Spirituele Jongeren
http://forum.spirituelejongeren.nl/

Zal mediteren helpen bij mij?
http://forum.spirituelejongeren.nl/viewtopic.php?f=54&t=17855
Pagina 1 van 1

Auteur:  MuffinxMaud [ 10-11-2016, 16:57:40 ]
Berichtenonderwerp:  Zal mediteren helpen bij mij?

Goedemiddag,

Ik ben weer terug van heel lang weggeweest te zijn!

Ik heb even een vraag over het mediteren. Zelf heb ik altijd erg veel onrust in mijn koppie, en altijd even logisch nadenken zit er soms ook niet in. Ik maak mijzelf vaak gek door mijn gedachtes, en ik kan ze zelf niet "uitzetten". Nu vraag ik mij af of meditatie rust kan creëren en er voor kan zorgen dat je alles op een rijtje kan zetten, en op die manier weer betere beslissingen kan nemen in het leven?

Klinkt een beetje vaag misschien, maar wil niet gelijk mijn hele situatie op tafel gooien.

Groetjes, Maud.

Auteur:  Tut [ 11-11-2016, 22:03:53 ]
Berichtenonderwerp:  Re: Zal mediteren helpen bij mij?

Hoe moeten de mensen hier nu weten of mediteren jou zal helpen? Probeer het uit, zou ik zeggen, dan merk je het vanzelf.
If not, ga sporten. Als het in je hoofd te druk is om te mediteren, helpt sporten vaak erg goed om alles op een rijtje te zetten.

Auteur:  Reüel [ 10-01-2017, 15:31:07 ]
Berichtenonderwerp:  Re: Zal mediteren helpen bij mij?

Beste Maud,

Meditatie kan inderdaad helpen om meer rust en balans in je leven te creëeren. En wat Tut zegt klopt ook, sporten is namelijk ook een lichte/andere vorm van meditatie. Mijn advies is om niet meteen de lat te hoog te leggen. Begin met 15 tot 20 minuutjes per dag gewoon helemaal niks doen. Ga stil zitten zonder afleidingen om je heen, telefoon en alles uit en kalmeer. Dit is al een goede eerste stap en voor sommigen al een hele uitdaging.

Naarmate je dit vaker doet zul je zien dat je vanzelf rustiger wordt en dat de meditaties ook steeds beter gaan en langer gaan duren (20 minuten tot een uur per dag). De ene dag zul je direct in een soort trance komen, de andere dag gaat het wat minder en zullen je gedachten alle kanten op springen. Dit is niet erg. Het is net als sporten een soort training en de ene dag zal het je beter afgaan dan de ander. De truc is volhouden. Constant elke dag die 20 minuten pakken, zonder excuus. Ziek, moe, vakantie, gewoon doen elke dag 20 minuutjes en je zult gegarandeerd meer rust en licht creëeren.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/