Welkom, herken jij jezelf in de verhalen die hier verteld worden of wil je hier meer over weten? Word dan lid en praat gezellig mee. Iedereen is welkom op het gebied van spiritualiteit.

Alles wat vermeld wordt op deze website is naar waarheid van de poster zelf, neem enkel datgeen aan waar jij jezelf goed bij voelt.
Ieder zijn/haar eigen waarheid, respecteer deze...

[ Advertenties ]
Online Tarot Legging - Spirituele Datingsite

Het is momenteel 18-12-2017, 13:41:37

Alle tijden zijn UTC+01:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 51 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 4 Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 17-02-2006, 13:08:41 
Offline
Elf
Elf
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 09-12-2004, 11:46:22
Berichten: 514
Locatie: Nieuwegein
Ramsa jammie!! Zet nog meer recepten neer :D


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Zaziki
BerichtGeplaatst: 17-02-2006, 13:35:14 
Offline
Elf
Elf
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 17-11-2004, 18:52:10
Berichten: 598
Locatie: Vianen
ramsa schreef:
Zaziki

Een heerlijke Griekse dipsaus.

Ingrediënten:
Dikke yoghurt (verkrijgbaar bij Turkse winkels)
1 komkommer
knoflook
zout
dille
olijfolie

Bereiding:


Maak de komkommer schoon, verwijder de zaadlijst en rasp hem.
Voeg zout toe en laat enige tijd staan in een zeef zodat alle vocht eruit kan lekken.
Knijp vervolgens het resterende vocht uit de komkommer
voeg yoghurt
fijngeknepen knoflook en dille toe.
Klein scheutje olijfolie erbij en goed doorroeren.
Neem niet te veel knoflook, als je het even laat staan trekt een klein beetje knoflook al heel sterk door de yoghurt.
Eventueel zout en zwarte peper toevoegen.

Lekker bij een salade met brood, of als dipsaus voor plakjes komkommer, wortel enz enz

Eet smakelijk:D


gelukkig zijn die bakjes ook overal te koop haha :lol:


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Zaziki
BerichtGeplaatst: 17-02-2006, 13:41:51 
Offline
Groentje
Groentje
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-06-2005, 14:16:53
Berichten: 5
Locatie: Delfgauw
Maar die zijn niet zo lekker, dan zelfgemaakte hahahahaha :wink:


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 18-02-2006, 08:13:39 
Offline
Groentje
Groentje
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-06-2005, 14:16:53
Berichten: 5
Locatie: Delfgauw
Moksi Alesi (vegetarisch Rijstgerecht)



Ingrediënten:

3 kopjes rijst
1 kop kapucijners (gedroogde)
1 kop blacka eyes (gedroogde). Dit ziet er uit als witte bonen, maar dan kleiner
1 kopje kokos melk
1 ui
2 teentjes knoflook
½ theelepel zwarte peper
1 afgestreken eetlepel zout
4 eetlepels kasripo
olie
4 kopjes water.
(Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in tropische winkels en vaak ook in supermarkten)

Bereiden:

Week de kapucijnen en blacka eyes in 2 kommetjes met heet water. Laat ze de hele nacht wellen. Spoel de kapucijnen en kook ze totdat ze bijna gaar zijn. Vervolgens laat je ze in een vergiet uitlekken. Spoel de blacka eyes af.
Was de rijst (tip: doe de rijst in een zeef en hou het onder de kraan).
Doe in een wok of een pan (liefst met anti-aanbaklaag) de olie en laat dit heet worden.
Bak de ui lichtbruin, voeg de knoflook en de peper toe. Vervolgens doe je de rest van de ingrediënten erbij en roer je alles goed doorelkaar (op een laag pitje).
(Tip: als je een rijstkoker hebt, kun je nu alles overgieten in de rijstkoker, dan heb je er geen omkijken naar.)
Vervolgens doe je er 4 kopjes water bij. Even goed roeren en op een laag pitje de Moksi Alesi met het deksel op de pan gaar laten worden (ongeveer 20-25 min). Af en toe de rijst omscheppen anders brandt het aan.
Serveren met sla/komkommer, tomaat en chutney


Eet smakelijk! :D
Ramsa heeft de smaak te pakken :rolling:


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 18-02-2006, 11:22:00 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 30-03-2005, 12:56:26
Berichten: 1122
Locatie: Amsterdam
ramsa.. moet je roti niet ook nog klappen?

mijn buurvrouw vindt het van groot belang om de roti na het bakken te klappen zodat deze soepel blijft..

_________________
u.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 18-02-2006, 19:19:04 
Offline
Kabouter
Kabouter
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 11-12-2005, 16:08:23
Berichten: 192
Vissalade

Gerookte zalm,
Surimi
Kiwi
komkommer
Sla

In hele fijne stukjes snijden ook de sla, bij elkaar in een kom.
Wat olijfolie en peper en zout en klaar!
Super lekker en snel klaar


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 08-03-2006, 21:27:31 
Offline
Groentje
Groentje

Lid geworden op: 17-07-2005, 23:17:07
Berichten: 41
Locatie: breda
hier dan ook een recept van mij nou eigenlijk van mn moeder en die heeft het wer van haar moeder en die weer van die moeder denk en zo gata het eigenlijk verder nu heb ik ook iemand voor het overleven van ons familie recept.


men nemen:
*tomaten
*radijs
*eieren
*augurken
*zilveruitjes
*mayonaise moet je kijken welke jij het lekkerste vind
*aardappels
*knakworsten

je kookt de aardappels met hun schul zo blijven ze heerlijk vast ze moeten net gaar zijn.
laat de aardappels afkoelen terwijl je ondertussen de eieren kookt hardgekookt is het beste en de groente snijd. je kunt het zo grof en fijn maken als je zelf wilt een beetje grof is het lekkerste zodat je toch kunt kauwen. je pleurt alles in een bak (maak zoveel als jij zelf wilt je kunt het zelf afstemmen btw) laat het vocht een beetje uitlekken.

schil de aardappels en de eieren snij dit ook naar eigen wens en doe het in de bak met groentes en zo als laatste doe je dr flink wat mayo bij ik heb zelf altijd 2 tubes gewoon de goedkoopste. meng dit door elkaar en je heerlijke aardappelsalade is klaar dat word nu smulen maar

ps zorg dat ingredienten in verhouding zijn met elkaar zodat je niet te veel van 1 ingredient hebt.

afwisseling:::

doe er ook eens een blijk of pot erwtjes en wortels doorheen, of gesneden winterpeen of komkommer of uien zo kun je eindeloos varieren


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 17-11-2006, 13:21:48 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 05-09-2006, 12:32:42
Berichten: 1639
Locatie: dorpje in de noord oost polder
Ingrediënten
7 pannenkoeken, gekoelde
1 bakje smeerkaas
4 tomaten
4 el. basilicum, verse, gehakte
1 el. balsamicoazijn
1 mozzarella
1 blikje artisjokhart
10 olijven, zwarte, zonder pit
2 el. kaas, Parmezaanse, geraspte
Peper

Bereidingswijze
Lekker met een groene salade van kropsla.
Neem bij voorkeur Toscaanse smeerkaas.
Besmeer de pannenkoeken met de smeerkaas. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de tomaat met de helft van de basilicum, een eetlepel balsamico-azijn en vers gemalen peper. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Snijd de artisjokbodems in stukjes en meng ze met de in plakjes gesneden olijven en peper. Verwarm de oven in 7 minuten voor op 175 graden Celsius.

Beleg een pannenkoek met de helft van de tomaatblokjes en leg hier een pannenkoek op. Leg op deze pannenkoek de helft van de mozzarella en bestrooi de mozzarella met een eetlepel basilicum en gemalen peper. Dek de mozzarella af met een pannenkoeken verdeel de helft van de artisjokken hierover. Herhaal dit alles nog een keer. Dek de bovenste laag artisjok af met de laatste pannenkoek en bestrooi deze met de Parmezaanse kaas. Laat de flensjestaart in de oven in circa 15 minuten warm worden.

_________________
Vergeet wie je dacht te zijn, en accepteer wie je bent. (Dalai Lama)


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Zaziki
BerichtGeplaatst: 30-11-2006, 11:20:32 
Offline
Elf
Elf

Lid geworden op: 01-01-2006, 19:36:12
Berichten: 638
ramsa schreef:
Zaziki

Een heerlijke Griekse dipsaus.

Ingrediënten:
Dikke yoghurt (verkrijgbaar bij Turkse winkels)
1 komkommer
knoflook
zout
dille
olijfolie

Bereiding:


Maak de komkommer schoon, verwijder de zaadlijst en rasp hem.
Voeg zout toe en laat enige tijd staan in een zeef zodat alle vocht eruit kan lekken.
Knijp vervolgens het resterende vocht uit de komkommer
voeg yoghurt
fijngeknepen knoflook en dille toe.
Klein scheutje olijfolie erbij en goed doorroeren.
Neem niet te veel knoflook, als je het even laat staan trekt een klein beetje knoflook al heel sterk door de yoghurt.
Eventueel zout en zwarte peper toevoegen.

Lekker bij een salade met brood, of als dipsaus voor plakjes komkommer, wortel enz enz

Eet smakelijk:D


dat komt regelrecht uit de hemel.. zaziki is het lekkerste ooiiiitttt :D


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 28-08-2008, 11:09:14 
Offline
Feniks
Feniks
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 17-06-2008, 21:07:13
Berichten: 2689
Nachos Pueblos. Het befaamde recept voor twee personen:

boodschappen lijstje:

- een zak dorito's naturel of nacho cheeze
- een pak gehakt 250-300 gram
- twee paprika's
- een grote ui
- een zakje strooikaas (belegen)
- een groene jalopino peper
- een zakje tacokruiden
- een klein blikje tomaten puree (je weet wel, die van 7 cent bij de digros/hoogvliet)
- een bakje zure room

Snijd de ui en de paprika's. zet dit opzij.
Maak het kruidenmengsel aan in een maatbeker water n.a.v. de instructies op de verpakking. voeg hier het blikje tomatenpuree aan toe en meng met een vork.
Neem een stevige koekenpan en bak hierin het gehakt uit. Als het gehakt rul is giet je het vet eraf (dat heb je niet nodig en het is slecht voor je ;) )

voeg aan het rulle gehakt de paprika en de ui toe. bak dit geheel ongeveer een minuut of drie. Als je de ui ruikt bakken kan je verder gaan.

Gooi bij het kruidenmengsel bij het gehakt en de groente. Verwarm de oven voor, zodat je zometeen de grill aan kan zetten. Zet het vuur iets zachter en laat zo doorpruttelen totdat het kruidenmengsel wat is ingekookt en een stevigere saus is geworden.

Doe de helft van de prut in een diepe ovenschaal. vermorzel een deel van de nacho-chips tussen je handen in grove stukken en roer deze door de prut in de ovenschaal. Doe de rest van de prut in de ovenschaal, leg hieroverheen een laag nacho-chips zodat er geen gehakt meer gezien kan worden. Bestrooi de chips met de kaas en doe de ovenschaal in de oven onder de grill zodat de kaas over de chips smelt.

maak de borden op met rijst en salade en een klodder zure room (niet zuinig wezen!) en schep een hoeveelheid van de nachos pueblos naast de rijst.

_________________
If it looks like a duck,
and quacks like a duck,
we have at least to consider the possibility that we have a small aquatic bird of the family anatidae on our hands.”

Douglas Adams


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 12-09-2008, 18:18:04 
Offline
Kabouter
Kabouter
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 28-07-2008, 15:56:21
Berichten: 133
Locatie: Limburg
runderstoofpot met gemengde groenten


Ingrediënten Voor 4-6 personen:
**************************
750 gr riblappen in flinke blokken gesneden
zout, zwarte peper uit de molen
50 gr boter
2 uien, kleingesneden
1 el tomatenpuree
1 laurierblad
1 tl gedroogde oregano
2 el fijngehakte peterselie
350 gr worteltjes, in stukjes gesneden
1 rode paprika in reepjes
500 gr krielaardappeltjes, geschrapt
200 gr doperwten, gare

Bereiden:
*******
Bestrooi de blokken vlees met zout en peper
Verhit de boter en bak op hoog vuur het vlees rondom lichtbruin
Voeg uien toe en bak 2 min mee
Voeg 1/2 l water, tomatenpuree, laurierblad, oregano en peterselie toe
Breng aan de kook, temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles 1 1/2 uur zachtjes stoven
Voeg wortel, paprika en krielaardappeltjes toe, schep alles door elkaar en laat ca 30 min zachtjes stoven tot het vlees en de groenten gaar zijn
Voeg als laatste de doperwten en wat zout en peper naar smaak toe

Notities
Stooftijd: 30 min

Bereidingstijd in minuten
15 min

_________________
Het mooiste aan de mens, is de glimlach.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 13-09-2008, 22:44:45 
Offline
Feniks
Feniks
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 17-06-2008, 21:07:13
Berichten: 2689
OE!! die ga ik proberen!!

_________________
If it looks like a duck,
and quacks like a duck,
we have at least to consider the possibility that we have a small aquatic bird of the family anatidae on our hands.”

Douglas Adams


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 14-09-2008, 19:01:55 
Offline
Kabouter
Kabouter
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 28-07-2008, 15:56:21
Berichten: 133
Locatie: Limburg
:wink: Wel vertellen wat je ervan vond he :lol:

_________________
Het mooiste aan de mens, is de glimlach.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 16-09-2008, 20:05:56 
Offline
Feniks
Feniks
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 17-08-2008, 15:17:19
Berichten: 4289
Die onthoud ik allemaal, kan ik mn kookkunsten nog een keer
uitproberen. Maar ik maak liever vette cake/taart.

300 gr suiker.
210 gr boter (gesmolten)
2 zakjes vanillesuiker.
6 eieren (eierdooiers, geklopt eiwit)
300 gr zelfrijzende bloem (gezeefd)

50-60 min. in de oven 175 graden
Je kunt ook een broodmachine gebruiken.

Zo te lezen waren meer cakefans me voor...
UHmm dan maar lekker kwarktaart.

125 gram bloem
1 mespunt bakpoeder
50 gram suiker
1 mespunt zout
50 gram boter of margarine
1 kg magere kwark
200 gram suiker
125 gram boter
1 pakje vanillepudding
schil en sap van 1 citroen
4 eieren

Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en hierin 1 ei doen. Mengen met wat bloem tot een dikke brij. Strooi er de suiker en het zout over. Snijd de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten in de koelkast laten rusten.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Bekleed de bodem van een springvorm met het deeg. Doe de kwark in een diepe kom. Voeg suiker, zachte boter, vanillepuddingpoeder, geraspte citroenschil, citroensap en 3 eieren toe en klop tot het een luchtige gladde massa is. Doe het in de springvorm en strijk de kwark bovenop glad.
Bak de taart 60-70 minuten in het midden van de oven. Als de taart klaar is, alleen de rand van de vorm verwijderen en door en door koud laten worden. Een nacht in de koelkast laat opstijven: dan snijdt de taart ook beter.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 16-09-2008, 20:49:48 
Offline
Feniks
Feniks
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 17-08-2008, 15:17:19
Berichten: 4289
De snelle, lekkere recepten.
Sandwich;

12 sneetjes bruin brood
60 gr. tzatziki
8 blaadjes sla
150 gr (been) ham in plakjes
80 gr parmezaanse kaas (geraspt)
100 gr uitgebakken spek (plakjes)
50 gr. uienringen
50 gr. champignons
50 gr. paprika's (voor de liefhebbers)
2 dl olijfolie.

Verwarm de over op 180 graden. Uien, champignons,paprika in olijfolie licht fruiten.
Maak een leuke creatie, daarna 5 min. in de oven.

Wrap.

4 wraps
1 teentje knoflook (geperst)
1 krop sla
140 gr. (been)ham (plakjes)
180 gr. belegen kaas (geraspt)
200 gr. tomatenblokjes
2 dl zure room
100 gr uitgebakken spel (plakjes)

Verwarm oven op 180 graden
Leef je hier ook lekker uit..
Vouw de binnenkanten om (i.v.m uitvallen)
Rol de wrap van onder naar boven strak op.
5 tot 7 minuten in de oven.

Wentelteefjes

4 sneetjes oud brood
2 appels
4 tl boter
4 tl vanillesuiker
4 eieren
2 dl melk
2 tl kaneel
8 el roomkaas.

Schil appels, snij ze in 4e. Snij ze in dunne schijfjes.
Smelt 2 tl boter en stoof de appelschijfjes op een laag vuur in 5 minuten zacht.
Klop het ei los met melk en haal het sneetje brood door het eimengsel.
2 tl boter smelten en brood bakken aan beide kanten 4-5 minuten goudbruin.
Besmeer ze met roomkaas, verdeel de appel erover en bestrooi met kaneel.


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 51 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 4 Volgende

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
© Copyright 2000 - 2013 SpiritueleJongeren.nl