben van de middelbare school. Misschien zou ik hoger kunnen, maar daar heb ik niet de kans voor gekregen. Nu kamp ik al 1,5 jaar met pfeiffer, dus het is doorbijten en met veel pijn en moeite heb ik het 1e jaar van het HBO gehaald. Mijn gezondheid is en blijft een strijd en ik blijf mij ook altijd afvragen hoe het zou voelen om gezond te zijn.

5. Welk persoon in je leven heeft veel indruk op je gemaakt?
Moeilijk te zeggen, maar ik denk mijn opa, simpel weg omdat ik een hele sterke band met hem heb/had en wij echt twee handen op een buik waren/zijn. Ik heb hele fijne herinneringen van hem, vanaf kleins af aan al. Door hem ben ik begonnen met stenen verzamelen en ik kan niet naar mijn stenen kijken zonder aan hem te kijken. Heel veel stenen heb ik in de loop der jaren van hem gekregen.
Een andere sterke herinnering die ik aan hem heb is dat wanneer ik met mijn oma aan het Rummicubben was hij altijd achter mij kwam staan en sneaky aanwijzingen ging staan geven. Natuurlijk had mijn oma dat wel door, maar ze liet het altijd maar gaan. Nu heb ik wanneer ik met mijn oma aan het Rummicubben ben nog steeds wel eens het idee dat hij achter mij staat om mij aanwijzingen te geven.
Ook zijn overlijden heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Mijn opa was altijd al ziek geweest en we stonden dan ook regelmatig met z’n allen op de intensive care te huilen, omdat hij het misschien deze keer niet ging overleven. Gelukkig kwam hij er altijd weer uit, maar tijdens ons jaarlijks bezoek aan de IC kregen we ineens een heel ander bericht. Het was niet meer het bericht “het komt wel goed”, maar ineens stond daar de arts in plaats van de zuster die ons kwam vertellen dat hij nog maar twee maanden te leven had en dat het daarna over was. Zijn lichaam was versleten, niet alleen zijn hart, maar ook zijn nieren, leveren, aders, longen, alles. Begeven moment komt er een einde aan het leven, maar die klap op 4 januari 2010 kwam wel ineens heel erg hard aan. Precies zoals de arts had voorspeld, twee maanden na zijn uitspraak gestorven aan een hartaanval. Mijn opa is de eerste persoon uit mijn directe omgeving die is overleden en het had als gevolg dat ik in een depressie ben geraakt. Nog steeds vecht ik nog wel eens tegen deze negatieve gevoelens, maar het gaat inmiddels al een heel stuk beter en ik ben er voor mijn gevoel sterker uit gekomen. Nog steeds denk ik veel aan mijn opa en vooral de zomervakantie was een zware periode, omdat wij dan altijd veel op bezoek gingen. Het komt allemaal wel weer goed, maar het duurt wel heel erg lang.

6. Wat is jouw doel in dit leven?
Huisje, boompje en heeeeeel veeeeel beesjes. :D Ik heb niet het idee dat ik voor een bepaald “doel” op deze wereld ben gezet, ik leef mijn leven en probeer mijn dromen te bereiken. Op dit moment is dat mijn opleiding afronden, mijzelf specialiseren in honden gedrag, cursus in kynologie gaan volgen, een eigen bedrijf beginnen, een goede teef aanschaffen en daarmee gaan fokken. Ik hoop ooit naam te kunnen maken in de wereld van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever en ben mij dan nu ook al veel aan het inlezen over dit ras. Zoals ik nu in het leven sta zou ik absoluut geen kinderen willen hebben. Het jengelt, huilt, het verplicht je tot dingen, eist aandacht en het beperkt je vrijheid. Natuurlijk doet een hond dat ook, maar die kun je als het echt niet anders gaat altijd nog in een kennel stoppen. Dus pas wanneer ze dat soort hokjes ook voor kinderen gaan uitvinden zal ik er eens over na gaan denken.

7. Hoe ga jij om met negatieve ervaringen?
Veel huilen, boos zijn en het oneerlijk vinden. Klinkt erg kinderachtig, maar het helpt wel. Bovendien ben ik er van overtuigd dat iedereen dit doet, alleen zal de één er meer voor uit komen dan de ander. Prima, als iemand zich daardoor stoerder gaat voelen.
Natuurlijk is het wel een beetje van de situatie afhankelijk hoe ik er mee om ga. De ene keer zal ik het sneller los kunnen laten dan de andere keer. De ene keer zal ik er wel over willen praten en de andere keer weer niet. Uiteindelijk zal het door de tijd wel weer goed komen.

8. Als je iets aan jezelf mocht veranderen. Wat zou dat dan zijn?
Ik zou meer zelfvertrouwen willen, want dat is voor mij echt wel een heel moeilijk punt. Ik twijfel hierdoor aan werkelijk alles. Mijn gedrag, mijn houding, mijn doen, mijn zijn, mijn opdrachten, mijn ideeën, naja.. zoals ik al zei, aan werkelijk alles. Dit maakt het leven voor mij niet erg makkelijk en het verstoord bijvoorbeeld mijn omgang met klasgenoten, waardoor ik het buitenbeentje ben. Ik kan prima met iedereen om gaan, maar ik heb niemand specifiek. Iedereen in de klas heeft wel iemand waar die het super goed mee kan vinden, ik kan het met iedereen vinden maar met niemand echt super goed.

9. Even een wat luchtigere vraag. Wat voor boek ligt er op je nachtkastje?
Puppymanieren van Martin Gaus. Wij hebben sinds begin augustus namelijk een pup in huis, Evy, dus ben druk bezig met haar opvoeding. Wij hebben altijd katten in huis gehad en een hond is wel iets heel anders. Ze is echt super slim en je moet haar iedere seconde dat ze los in huis rond loopt in de gaten houden, anders heeft ze wel weer wat gesloopt. Af en toe is het heel moeilijk om niet te gaan lachen of zit je met je handen in het haar, omdat je niet weet wat je ermee aan moet. Inmiddels heb ik wel door hoe ik haar energie goed kan leiden, maar dat heeft mij toch wel drie weken gekost. Het is een heerlijk stuiter ding die mij iedere keer weer vrolijk kwispelend begroet en vervolgens achter zich gaat kijken om te zien wat nou weer dat gekke geluid maakt.

10. Even een vraagje over de actualiteit: De verkiezingen komen er weer aan, op welke politieke partij ga jij stemmen? En waarom?
De eerste keer dat ik mag gaan stemmen, had helemaal niet verwacht dat dat al zo snel kon. Ik weet nog dat ik baalde dat ik voor de vorige verkiezingen nog net te jong was en dat ik weer zo lang moest wachten totdat er weer een stemronde was.
Ik zelf ga op de VVD stemmen, aangezien ik niet wil stoppen met mijn opleiding en verhuizen naar België. Als de SP zijn zin krijgt en mijn vader nog meer geld moet gaan betalen betekent dat dat wonen in Nederland te duur wordt en wij dus naar België toe gaan. Ik zal dan moeten stoppen met mijn opleiding en moeten gaan kijken in België of op kamers gaan in Delft, wat onbetaalbaar is. Ik houd alles liever zoals het is en ga daarom dus op de VVD stemmen.
Ik vind het belachelijk dat mijn vader, die werkt van 08.00 – 22.00 en daardoor veel geld verdient meer belasting moet gaan betalen terwijl er mensen op de bank zitten en het vertikken om te gaan werken. Natuurlijk zijn er niet genoeg banen in Nederland en zijn er een hoop mensen die er niets aan kunnen doen, maar schop dan die Polen het land uit en ga het geld niet weghalen bij hardwerkende Nederlanders.

11.Welke boodschap zou je aan de mensen van het forum mee willen geven?
Stem allemaal op de VVD! :D Nee, grapje.
Uuuhm.. hier ben ik slecht in.
Maak je eigen keuzes, ongeacht wat de mensen om je heen zeggen. Iedere keus die je maakt heeft wel een bepaalde invloed of je dat nu direct of indirect merkt. Ga nu niet iets doen omdat persoon A dat zo graag wil. Nee, doe iets omdat JIJ dat graag wilt en omdat JIJ je bewust bent van de gevolgen die het zal hebben. Jij weet welke invloed een bepaalde keuze op je zal hebben en niet persoon A. Wat ik heel vaak zie is dat wanneer één iemand iets roept, iedereen meteen mee gaat roepen. Een goed voorbeeld hiervan is “Koeien moeten in de wei” hier ben ik op tegen. (Wat, een dierenliefhebber die daar op tegen is?!) Dit doe ik dus uit mijn liefde voor dieren. Koeien houden helemaal niet van warm weer, die houden niet van temperaturen die boven de 17 graden uit komen en zitten dus veel liever in de koele stallen. Dierenhaat partijen zoals de Partij van de Dieren willen dus die arme koeien naar buiten sturen wanneer het boven de 17 graden is, alleen maar omdat mensen het fijn zouden vinden buiten te zijn. Er wordt helemaal niet aan gedacht wat de koeien daar nou van zouden vinden!
Dus, denk eerst na voordat je iets roept. Lees je in, hoor meningen aan en vorm vervolgens je eigen mening.

12. vraag van Blackbird: Waarvoor ben je je ouders heel erg dankbaar?
Op dit moment voor Evy, onze Golden Retriever pup. Vanaf dat ik 6 jaar oud ben staat er al een pup op mijn verlanglijstje, maar die is nooit in huis gekomen. Nu hebben we haar dan eindelijk en ik ben echt gek op haar, zou echt niet meer weten wat ik zonder haar moet. Bizar hoe snel je aan een dier gehecht kunt raken.
Als ik kijk naar mijn gehele leven dan ben ik ze vooral dankbaar voor de kansen die ze mij hebben gegeven in mijn leven en de hulp en de steun. Hoe sterk we ook met elkaar kunnen botsen, wanneer ik met een probleem zit weet ik dat ze mij zullen helpen om het op te lossen. Zij het op hun aparte en erg vervelende en irritante opvoedkundige manier. Want dat zien ze op één of andere manier als hun hoofdtaak, mij opvoeden. Mocht er dus iets mis zijn aan mij.. Het is niet mijn schuld, maar die van mijn ouders!

13. Aan wie geef je het interview door en welke vraag wil je aan diegene stellen?
Weer zo’n lastige vraag. Ik wil het interview doorgeven aan onze nieuwe moeder op SJ Pluisje. De vraag die ik aan haar wil stellen is: “Hoe voelde het toen je Mirthe voor het eerst in je armen kon sluiten en wat ging er toen door je heen?”


Bedankt voor je interview Seih! Volgende maand interviewen we Pluisje.

_________________
De weg naar het licht, is de weg naar jezelf.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: September 2012: Seih
BerichtGeplaatst: 02-09-2012, 17:24:03 
Offline
Dwerg
Dwerg

Lid geworden op: 20-08-2012, 11:38:31
Berichten: 291
Locatie: Onder je bed...
Een mooi interview! Beter laat dan nooit!

_________________
Begin de dag met een lach, kan je niet lachen? Denk dan aan BLOEMKOOL.
Citeer:
Meestal zit het probleem niet in de computer maar bij de persoon die achter de computer zit...


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: September 2012: Seih
BerichtGeplaatst: 02-09-2012, 19:36:10 
Offline
Feniks
Feniks
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 24-12-2010, 22:23:31
Berichten: 3742
Locatie: Grunn
Mooi interview; ik heb er geen spijt van dat ik 'm aan jou heb doorgegeven :) . Knap dat je je bij het beantwoorden van sommige vragen je verlegen en onzekere kant durft te benoemen!

_________________
Tom schreef:
Er is geen hoop meer voor deze we dit forum.
Zonder Blackbird zijn er alleen nog maar super strenge moderators over :'(

Ik sal de haat overleve,
de lievde een kans geve,
de b1tches ontwijke
en me einddoel bereike.


PS Haters gaan haten!


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: September 2012: Seih
BerichtGeplaatst: 02-09-2012, 21:26:17 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-09-2009, 17:30:26
Berichten: 7354
Locatie: Po-koro Sterrenbeeld: Dinosaurus
Eerste interview dat ik helemaal heb gelezen :P
Mooie antwoorden en een interessante kijk op het leven.

Verder is het enige wat ik wil zeggen: Als andere mensen niet laten blijken dat een negatieve ervaring moeilijk voor ze is, betekent dit niet per se dat ze stoer willen lijken. Hier kunnen ook andere redenen voor zijn, bijvoorbeeld dat ze met rust gelaten willen worden, of omdat ze zich ongemakkelijk voelen om erg open te zijn.
Of soms wil het er gewoon niet uit, zoals we al wel in de chat hebben besproken.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: September 2012: Seih
BerichtGeplaatst: 03-09-2012, 16:44:31 
Offline
Elf
Elf
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 12-08-2009, 20:09:36
Berichten: 553
Locatie: Antwerpen
Een heel open, eerlijk en mooi interview.

_________________
Je kunt geen probleem plukken als een bloem, die je dan beschouwt los van haar omgeving, van haar historische bron, van haar diepe wortels.

Han Suyin


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: September 2012: Seih
BerichtGeplaatst: 03-09-2012, 18:11:37 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-01-2007, 17:40:04
Berichten: 7643
Locatie: Onder een hoedje van papier
Joepie! VVD :p..

Haha, een beestachtig leuk interview zussie!

_________________
Hoi. Ik lijk op Jezus.
Ben ik nu de Messias of een Jezusfiguur?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: September 2012: Seih
BerichtGeplaatst: 04-09-2012, 11:03:53 
Offline
Kabouter
Kabouter

Lid geworden op: 24-08-2012, 18:42:25
Berichten: 141
Mooi beantwoord! :hart:
en een leuk intervieuw =D

_________________
Make Love, Not War <3


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: September 2012: Seih
BerichtGeplaatst: 11-12-2012, 18:25:35 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-01-2007, 17:40:04
Berichten: 7643
Locatie: Onder een hoedje van papier
Vanwege ieders winterstress en feestdagengehalte, komt het idd deze maand :p.

_________________
Hoi. Ik lijk op Jezus.
Ben ik nu de Messias of een Jezusfiguur?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: September 2012: Seih
BerichtGeplaatst: 17-12-2012, 00:18:57 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 08-04-2010, 15:31:13
Berichten: 1507
Locatie: Helmond
Op sommige punten herken ik mezelf wel in je, hahaha.
Vooral wanneer je het hebt over school. :/

Leuk interview :)

Realizeer me nu dat september al best even geleden is..*

_________________
'Trouble to Make, Problems to solve.'


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: September 2012: Seih
BerichtGeplaatst: 17-12-2012, 00:25:45 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-09-2009, 17:30:26
Berichten: 7354
Locatie: Po-koro Sterrenbeeld: Dinosaurus
Lol ineens gaat iedereen weer reageren na oude bump :>


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
© Copyright 2000 - 2013 SpiritueleJongeren.nl