Spirituele Jongeren
http://forum.spirituelejongeren.nl/

recepten topic
http://forum.spirituelejongeren.nl/viewtopic.php?f=56&t=3626
Pagina 3 van 4

Auteur:  truitje [ 17-09-2008, 10:28:08 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Spaghettimet kip en pesto.

2 personen.

300 gram Kipfilet, in blokjes gesneden
1 potje pesto
Spaghetti
zout
peper
olijfolie
(room)

heel simpel en zooooo lekker:

Bak de kip in hete olie tot hij knapperig is met zout en versgemalen peper. Kook de spagettie al dénte. Roer de gebakken kip door de spaghetti met veel!!! pesto. 3-4 eetlepels minimaal. Druppel olie over de pasta en roor nog eens goed door.
Serveren met (verse) parmezaanse kaas en wellicht wat zoute worstjes.

hij is erg lekker!!!

Auteur:  Silverlady [ 17-09-2008, 17:54:15 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Spek en uienbroodjes


Ingrediënten:
***********
500 gram tarwebloem
2 afgestreken theelepels zout
1 theelepel suiker
40 gram verse gist
2½ deciliter lauwe melk
200 gram doorregen rookspek
ongeveer 1 grote theekop kant en klare geroosterde uitjes.

Bereidingswijze:
*************
Ontdoe het spek van zwoerd en snijd het in kleine dobbelsteentjes.
Bak die uit tot er knapperige kantjes ontstaan.
Haal die uit het vet en laat ze goed uitlekken en afkoelen.
Meng het deeg en voeg op het laatst de kaantjes en uitjes toe.
Kneed het deeg daarna nog flink door.
Laat het rijzen.
Vorm er dan bolletjes van door er een lange rol van te maken en deze in gelijke stukken te verdelen.
Leg ze op enige afstand van elkaar op een bakplaat.
Laat de bolletjes nogmaals rijzen.
Snijd ze van boven ruitvormig in.
Laat ze met een doek bedekt nogmaals rijzen en verwarm de oven voor. Bak ze bij een temperatuur van ongeveer 220° C in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.
De broodjes zijn gaar zodra ze hol klinken als men ze aan alle kanten beklopt.

Auteur:  Belbe [ 17-09-2008, 21:56:40 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Dit recept heeft de oma van mijn moeder bedacht in de hongerwinter van `44 sindsdien gaat het over van moeder op dochter en is het zeer populair binnen de familie en iedereen die het eens geproeft heeft.

Porkie (ja ik weet het, het klinkt niet echt lekker maar je moet het eens proberen!)

eiren (voor elk persoon 1 ei)
tomatenpuree (de goedkoopste is goed genoeg, 1 blikje voor ongeveer 3 personen)
verse tomaten
ui
koekenpan
klein beetje braadboter

Snijd de ui en tomaten in kleine blokjes. Verhit de boter in de pan en bak de ui.
Voeg de eieren toe en blijf roeren terwijl je ze bakt (scrammbeld eggs)
Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe. Roeren tot de puree warm is.

Heerlijk op brood, en als je het af laat koelen ook op een toastje.

Auteur:  Belbe [ 17-09-2008, 22:00:49 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Pasta met spinazie, kip en roomsaus

Pasta (naar keus)
kipfilet
diepvries spinazie (mag a la creme hoeft niet)
room (saus)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak tot hij gaar is. Giet hem af in een vergiet en laat het goed uitlekken.
Snijd ondertussen de kip in kleine blokjes kruid hem zoals je het lekker vind en bak deze.
Als de kip gaar is voeg je de spinazie toe.
maak ondertussen de roomsaus aan (ik neem zelf meestal gewoon kookroom net zo makkelijk en lekker) en voeg het ook toe. Blijf het goed doorroeren tot de room en spinazie goed warm zijn.
Voeg de pasta er aan toe.

Eet smakelijk!

Auteur:  Belbe [ 17-09-2008, 22:06:00 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Pluisje schreef:
Dit is echt super super lekker, m'n tante maakt het vaak, vooral met verjaardagen en dat is echt smullen geblazen...


Arretje Nofcake

Ingredienten
- 250 gram suiker
- 50 gram cacao
- 250 gram biscuit
- 250 gram roomboter
- 2 eieren

Bereidingswijze
- breek de biscuit in kleine stukjes
- smelt de roomboter in een pannetje
- suiker en cacao door elkaar roeren
- dan de 2 eieren er in, de gesmolten roomboter erdoor en de biscuit erdoor (dit alles kan met een mixer met kneedhaken)
- doe alles in een bakvorm
- laat het een nacht in de koelkast opstijven
- en klaar is uw heerlijke Arretjescake... smullen maar!!!


ps ik denk dat we dit keer maar niet op de calorien en zo moeten letten! :wink:


ooohhh die maken we altijd met kerst.. ik weet niet waarom dat is er zo ingeslopen..

Auteur:  Belbe [ 17-09-2008, 22:16:40 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

En dan hebben we nog deze. Gekregen van een vriendin van me die jaren lang in Canada woonde.
Niet op de calorieen letten, gewoon smullen. En niet teveel opscheppen of van te voren eten het is nogal machtig. Wij eten het met feest (verjaardag, kerst etc etc) als toetje

Death by Chocolate

Butterscotch chocolade
Chocolade Vlokken (puur)
Chocolade saroma
Melk
Brownies
Klop klop (een soort instant slagroom)
Chocolade of koffie likeur
(glazen) Schaal
Slagroom (mag uit een spuitbus)

- Maak de Brownie mix en bak deze zoals op het pak staat aangegeven
- Maak de saroma volgens de aanwijzingen en laat het opstijven in de koelkast
- Haal de Brownies uit de over. Prik er met een vork gaatjes in en besprenkel het met de likeur (als er kinderen mee eten is dit misschien niet verstandig)
- Als de brownies zijn afgekoeld maak je er kruimels van (grof)
- Breek de chocolade repen in stukjes
- Maak de klop klop zoals staat aangegeven

- Pak een schaal
- Leg onderin de Brownies
- Hierop een laagje Klop klop
- Hierop de chocolade repen en vlokken
- Hierop een laagje Saroma pudding

- Herhaal deze lagen tot de schaal bijna vol is
- Zorg dat de een na laatste laag brownies zijn
- Doe bovenop de echt slagroom en strooi er wat vlokken overheen.

Even in de koelkast om het lekker koud te laten worden, en smullen maar!

Eet smakelijk!

Auteur:  Babe [ 27-08-2009, 16:40:05 ]
Berichtenonderwerp:  lekkere recepten

Laatst ging het op de chat over eten en lekkere recepten.
Ik vroeg me af of deze hier ergens kunnen gepost worden, maar dat is blijkbaar nog niet het geval. Ik kook ontzettend graag en probeer graag nieuwe dingen uit.
Ik weet dat dit een jongerensite is , maar die koken ook al wel eens, dus bij deze open ik een nieuw topic, bedoeld om iedereen honger te doen krijgen (of alvast zin in eten ;))
Ik hoop dat de recepten niet alleen van mij uit komen, maar dat jullie er ook aan toevoegen.

groetjes

Babe

Auteur:  Babe [ 27-08-2009, 16:54:13 ]
Berichtenonderwerp:  Re: lekkere recepten

Als opener zet ik er een receptje op dat echt doodsimpel is.

Broodpudding

Ingrediënten:
-300 gr oud wit brood( kan ook zachte broodjes , koffiekoeken, bruin brood erin verwerken)
-500ml melk
-200 gr kristalsuiker
-5 eieren
-een weinig kaneelpoeder
-een pakje vanillepudding(of chocoladepudding)

Bereiding

Je neemt een grote kom. Je doet het brood in stukjes , melk , eieren, suiker , kaneel en pudding erbij. De bedoeling is dat je het boeltje laat staan tot het plat is maar mijn moeder heeft me geleerd de staafmixer erin te zetten. Ik raad dus iedereen aan om er even de mixer in te stoppen en het grof te mixen (niet helemaal fijn , gewoon dat alles onder elkaar staat)

Daarna giet je alles in een beboterde vuurvaste kom. Wat echter nog idealer is zijn die flexiebele bakvormen genre tupperware.
Het geheel moet 45 minuten bakken op 200 graden. Om te kijken of het klaar is even met een vork in prikken. Plakt er geen deeg meer aan is het klaar.
Je neemt dan een grote schotel die je op de bakvorm zet, je draait het geheel op zijn kop en als het goed is komt de broodpudding er zo uit.

Zoals jullie wel begrepen hebben is dit een dessertje. Het is ideaal om oud brood weg te werken. Op zicht is het niets bijzonder , maar met een laagje glazuur of een laagje gesmolten chocolade , of vanille of vruchtensaus kan het ook dienen als desserje op een etentje.

succes :-)

Auteur:  Babe [ 29-08-2009, 12:55:14 ]
Berichtenonderwerp:  Re: lekkere recepten

het topic wordt schijnbaar wel gelezen, maar niemand reageert.. het zou fijn zijn om te weten of julie dit leuk vinden of niet. Of ik nog recepten moet posten of dat jullie dit nutteloos vinden ...

Babe

Auteur:  DreamerKaren [ 03-10-2009, 17:39:02 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Belbe schreef:
Pasta met spinazie, kip en roomsaus

Pasta (naar keus)
kipfilet
diepvries spinazie (mag a la creme hoeft niet)
room (saus)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak tot hij gaar is. Giet hem af in een vergiet en laat het goed uitlekken.
Snijd ondertussen de kip in kleine blokjes kruid hem zoals je het lekker vind en bak deze.
Als de kip gaar is voeg je de spinazie toe.
maak ondertussen de roomsaus aan (ik neem zelf meestal gewoon kookroom net zo makkelijk en lekker) en voeg het ook toe. Blijf het goed doorroeren tot de room en spinazie goed warm zijn.
Voeg de pasta er aan toe.

Eet smakelijk!


Oeh! Ik doe deze altijd met spekjes en kruidenkaas (goedkope paturain) ipv kipfilet en room. Erg lekker! En erg romig. :D

Auteur:  WeN [ 03-10-2009, 17:45:25 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Belbe schreef:
Dit recept heeft de oma van mijn moeder bedacht in de hongerwinter van `44 sindsdien gaat het over van moeder op dochter en is het zeer populair binnen de familie en iedereen die het eens geproeft heeft.

Porkie (ja ik weet het, het klinkt niet echt lekker maar je moet het eens proberen!)

eiren (voor elk persoon 1 ei)
tomatenpuree (de goedkoopste is goed genoeg, 1 blikje voor ongeveer 3 personen)
verse tomaten
ui
koekenpan
klein beetje braadboter

Snijd de ui en tomaten in kleine blokjes. Verhit de boter in de pan en bak de ui.
Voeg de eieren toe en blijf roeren terwijl je ze bakt (scrammbeld eggs)
Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe. Roeren tot de puree warm is.

Heerlijk op brood, en als je het af laat koelen ook op een toastje.


Mijn oom maakt dit gerecht ook wel 's, hij noemt het tomatenkots :lol:

Auteur:  Tom [ 04-10-2009, 13:22:31 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Misschien past dat er beter bij als ik het zo hoor XD
Maar dan valt porkie nog wel mee :P

Auteur:  binnenspiegel [ 14-05-2011, 22:40:08 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Sow, hier is allang niks meer gepost...

Laatst weer iets lekkers gemaakt met o.a. ingrediënten uit eigenste tuin...

Zalm filet met gekruide aardappeltjes en gestoomde broccoli bloemkool...

Zo zwemt ie nog in de pan:
Afbeelding


En zo ziet het er op het bord uit:
Afbeelding


Eerst de zalm ontdooien, bestrooien met viskruiden, schijfjes citroen en op het laagste vuurtje zetten met deksel erop ( geen zout!).
De aardappeltjes niet schillen maar in partjes snijden en een paar minuutjes gaar koken ( niet zo gaar dat ze uit elkaar vallen maar dat ze gewoon wel nog bite hebben)...voeg wat boullion toe aan het aardappelwater.
Boven op de ketel met de aardappeltjes stoom je je groenten.
Als je ziet dat de zalm mooi roze begint te worden leg je de verse kruiden er ook nog eens bij draai de zalm om en bestrooi met zout...

smakelijk...

Auteur:  Celahir86 [ 15-05-2011, 12:35:12 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Ziet er lekker uit :wink:

Hier een link voor `geneeskrachtige` recepten:
http://www.energieherstelplan.nl/recept ... &level=498

gr.

Auteur:  binnenspiegel [ 15-05-2011, 16:50:52 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Hey hallo!

Ja, kan je zeggen dat het goed gesmaakt heeft.. :wink:
He, wat grappig zeg. Ik heb een tijdje ayurvedische theëen en gerechten gegeten en gedronken en voeld eme er best goed bij. Ik heb als constitutie vata (hert) en pita ( tijger) hikt er een beetje tegenaan. Ik merk als ik rekning houd met deze richtlijnen dat ik inderdaad meer energie overhoud. Volg jij deze recepten? Wat is jouw ervaring hiermee?

Nu ik een andere vriend heb die minder bezig is met voeding e.d. sluipen de alledaagse gewoontes m.b.t. eten er weer in. Zogauw ik een vaste baan heb en dus wat meer centjes ga ik wel weer 100% biologisch boodschappen doen en wie weet ook weer de ayurvedische richtlijnen gebruiken...

Bedankt voor de link!

lieve groet, binnenspiegel..

Pagina 3 van 4 Alle tijden zijn UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/