Welkom, herken jij jezelf in de verhalen die hier verteld worden of wil je hier meer over weten? Word dan lid en praat gezellig mee. Iedereen is welkom op het gebied van spiritualiteit.

Alles wat vermeld wordt op deze website is naar waarheid van de poster zelf, neem enkel datgeen aan waar jij jezelf goed bij voelt.
Ieder zijn/haar eigen waarheid, respecteer deze...

[ Advertenties ]
Online Tarot Legging - Spirituele Datingsite

Het is momenteel 21-02-2018, 22:21:56

Alle tijden zijn UTC+01:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 14 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichtenonderwerp: Clygox' Schrijftopic
BerichtGeplaatst: 31-03-2012, 18:41:40 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 08-04-2010, 15:31:13
Berichten: 1507
Locatie: Helmond
Het is welliswaar geen gedicht, maar wel geschreven.
Ik vind dat het toch hier hoort en niet bij overige creatieve bezeigheden.

STORY IDEA

een verband, over de hele wereld, dat niet aan de kant van de mensheid staat. Het strijd TEGEN de mensenrechten. Hetwil de macht op zich nemen beginnend bij enkel een paar landen.
In de afgelopen jaren is dit netwerk van schurken opgezet, via een geheim internet netwerk. Niemandweet er iets van, tot dat ze op 1 dag ineensmassaal toeslaan.

Er is niemand die iets tegen ze kan doen, zelfs in dit jaar, 3018, is niemand tegen hun opgewassen.

In 3018 zijn er al veel veranderingen in de astronomie plaatsgevonden, de maan is er niet meer, en er zijn nieuwe planeten met nieuw leven ontstaan, en waarschijnlijk zijn er nog veel meer on te ontdekken.

Maar op de aarde van dan, is er wat vreselijks dus aan de gang, ruim een kwart, naar schatting van de overheid, van de bevolking heeft zich al aangesloten bij het netwerk.

Dit netwerk, dat geleid worddoor een trio van 3 rijke zakenmannen, is van plan de aarde over te nemen en later de andere planeten uit te schakelen. Volgens hun horen die andere planeten hier niet, ze zijn gecreeerd door een duivels geval.
Ze beginnen met het overnemen van wat kleine eilanden om zo in het nieuws te komen. Ze nemen wat eilanden over waar slechts een 100tal inwoners aanwezig zijn, in deze tijd maken de grote landen zich er niet zo heel druk over, maar ze laten het ook niet zomaar gebeuren.
Ze brengen het in het nieuws, en de mensen die zich er druk over maken die doen dat maar. De leiders van de grote landen hebben andere dingen aan hun hoofd, het beschermen van hun land.

Nu dit verband in het nieuws is, grijpen ze hun kans. Ze hacken een groot aantal TV stations en zenden continue weer wat uit, wie ze zijn, wat ze willen doen. Ze komen over als schurken, maar zeggen dat ze iedereen bescherming zullen bieden. Iedereen die zich verzet om zich aan te sluiten pakken ze 2x zo hard aan. ..de landen in geheel dus..

Nu de hele mensheid zich ervan bewust is dat er iets te gebeuren komt, weet niemand wat ze moeten doen, uit angst denkt het grootste gedeelte met hun mee en gaat verder met hun leven, een ander deel verzet zich, maar word uiteindelijk gedwongen ermee te leren leven, met hun nieuwe leiders, verder zal er niet veel veranderen, er is enkel veel paniek, dat mensen alles veel erger laat lijken dan het is. De verzetters worden wel hard aangepakt, maar dat is de stijl van het verbond, om serieus over te komen, het is immers geen grap.
Maar dit denkt wel een klein gedeelte, het is maar 2 of 3 procent, maar slecht voor de naam van het verbond is het zeker. Om hun gedachten te veranderen zenden ze nare beelden uit hoe ze met de verzetters om gaan, 1 voor 1 worden ze allemaal gehersenspoeld

Afgrijselijke beelden worden overal uitgezonden, alle media staan er vol mee, kranten tv radio internet..
In de kleine dorpen die niemand weet te liggen is de ophef niet zo groot, de mensen geloven het wel en leven gewoon door, als boer, veehouder etc..
In grote steden echter sluiten winkel na winkel, uit angst.

De beelden vertonen mannen en vrouwen en zelfs kinderen die een helm achtig voorwerp opkrijgen, waaruit een grote shock komt, en daarna als 'robot' door het leven loopt.
Het gaat zo door, goed voor het verbond, de mensen die zich vrijwillig hebben aangesloten kunnen zonder zorgen doorleven. In verschillende landen sluiten de leiders zich maar aan bij het verbond, ze hebben nauwelijks nog macht, en geven hun land over aan het verbond, dat langzaam de wereld overneemt.

Er komen nieuwe beelden in de media, waarin 3 zakenmannen onherkenbaar in beeld komen, ze staan er alleen met wat borden, waarop staat wie ze zijn en dat ze je dankbaar zijn als je je bij ze aansluit.

Na enige tijd komt het leven enigzinsop gang, mensen gaan weer naar hun werk, maar letten continue op, waardoor alles maar traag gaat.
Kinderen komen nauwelijks nog op school, ouders proberen hun zo min mogelijk van dit alles mee te laten krijgen. Niemand weet wat er nou aan de gang is, ze vragen het zich al de tijd al af, maar ze weten totaal niet waar ze een amtwoord kunnen krijgen.

Op een geheime ontmoetingsplek komen 3 zakenmannen samen, voor alle zekerheid dragen ze maskers, de maskers laten emoties zien, om elkaar nog enigzins uit elkaar te houden.
Ze bespreken plannen om de planeet te beschermen, en te bewapenen.
Ze selecteren random mensen uit de wereld om vuil werk te doen, het bouwen van robots, en andere techinische apparaten, om tripjes te maken naar de andere planeten, waar je altijd welkom bent.. Maar op een negatieve manier.

Er gaan al lang geruchten en verhalen rond dat je op de andee planeten beter niet kunt komen, je zou vergiftigd raken en nooit meer terug keren, of je zou omkomen van blijdschap, dat klinkt allemaal heel raar.. Maar niemand die echt nog als zichzelf terug kwam vanaf 1 van de planeten.
Om die reden kijken er vanaf aarde mensen mee, met verborgen cameras en handige gadgets zou de spion heelhuid terug moeten kunnen keren.
Helaasgaat niet alles een eerste keer goed, dus zijn er honderen gezinnen verzameld om 'op vakantie' te gaan.
Alle info die word verzameld word op aarde opgeslagen, en een beperkt aantal inwoners heeft toestemming het te bekijken.
Als de gezinnen terugkeren op aarde worden ze opgesloten, als ze zo weer meegaan in de maatschappij is de kans te groot op lekken.

De familie en vrienden van deze mensen krijgen nog meer vraagtekens bij dit rare gedoe dat nu al een hele tijd aan de gang is.


Bedankt voor het lezen! Dit is een idee voor een verhaal/boek/novel.
Ik ga dit schrijven voor ScriptFrenzy.
Wat vinden jullie ervan? Ik hoop niet dat jullie nu denken: Ojee, weer zo'n irritante voorspelling over de toekomst!
Zo is het tenminste niet bedoelt :)

Groetjes Roy

_________________
'Trouble to Make, Problems to solve.'


Laatst gewijzigd door Clygox op 05-01-2013, 17:47:02, 2 keer totaal gewijzigd.

Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: 3018. Novel.
BerichtGeplaatst: 31-03-2012, 20:52:32 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 08-04-2010, 15:31:13
Berichten: 1507
Locatie: Helmond
Hé, thanks =D
Dit os alleen nog het plot/ de setting,
Morgen is het 1 April en begint ScriptFrenzy, en dan begin ik dus met schrijven..

_________________
'Trouble to Make, Problems to solve.'


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: 3018. Novel.
BerichtGeplaatst: 31-03-2012, 22:52:57 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 08-04-2010, 15:31:13
Berichten: 1507
Locatie: Helmond
Het is geen grap!
Nee, serieus niet.
Wel een perfecte dat om een wedstrijd te plannen..

Achja,
Maar! Heeft iemand nog verdere comments?
Of kritiek.. Of gewoon wat je ervan vind..

_________________
'Trouble to Make, Problems to solve.'


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: 3018. Novel.
BerichtGeplaatst: 01-04-2012, 14:25:01 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 08-04-2010, 15:31:13
Berichten: 1507
Locatie: Helmond
Haha, weer bedankt dan!

En Vannacht om 00:00 is ScriptFrenzy begonnen, en ik ehb net de eerste 4 paginas van de 100 al geschreven!
Voor degenen die zich nu aangesproken voelen.. :P

_________________
'Trouble to Make, Problems to solve.'


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: 3018. Novel.
BerichtGeplaatst: 02-08-2012, 21:33:40 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 08-04-2010, 15:31:13
Berichten: 1507
Locatie: Helmond
Maanden niets meer geschreven,
Tot gisteren. Ik heb pas 3 paginas vol geklad, en pas 1 pagina overgetypt,
Maar wil het vast posten:

''BAM- Er klinkt een harde knal onder me. Ik schrik wakker uit mijn slaap en zit rechtovereind met een bonzend hart in mijn bed. ik krijg het erg warm,van de schrik en kleine druppels zweet op mijn voorhoofd voegen zich samen. Ik hoor wat stemmen, maar ik kan ze niet goed verstaan. De stemmen klinken zwaar en donker, en worden regelmatig ruw onderbroken door wat gehoest. Ik hoor ook mijn vader, ook hem kan ik niet goed verstaan, maar hij klinkt erg verward. Hij weet niet of hij nu boos moet zijn, omdat er twee gedaantes onze voordeur hebben vernield, waarschijnlijk, of dat hij boos is vanwege de onverstaanbare woorden die nog niet echt tot hem doordringen. Ik wrijf door mijn ogen, het is nog donker, zo donker dat alleen de felgroene cijfers van mijn wakker zichtbaar zijn. Het is kwart over 6. Ik knipper nog wat met mijn ogen tot het vage beeld scherp word gesteld door mijn ogen. Intussen bleven de gedaantes doorpraten met mijn vader, ik sluit mijn ogen en probeer met de concentreren op hun gesprek. Ik pik een paar woorden op, maar kan me er geen verband tussen bedenken. Woorden als 'koffers' 'snel' en 'belangrijke spullen' blijven hangen in mijn hoofd -tot er een hoge kreet uit mijn moeders keel komt. Ik hoor haar nog wat schreeuwen, het geluid word steeds harder en ik hoor de trap onder haar voeten kraken. De anderen zijn stil. Ik durfde nog steeds niet te bewegen, tot ik mijn kleine broertje tegen mijn moeder hoor praten. Ik sluip naar de deur toe die makkelijk is te vinden door de kleine kier aan de onderkant waardoor wat licht naar binnen stroomt. Met mijn hand zoek ik de deurknop, eenmaal ik hem heb gevonden, druk ik hem naar benden en mijn deur glijdt open. Een vlaag van koude lucht stroomt over me heen, de haren op mijn armen gaan rechtovereind staan. Ik loop langzaam over de ijskoude marmeren vloer in de gang, één van de gedaantes begint weer te praten. Ik kan hem nu luid en duidelijk verstaan maar ik luister er niet naar. Ook heb ik nog niet durven kijken hoe ze eruit zagen, ik wilde niet dat ze me zouden zien. Mijn voeten zijn inmiddels ijskoud. ik kijk om de hoek van de open deur, en daar zit mijn moeder een het voeteneinde van Sen's bed. er valt geen uitdrukking van haar gezicht af te lezen, zodra ze mij ziet staan probeert ze te lachen. 'Wat is er?' vraag ik. Ik krijg geen antwoord. Sen kijkt me nu ook aan. hij kijkt geschrokken, en valt weer in slaap na een diepe gaap. ''

_________________
'Trouble to Make, Problems to solve.'


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Clyyox' Schrijftopic
BerichtGeplaatst: 04-01-2013, 22:52:29 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 08-04-2010, 15:31:13
Berichten: 1507
Locatie: Helmond
hello :)
Een van mn goede voornemens van 2013 is weer beginnen met schrijven, en het dit keer niet laten liggen. Dit idee heb ik laatst bedacht, ik zag een huis en heel dit verhaal kwam in me op.

De hoofdpersoon is afgestudeert aan de onterwerpers
opleiding. Zijn vroegere kunstprojecten, en een paar die zijn
huisgenoten hebben gemaakt, staan uitgestald in en rondom
zijn huis.

Een van die projecten bestaat uit 2 grote halve stalen
bollen. Van binnen zijn ze gevuld met water. Wanneer het
genoeg gevroren heeft kun je de bovenste helft erafhalen en
hou je een grote bal ijs over. Het was bedoeld als een
hulpmiddel voor ijssculptuurbouwers.

Tijdens de winter vroor het eens zo veel, nog meer als
normaal. Dat bracht ze op het idee om nog eens die bal open
te maken, kijken wat er nog uitkwam. Iedereen was die dag
toch verveeld. Het slot zat er nog altijd op, met dezelfde
code.zodra de bovenste helft ervanaf was getild keken ze toe.
Ze zagen de grote bal ijs, en keken allen vol verbazing. In
het ijs zag je duidelijk de contouren van een menselijk
lichaam. 

De code is nog nooit veranderd geweest, en alleen zij wisten
de code. Dat wijst al meteen een kleine groep verdachten aan.

Eenmaal binnen volgt een moeizaam gesprek waarin niemand het
voortouw durft te nemen. De hoofdpersoon doet er nog een
poging toe, maar ook dat helpt nciet.

In al die jaren is de vriendengroep vrij hecht geworden. In
die tijd zijn er ook heel wat vrouwen over de vloer geweest,
die kunnen duiden op de dader.

De komende dagen is het stil. Niemand zoekt nog contact met
de ander, tenzij het niet anders kan. Je weet maar nooit of
je met een vriend praat, of een moordenaar.

Vanaf de ontdekking werd er niets meer overlegd. Onverwachts
staat de politie op de stoep. Gebeld door een van de
bewoners. 

Toen ik er gister nog eens over na had gedacht, leek het me ook wel leuk om het uit te breiden. Om het ook nog ingewikkelder te maken. De moordenaar zou een seriemoordenaar worden, de moord van hierboven is dus de eerste moord. Rond het midden van dit verhaal zou een medewerker van het onderzoeksteam al kunnen suggereren dat dit misschien een seriemoordenaar is, en aan het eind er nog eens over beginnen. Dan kan het deel wat volgt daar meteen op inspelen.

Wat is jullie mening? Ik hoor het graag!
Zijn er misschien dingen die je liever anders ziet aan het verhaal, of komt dit over alsof het al ergens bestaat? just things I worry about..

Greetz!
Clygox

_________________
'Trouble to Make, Problems to solve.'


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Clyyox' Schrijftopic
BerichtGeplaatst: 05-01-2013, 11:23:56 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-09-2009, 17:30:26
Berichten: 7354
Locatie: Po-koro Sterrenbeeld: Dinosaurus
Hey, ik heb dit topic nooit eerder gezien!
Twee dingetjes:
Het staat verkeerd, er is een forumdeel genaamd Columns, weblogs en eigen geschreven verhalen. Ik wilde het aan een mod melden, maar er staat dat het reeds gemeld was. Omdat hij nog steeds verkeerd staat, denk ik dat ze het vergeten zijn :P
En een typfout in de titel (kun je veranderen door in de eerste post op wijzigen te klikken)

Ik vind het een heel goed idee voor een verhaal, in dat ijsblok :o
Alleen lijkt het alsof de dader niet veel moeite heeft gedaan om het lijk te verstoppen als hij (of zij) het in doorzichtig ijs heeft gestopt :P
Ik ben benieuwd naar het vervolg!


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Clyyox' Schrijftopic
BerichtGeplaatst: 05-01-2013, 14:15:55 
Offline
Power Moderator
Power Moderator
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 22-10-2006, 21:09:21
Berichten: 7371
Locatie: Amsterdam
Zoals jullie zien, heb ik 'm nu verplaatst :wink:

_________________
You think you're better than me and I agree..


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Clyyox' Schrijftopic
BerichtGeplaatst: 05-01-2013, 17:46:27 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 08-04-2010, 15:31:13
Berichten: 1507
Locatie: Helmond
Tom schreef:
Ik vind het een heel goed idee voor een verhaal, in dat ijsblok :o
Alleen lijkt het alsof de dader niet veel moeite heeft gedaan om het lijk te verstoppen als hij (of zij) het in doorzichtig ijs heeft gestopt :P
Ik ben benieuwd naar het vervolg!


Het blok ijs zit daarom in een mal :P
Ik kwam eerst gewoon op het idee van zo'n mal, daarna stopte ik er pas dat lijk in, en kwamen er bewoners in het huis etc. Door het ijs blijft het lijk ook nog goed bewaard :D
Maar dus, maak ik van de moordenaar een seriemoordenaar?
Ik weet niet zeker of mensen wel zitten te wachten op 3 boeken om uiteindelijk een moordenaar op te pakken.. haha.

Titel is aangepast!

_________________
'Trouble to Make, Problems to solve.'


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Clygox' Schrijftopic
BerichtGeplaatst: 06-01-2013, 13:57:49 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-09-2009, 17:30:26
Berichten: 7354
Locatie: Po-koro Sterrenbeeld: Dinosaurus
Dat klopt, dan worden de lezers wel ongeduldig, denk ik.
Je zou het ook gedeeltelijk vanuit het oogpunt van de moordenaar kunnen vertellen en zo het verhaal een kat-en-muisspelletje van twee kanten maken. Dan is het misschien wel leuk voor meerdere boeken.
Als de lezers het ook vanuit het oogpunt van de moordenaar zien, zullen ze hem (beter) begrijpen en het tolereren als hij niet meteen opgepakt wordt.

Denk ik.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Clygox' Schrijftopic
BerichtGeplaatst: 06-01-2013, 16:20:50 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 08-04-2010, 15:31:13
Berichten: 1507
Locatie: Helmond
Maar ik heb nog nooit iemand vermoord.. hoe beschrijf ik dan wat die doet xD.
Ik was anders van plan om er stukken in te stoppen waarin je het slachtoffer volgt wanmeer die nog. leeft.
Als dan een nieuw lijk wprdtt ontdekt dat er een aantal hoofdstukken volgen waarin je steeds dichter tot de moord komt.
Misschien is dat wat..

_________________
'Trouble to Make, Problems to solve.'


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Clygox' Schrijftopic
BerichtGeplaatst: 06-01-2013, 17:20:51 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-09-2009, 17:30:26
Berichten: 7354
Locatie: Po-koro Sterrenbeeld: Dinosaurus
Goede ideeën!
Maar je hoeft iets niet meegemaakt te hebben om erover te schrijven. Iedereen snapt dat het een bedacht verhaal is. Je hoeft de moord ook niet per se heel gedetailleerd te beschrijven. Zo lang het maar in het verhaal past.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Clygox' Schrijftopic
BerichtGeplaatst: 07-01-2013, 05:27:28 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 08-04-2010, 15:31:13
Berichten: 1507
Locatie: Helmond
Alsnog, een moord is heftig. Dat beschrijf je niet zomaar even.
Gelukkig vinden ze alleen lijken, dus de moord id al geweest.
En als ik stukken schrijf gezien vanuit het slachtoffer is alles fun and games, tot ze ineens dood zijn.
Deze week dan eens beginnen met wat personages te bedenken, en de plaatsen, en dan kan ik gaan beginnen :D

Oh! Onlangs heb ik 2 sites ontdekt waar je je verhaal op kwijt kunt.
De eerste is Wattpad. Het is als Twitter. Je volgers zijn dan fans en je zet er dus je verhalen op, ipv tweets. (als ik het goed heb)
En de andere site heet TenPages, die is misschien wat bekender. Daar is de bedoeling dat je 10 pagina's van je verhaal publiceert. Aandeelhouders kunnen dan aandelen kopen. Wanneer jr er 2000 hebt verkocht in 4 maanden wordt je hele boek uitgegeven.

Misschien hebben anderen hier ook wat aan.. :3

_________________
'Trouble to Make, Problems to solve.'


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Clygox' Schrijftopic
BerichtGeplaatst: 07-01-2013, 17:56:15 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 08-04-2010, 15:31:13
Berichten: 1507
Locatie: Helmond
Hi Mirror,
Bedankt voor je comment. Het plot klinkt in sommigen oren nog niet zo interessant nu het zo slecht omschreven is inderdaad. Het is daarvoor enkel nog een plot, alleen om m'n idee vast tr leggen zodat ik het niet vergeet. En dat deel ik dan gelijk, om te weten of het interessant is.

Toch bedankt voor het herschrijven! Als ik bezig ben aan de eerste versie zal ik in mn achterhoofd houden om op zo'n manier wat interessanter te schrijven. Ik ben van plan om er toch een seriemoordenaar van te maken, of het dan meerdere delen worden of 1 groot dik boek dat denk ik pas te bepalen tijdens het schrijven.

Ik ben in ieder geval al blij dat je het concept al boeiend vind :D

_________________
'Trouble to Make, Problems to solve.'


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 14 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
© Copyright 2000 - 2013 SpiritueleJongeren.nl