Welkom, herken jij jezelf in de verhalen die hier verteld worden of wil je hier meer over weten? Word dan lid en praat gezellig mee. Iedereen is welkom op het gebied van spiritualiteit.

Alles wat vermeld wordt op deze website is naar waarheid van de poster zelf, neem enkel datgeen aan waar jij jezelf goed bij voelt.
Ieder zijn/haar eigen waarheid, respecteer deze...

[ Advertenties ]
Online Tarot Legging - Spirituele Datingsite

Het is momenteel 17-03-2018, 13:11:52

Alle tijden zijn UTC+01:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichtenonderwerp: Kracht van gedachten
BerichtGeplaatst: 19-08-2011, 12:16:53 
Offline
Elf
Elf
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 11-03-2005, 10:17:16
Berichten: 522
Onderstaande tekst is rechtstreeks afkomstig van niburu.nl, maar ik vond het inspirerend dus heb ik het hier geplaatst.

We weten dat iedere persoon alle middelen in huis heeft om zichzelf gezond en gelukkig te maken en dat ook te blijven. En bewustzijn speelt daar een hoofdrol in. Sterker nog, dat is wat we zijn. Een vorm van bewustzijn.

Alleen wanneer we bewust zijn, kunnen we werkelijk weten wat en wie we zijn en wat we willen en kunnen. En alleen door bewust te zijn kunnen we invloed uitoefenen op ons zelf, op een positieve manier.

Nu leven we in een maatschappij waarin ons bewustzijn (bewust) laag gehouden wordt. We hoeven zelf niets meer te bedenken, alles wordt voor ons bedacht. Er zijn ontelbare ‘handige’ apparaatjes op de markt, die voor ons denken. Computers, navigatiesystemen, meetapparatuur, noem maar op. En in onze vrije tijd worden we bezig gehouden met de televisie. Dat is misschien nog wel het ergst van allemaal, want daardoor hoeven we niet alleen niet meer na te denken hoe we onszelf gaan vermaken, we worden via dit kanaal ook nog eens flink beïnvloed. De maatschappij wordt op deze wijze in stand gehouden.

Via de mediakanalen wordt ons getoond hoe je eruit moet zien, wat je hoort te zeggen en hoe je dient te denken om ‘erbij te horen’. Er wordt vooral narigheid en waanzin over ons uitgestrooid, in die mate dat we er bijna immuun voor schijnen te raken. En omdat we zelf verleerd zijn om echt na te denken, geloven we vaak ook nog klakkeloos wat er gezegd wordt en te zien is. Hetgeen via de media onder andere als nieuws gebracht wordt, is slechts datgene wat ons vasthoudt in een realiteit van respectloosheid, geweld en vooral angst. Want wanneer mensen bang zijn, zijn zij gemakkelijk te controleren en vaak zelfs bereid hun leven te geven in de strijd tegen datgene en/of diegenen die deze angst schijnbaar doen ontstaan.

Van buitenaf worden er ook steeds zaken op ons afgevuurd die ons doen laten nadenken over feiten die nog niet eens gebeurd zijn en misschien nooit gaan gebeuren. Het meest bekende voorbeeld hiervan zijn de vele verzekeringen die er bestaan. We zijn bang om ziek te worden, om dood te gaan, om zonder werk te komen zitten, dat we geen winst maken, om te zeggen wat we denken en voelen, om voor gek verklaard of afgewezen te worden, om alleen achter te blijven, om onze kinderen te verliezen, om de straat over te steken. Er is een oud gezegde dat vandaag de dag nog steeds heel toepasbaar is, want we lijden nog steeds het meest door het lijden wat we vrezen.

Maar laten we eens kijken naar wat angst precies is. Angst is een emotie. Lichamelijk ontstaat het doordat bepaalde hormonen aangemaakt worden door ons lichaam, die op hun beurt weer een bepaalde reactie teweeg brengen. In dit geval vluchten of vechten. Maar hoe ontstaat een emotie. Een emotie is simpelweg een lichamelijke reactie op een gedachte. In je hoofd ontstaat een bepaalde gedachte en je lichaam reageert daar onmiddellijk op. Hoe dit komt? Je energie gaat daar naartoe, waar je aandacht is, waar jouw gedachten zijn. Wanneer jij denkt aan een beangstigende situatie, is je aandacht bij die situatie en (een deel van) jouw energie is daar dan dus ook, in angst.

Gedachten zijn constructief, opbouwend, creërend. Alles wat is en ooit was, is begonnen met een gedachte, een idee. En vanuit die gedachten ga je handelen en maak je bepaalde keuzes. En zo laten we iets ontstaan. Zo creëren we ons eigen leven. Door de keuzes die we maken krijgt ons leven bepaalde wendingen en verloopt het op een bepaalde manier. Het is een feit dat wij onze eigen gedachten kunnen bepalen. Dit betekent dus dat wij in die zin ook onze eigen angst creëren.

Maar tegelijkertijd betekent dit dat wij zelf onze angsten kunnen wegnemen. Simpelweg door anders over de situatie te denken, anders tegen de situatie aan te kijken. Iedere gebeurtenis heeft altijd twee of meer zijden, van waaruit je de situatie kunt bezien. En wanneer je iedere situatie vanuit meerdere kanten bekijkt, krijg je een beter overzicht. Een soort helikopterview. Vaak neemt dan de angst die je voor iets hebt meteen ook af omdat je het geheel ziet. Het stelt je in staat eerder de positieve kant van iets te zien en dus je gedachten weer op iets positiefs te richten.

Wat hierbij belangrijk is om duidelijk te hebben voor jezelf, is het weten dat je niet je denken bent. Wij mensen hebben het vermogen om onze gedachten te observeren. Wanneer je je gedachten zou zijn, zou dit niet kunnen. Er is dus nog een ‘ik’ die alles observeert en ook kan concluderen dat er iets verandert moet worden. Veel mensen hebben het idee dat zij hun gedachten niet kunnen controleren, omdat zij zich met hun gedachten identificeren. Wanneer je weet dat dit niet zo is, ben je wel in staat om je denken van een afstand te bekijken en te zien wat er anders moet. Alleen al jezelf bewust zijn dat je bepaalde gedachten hebt, is voldoende. Daarmee is de cirkel van het denken doorbroken en ben je bewust.

Een gedachte is, evenals als geuren en kleuren, energie die beweegt met een bepaalde snelheid. Een positieve gedachte zal sneller realiteit worden dan een negatieve gedachte om de eenvoudige reden dat de frequentie, de trilling, hoger is. Daarom is het zo belangrijk dat je gedachten zo snel mogelijk omdraait en positief laat zijn wanneer je negatieve gedachten hebt. Jij bepaalt. En je hebt iedere minuut van de dag de keuze om positief te zijn.

We leven in een duale wereld. Alles heeft een keerzijde. Dus alles wat wij als ‘minder goed’ bestempelen, heeft toch ook een goede kant. Er is geen probleem dat niet een cadeau met zich meebrengt. Want ook iedere minder leuke ervaring, brengt ons het inzicht wat we nodig hebben om verder te komen. Wij creëren dus problemen omdat we de cadeautjes willen hebben. En wanneer je in staat bent dit te zien, wordt het leven minder zwaar en groeit het besef dat werkelijk alles goed is zoals het is en dat we altijd zelf alle touwtjes in handen hebben.

_________________
Alle antwoorden zitten in jezelf en zijn direct voor jou beschikbaar. Vertrouw daarop!


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Kracht van gedachten
BerichtGeplaatst: 19-08-2011, 12:50:25 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-01-2007, 17:40:04
Berichten: 7643
Locatie: Onder een hoedje van papier
miracle schreef:
Een gedachte is, evenals als geuren en kleuren, energie die beweegt met een bepaalde snelheid. Een positieve gedachte zal sneller realiteit worden dan een negatieve gedachte om de eenvoudige reden dat de frequentie, de trilling, hoger is. Daarom is het zo belangrijk dat je gedachten zo snel mogelijk omdraait en positief laat zijn wanneer je negatieve gedachten hebt. Jij bepaalt. En je hebt iedere minuut van de dag de keuze om positief te zijn.


Ik vind dit persoonlijk een erg mooie boodschap eigenlijk waar weinig mensen echter bij stil staan. Je hebt namelijk zelf het hef in handen om te bepalen hoe je je zal kunnen voelen. Heel simpel gezegd: Voel je jezelf sip? Denk dan aan iets leuks.
De keuze om positief te zijn ligt dan ook zeer zeker bij onszelf en waarom maken we daar dan ook geen gebruik van?

_________________
Hoi. Ik lijk op Jezus.
Ben ik nu de Messias of een Jezusfiguur?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Kracht van gedachten
BerichtGeplaatst: 19-08-2011, 13:40:22 
Offline
Nimf
Nimf
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 10-12-2010, 15:19:57
Berichten: 875
Locatie: Zumpelfeld
Kan me hier helemaal in vinden en pas dit zelf ook toe.
Het boeddhisme maakt hier ook gebruik van en spreekt van het principe van 'de wolk van emotie'... Boeddhisten zien emoties als zachte witte wolkjes die langs de hemel voorbij drijven. stel jezelf voor liggend in een grasveld. Je kijkt naar de blauwe hemel boven je. Je geestes toestand is rustig, ontspannen in balans... Er gebeurt iets, er komt een wolkje voorbij. Je kunt twee dingen doen; je druk maken om de wolk, een jas pakken je irriteren aan de wolk die voor de zon blijft hangen. Je kunt ook denken "goh, weet je die, die wolk is wel even lastig.. Maar goed, die drijft ook wel weer verder... boeddhisten stellen ook: je bent mens, je hebt emoties... Je bent niet je emoties... Voor mij waren dit echt eye openers en nog steeds gebruik ik deze wijsheden en pas ze ook toe als adviezen bij veel van mn patiënten. Mensen beseffen zich te weinig hoe sterk ze eigenlijk zijn en hoeveel ze eigenlijk ZELF kunnen bepalen in hun leven... :|

Inderdaad uitkijken voor de valkuil die dreamwalker omschrijft. Als je je bewust bent van de kracht van je gedachten bestaat de kans dat je dit te pas en te onpas toepast. Het wordt 'te onpas' wanneer je je emoties min of meer ontkent/ omzeilt... Dit heet in psychologische termen ook wel dissociëren. Je gaat als het ware niet 'aan' de emoties maar zo gauw je opmerkt dat je iets voelt kap je dit af, voor je door de daadwerkelijke emotie gaat...

Het is van belang emoties, gedachten, gevoelens hoe je het wilt noemen te doorleven. dit zorgt ervoor dat je lichaam en psyche in balans zijn en dit zorgt weer voor integratie van het voelen en het 'zelf' van de mens. Je kunt je zelf en je lichaam altijd maar even voor de gek houden. Als je een paar vervelende zaken achter elkaar mee maakt en telkens weer de bijbehorende gevoelens afkapt loop je kans dat deze berg aan opgestaplde emoties op een heel vervelend moment en in alle hevigheid naar boven komt borrelen... Dat wil je niet.. :wink:

Liefs, binnenspiegel...

Bron: m'n opleiding en verschillende boeken waar ik dit gelezen heb... :wink:

_________________
You can't always get what you want... You get what you need! ( Rolling Stones)


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 3 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
© Copyright 2000 - 2013 SpiritueleJongeren.nl