Welkom, herken jij jezelf in de verhalen die hier verteld worden of wil je hier meer over weten? Word dan lid en praat gezellig mee. Iedereen is welkom op het gebied van spiritualiteit.

Alles wat vermeld wordt op deze website is naar waarheid van de poster zelf, neem enkel datgeen aan waar jij jezelf goed bij voelt.
Ieder zijn/haar eigen waarheid, respecteer deze...

[ Advertenties ]
Online Tarot Legging - Spirituele Datingsite

Het is momenteel 20-10-2017, 04:15:31

Alle tijden zijn UTC+01:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 51 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 4 Volgende
Auteur Bericht
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 17-09-2008, 10:28:08 
Offline
Feniks
Feniks
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 17-06-2008, 21:07:13
Berichten: 2689
Spaghettimet kip en pesto.

2 personen.

300 gram Kipfilet, in blokjes gesneden
1 potje pesto
Spaghetti
zout
peper
olijfolie
(room)

heel simpel en zooooo lekker:

Bak de kip in hete olie tot hij knapperig is met zout en versgemalen peper. Kook de spagettie al dénte. Roer de gebakken kip door de spaghetti met veel!!! pesto. 3-4 eetlepels minimaal. Druppel olie over de pasta en roor nog eens goed door.
Serveren met (verse) parmezaanse kaas en wellicht wat zoute worstjes.

hij is erg lekker!!!

_________________
If it looks like a duck,
and quacks like a duck,
we have at least to consider the possibility that we have a small aquatic bird of the family anatidae on our hands.”

Douglas Adams


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 17-09-2008, 17:54:15 
Offline
Kabouter
Kabouter
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 28-07-2008, 15:56:21
Berichten: 133
Locatie: Limburg
Spek en uienbroodjes


Ingrediënten:
***********
500 gram tarwebloem
2 afgestreken theelepels zout
1 theelepel suiker
40 gram verse gist
2½ deciliter lauwe melk
200 gram doorregen rookspek
ongeveer 1 grote theekop kant en klare geroosterde uitjes.

Bereidingswijze:
*************
Ontdoe het spek van zwoerd en snijd het in kleine dobbelsteentjes.
Bak die uit tot er knapperige kantjes ontstaan.
Haal die uit het vet en laat ze goed uitlekken en afkoelen.
Meng het deeg en voeg op het laatst de kaantjes en uitjes toe.
Kneed het deeg daarna nog flink door.
Laat het rijzen.
Vorm er dan bolletjes van door er een lange rol van te maken en deze in gelijke stukken te verdelen.
Leg ze op enige afstand van elkaar op een bakplaat.
Laat de bolletjes nogmaals rijzen.
Snijd ze van boven ruitvormig in.
Laat ze met een doek bedekt nogmaals rijzen en verwarm de oven voor. Bak ze bij een temperatuur van ongeveer 220° C in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.
De broodjes zijn gaar zodra ze hol klinken als men ze aan alle kanten beklopt.

_________________
Het mooiste aan de mens, is de glimlach.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 17-09-2008, 21:56:40 
Offline
Dwerg
Dwerg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 06-03-2006, 15:41:35
Berichten: 260
Locatie: Almere
Dit recept heeft de oma van mijn moeder bedacht in de hongerwinter van `44 sindsdien gaat het over van moeder op dochter en is het zeer populair binnen de familie en iedereen die het eens geproeft heeft.

Porkie (ja ik weet het, het klinkt niet echt lekker maar je moet het eens proberen!)

eiren (voor elk persoon 1 ei)
tomatenpuree (de goedkoopste is goed genoeg, 1 blikje voor ongeveer 3 personen)
verse tomaten
ui
koekenpan
klein beetje braadboter

Snijd de ui en tomaten in kleine blokjes. Verhit de boter in de pan en bak de ui.
Voeg de eieren toe en blijf roeren terwijl je ze bakt (scrammbeld eggs)
Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe. Roeren tot de puree warm is.

Heerlijk op brood, en als je het af laat koelen ook op een toastje.

_________________
No one cares how much you know, untill they know how much you care


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 17-09-2008, 22:00:49 
Offline
Dwerg
Dwerg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 06-03-2006, 15:41:35
Berichten: 260
Locatie: Almere
Pasta met spinazie, kip en roomsaus

Pasta (naar keus)
kipfilet
diepvries spinazie (mag a la creme hoeft niet)
room (saus)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak tot hij gaar is. Giet hem af in een vergiet en laat het goed uitlekken.
Snijd ondertussen de kip in kleine blokjes kruid hem zoals je het lekker vind en bak deze.
Als de kip gaar is voeg je de spinazie toe.
maak ondertussen de roomsaus aan (ik neem zelf meestal gewoon kookroom net zo makkelijk en lekker) en voeg het ook toe. Blijf het goed doorroeren tot de room en spinazie goed warm zijn.
Voeg de pasta er aan toe.

Eet smakelijk!

_________________
No one cares how much you know, untill they know how much you care


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 17-09-2008, 22:06:00 
Offline
Dwerg
Dwerg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 06-03-2006, 15:41:35
Berichten: 260
Locatie: Almere
Pluisje schreef:
Dit is echt super super lekker, m'n tante maakt het vaak, vooral met verjaardagen en dat is echt smullen geblazen...


Arretje Nofcake

Ingredienten
- 250 gram suiker
- 50 gram cacao
- 250 gram biscuit
- 250 gram roomboter
- 2 eieren

Bereidingswijze
- breek de biscuit in kleine stukjes
- smelt de roomboter in een pannetje
- suiker en cacao door elkaar roeren
- dan de 2 eieren er in, de gesmolten roomboter erdoor en de biscuit erdoor (dit alles kan met een mixer met kneedhaken)
- doe alles in een bakvorm
- laat het een nacht in de koelkast opstijven
- en klaar is uw heerlijke Arretjescake... smullen maar!!!


ps ik denk dat we dit keer maar niet op de calorien en zo moeten letten! :wink:


ooohhh die maken we altijd met kerst.. ik weet niet waarom dat is er zo ingeslopen..

_________________
No one cares how much you know, untill they know how much you care


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 17-09-2008, 22:16:40 
Offline
Dwerg
Dwerg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 06-03-2006, 15:41:35
Berichten: 260
Locatie: Almere
En dan hebben we nog deze. Gekregen van een vriendin van me die jaren lang in Canada woonde.
Niet op de calorieen letten, gewoon smullen. En niet teveel opscheppen of van te voren eten het is nogal machtig. Wij eten het met feest (verjaardag, kerst etc etc) als toetje

Death by Chocolate

Butterscotch chocolade
Chocolade Vlokken (puur)
Chocolade saroma
Melk
Brownies
Klop klop (een soort instant slagroom)
Chocolade of koffie likeur
(glazen) Schaal
Slagroom (mag uit een spuitbus)

- Maak de Brownie mix en bak deze zoals op het pak staat aangegeven
- Maak de saroma volgens de aanwijzingen en laat het opstijven in de koelkast
- Haal de Brownies uit de over. Prik er met een vork gaatjes in en besprenkel het met de likeur (als er kinderen mee eten is dit misschien niet verstandig)
- Als de brownies zijn afgekoeld maak je er kruimels van (grof)
- Breek de chocolade repen in stukjes
- Maak de klop klop zoals staat aangegeven

- Pak een schaal
- Leg onderin de Brownies
- Hierop een laagje Klop klop
- Hierop de chocolade repen en vlokken
- Hierop een laagje Saroma pudding

- Herhaal deze lagen tot de schaal bijna vol is
- Zorg dat de een na laatste laag brownies zijn
- Doe bovenop de echt slagroom en strooi er wat vlokken overheen.

Even in de koelkast om het lekker koud te laten worden, en smullen maar!

Eet smakelijk!

_________________
No one cares how much you know, untill they know how much you care


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: lekkere recepten
BerichtGeplaatst: 27-08-2009, 16:40:05 
Offline
Kabouter
Kabouter
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 06-08-2009, 14:11:24
Berichten: 202
Locatie: Heist op den berg-België
Laatst ging het op de chat over eten en lekkere recepten.
Ik vroeg me af of deze hier ergens kunnen gepost worden, maar dat is blijkbaar nog niet het geval. Ik kook ontzettend graag en probeer graag nieuwe dingen uit.
Ik weet dat dit een jongerensite is , maar die koken ook al wel eens, dus bij deze open ik een nieuw topic, bedoeld om iedereen honger te doen krijgen (of alvast zin in eten ;))
Ik hoop dat de recepten niet alleen van mij uit komen, maar dat jullie er ook aan toevoegen.

groetjes

Babe

_________________
United we stand,devided we fall.Let's stand together for once and for all


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: lekkere recepten
BerichtGeplaatst: 27-08-2009, 16:54:13 
Offline
Kabouter
Kabouter
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 06-08-2009, 14:11:24
Berichten: 202
Locatie: Heist op den berg-België
Als opener zet ik er een receptje op dat echt doodsimpel is.

Broodpudding

Ingrediënten:
-300 gr oud wit brood( kan ook zachte broodjes , koffiekoeken, bruin brood erin verwerken)
-500ml melk
-200 gr kristalsuiker
-5 eieren
-een weinig kaneelpoeder
-een pakje vanillepudding(of chocoladepudding)

Bereiding

Je neemt een grote kom. Je doet het brood in stukjes , melk , eieren, suiker , kaneel en pudding erbij. De bedoeling is dat je het boeltje laat staan tot het plat is maar mijn moeder heeft me geleerd de staafmixer erin te zetten. Ik raad dus iedereen aan om er even de mixer in te stoppen en het grof te mixen (niet helemaal fijn , gewoon dat alles onder elkaar staat)

Daarna giet je alles in een beboterde vuurvaste kom. Wat echter nog idealer is zijn die flexiebele bakvormen genre tupperware.
Het geheel moet 45 minuten bakken op 200 graden. Om te kijken of het klaar is even met een vork in prikken. Plakt er geen deeg meer aan is het klaar.
Je neemt dan een grote schotel die je op de bakvorm zet, je draait het geheel op zijn kop en als het goed is komt de broodpudding er zo uit.

Zoals jullie wel begrepen hebben is dit een dessertje. Het is ideaal om oud brood weg te werken. Op zicht is het niets bijzonder , maar met een laagje glazuur of een laagje gesmolten chocolade , of vanille of vruchtensaus kan het ook dienen als desserje op een etentje.

succes :-)

_________________
United we stand,devided we fall.Let's stand together for once and for all


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: lekkere recepten
BerichtGeplaatst: 29-08-2009, 12:55:14 
Offline
Kabouter
Kabouter
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 06-08-2009, 14:11:24
Berichten: 202
Locatie: Heist op den berg-België
het topic wordt schijnbaar wel gelezen, maar niemand reageert.. het zou fijn zijn om te weten of julie dit leuk vinden of niet. Of ik nog recepten moet posten of dat jullie dit nutteloos vinden ...

Babe

_________________
United we stand,devided we fall.Let's stand together for once and for all


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 03-10-2009, 17:39:02 
Offline
Feniks
Feniks
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 12-03-2006, 20:49:43
Berichten: 4321
Locatie: Oldenzaal
Belbe schreef:
Pasta met spinazie, kip en roomsaus

Pasta (naar keus)
kipfilet
diepvries spinazie (mag a la creme hoeft niet)
room (saus)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak tot hij gaar is. Giet hem af in een vergiet en laat het goed uitlekken.
Snijd ondertussen de kip in kleine blokjes kruid hem zoals je het lekker vind en bak deze.
Als de kip gaar is voeg je de spinazie toe.
maak ondertussen de roomsaus aan (ik neem zelf meestal gewoon kookroom net zo makkelijk en lekker) en voeg het ook toe. Blijf het goed doorroeren tot de room en spinazie goed warm zijn.
Voeg de pasta er aan toe.

Eet smakelijk!


Oeh! Ik doe deze altijd met spekjes en kruidenkaas (goedkope paturain) ipv kipfilet en room. Erg lekker! En erg romig. :D

_________________
Heb uw naaste lief, want dat ben ik!


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 03-10-2009, 17:45:25 
Offline
Kabouter
Kabouter
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 03-01-2007, 13:10:01
Berichten: 131
Locatie: Nijmegen
Belbe schreef:
Dit recept heeft de oma van mijn moeder bedacht in de hongerwinter van `44 sindsdien gaat het over van moeder op dochter en is het zeer populair binnen de familie en iedereen die het eens geproeft heeft.

Porkie (ja ik weet het, het klinkt niet echt lekker maar je moet het eens proberen!)

eiren (voor elk persoon 1 ei)
tomatenpuree (de goedkoopste is goed genoeg, 1 blikje voor ongeveer 3 personen)
verse tomaten
ui
koekenpan
klein beetje braadboter

Snijd de ui en tomaten in kleine blokjes. Verhit de boter in de pan en bak de ui.
Voeg de eieren toe en blijf roeren terwijl je ze bakt (scrammbeld eggs)
Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe. Roeren tot de puree warm is.

Heerlijk op brood, en als je het af laat koelen ook op een toastje.


Mijn oom maakt dit gerecht ook wel 's, hij noemt het tomatenkots :lol:


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 04-10-2009, 13:22:31 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-09-2009, 17:30:26
Berichten: 7354
Locatie: Po-koro Sterrenbeeld: Dinosaurus
Misschien past dat er beter bij als ik het zo hoor XD
Maar dan valt porkie nog wel mee :P


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 14-05-2011, 22:40:08 
Offline
Nimf
Nimf
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 10-12-2010, 15:19:57
Berichten: 875
Locatie: Zumpelfeld
Sow, hier is allang niks meer gepost...

Laatst weer iets lekkers gemaakt met o.a. ingrediënten uit eigenste tuin...

Zalm filet met gekruide aardappeltjes en gestoomde broccoli bloemkool...

Zo zwemt ie nog in de pan:
Afbeelding


En zo ziet het er op het bord uit:
Afbeelding


Eerst de zalm ontdooien, bestrooien met viskruiden, schijfjes citroen en op het laagste vuurtje zetten met deksel erop ( geen zout!).
De aardappeltjes niet schillen maar in partjes snijden en een paar minuutjes gaar koken ( niet zo gaar dat ze uit elkaar vallen maar dat ze gewoon wel nog bite hebben)...voeg wat boullion toe aan het aardappelwater.
Boven op de ketel met de aardappeltjes stoom je je groenten.
Als je ziet dat de zalm mooi roze begint te worden leg je de verse kruiden er ook nog eens bij draai de zalm om en bestrooi met zout...

smakelijk...

_________________
You can't always get what you want... You get what you need! ( Rolling Stones)


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 15-05-2011, 12:35:12 
Offline
Kabouter
Kabouter
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 18-04-2011, 15:56:46
Berichten: 113
Ziet er lekker uit :wink:

Hier een link voor `geneeskrachtige` recepten:
http://www.energieherstelplan.nl/recept ... &level=498

gr.

_________________
~Alles wat onze zintuigen waarnemen, van geestelijke ideeën tot planten, dieren en mensen, is niet meer dan een luchtspiegeling~

~Kennis plus ervaring maakt weten~

~Het is niet het antwoord dat verlicht, maar de vraag~


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: recepten topic
BerichtGeplaatst: 15-05-2011, 16:50:52 
Offline
Nimf
Nimf
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 10-12-2010, 15:19:57
Berichten: 875
Locatie: Zumpelfeld
Hey hallo!

Ja, kan je zeggen dat het goed gesmaakt heeft.. :wink:
He, wat grappig zeg. Ik heb een tijdje ayurvedische theëen en gerechten gegeten en gedronken en voeld eme er best goed bij. Ik heb als constitutie vata (hert) en pita ( tijger) hikt er een beetje tegenaan. Ik merk als ik rekning houd met deze richtlijnen dat ik inderdaad meer energie overhoud. Volg jij deze recepten? Wat is jouw ervaring hiermee?

Nu ik een andere vriend heb die minder bezig is met voeding e.d. sluipen de alledaagse gewoontes m.b.t. eten er weer in. Zogauw ik een vaste baan heb en dus wat meer centjes ga ik wel weer 100% biologisch boodschappen doen en wie weet ook weer de ayurvedische richtlijnen gebruiken...

Bedankt voor de link!

lieve groet, binnenspiegel..

_________________
You can't always get what you want... You get what you need! ( Rolling Stones)


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 51 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2 3 4 Volgende

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
© Copyright 2000 - 2013 SpiritueleJongeren.nl