Spirituele Jongeren
http://forum.spirituelejongeren.nl/

recepten topic
http://forum.spirituelejongeren.nl/viewtopic.php?f=56&t=3626
Pagina 4 van 4

Auteur:  Celahir86 [ 16-05-2011, 12:23:35 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Hey :D ,

Ik hou me redelijk veel bezig met voeding, ben immers kok :P
Mijn ayurvedische constitutie is ook vata +- 47% en in iets mindere mate pita +- 30%, alleen hou ik hier niet heel vaak rekening mee als ik iets ga koken :?

Wel eet ik veel biologisch en eet geen kant en klaar rommel, vaak zitten hier E nummers in en andere conserveer middelen/smaakstoffen + als je iets zelf maakt is het veeeel lekkerder en gezonder, probleem alleen is dat deze manier van eten inderdaad wel een stuk duurder is :cry:

Waar ik helaas wel op moet letten is melkeiwitten, mijn lichaam is hier heel gevoelig voor en als ik dat te veel nuttig krijg ik allemaal rode bultjes aan de onderkant van mn voeten :?

Groetjes

Auteur:  Butterfly [ 17-05-2011, 15:09:20 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Ik eet ook veel biologische producten sinds kort.
Indd door de e nummers en de andere troep waar mn lichaam niet meer tegen kan
zo ben ik er ook achtergekomen dat ik migraine kreeg door KAAS.
jaja, en ik ben een kaasliefhebber.
Maar nu eet ik dus sinds 2 weken biologische kaas en ik heb al 2 weken geen migraine gehad jippieeeeeeeeeee
mijn lichaam kan dus niet echt tegen melkproducten, schijnt.

wel is het biologische eten en drinken wat duurder, maar dat maakt me niet veel uit. het gaat om mn lichaam.

Auteur:  Sagemode [ 20-03-2012, 09:26:16 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Ik maak altijd linzensoep en altijd op dezelfde manier, maar ik varieer altijd wat.

Ik vond hem deze keer wel erg lekker, weet niet of andere dat ook zullen vinden:

Ingrediënten:

- 250 gram rode linzen (half pakje)
- halve chinese kool
- wat teentjes knoflook
- gedroogde tomaatjes droog
- karwijzaad, tijm, rozemarijn fijn gebroken
- 2 kruiden of groenten bouillon blokjes

Bereiding:

- fruit de knoflook (in olie) en bak de karwijzaad gelijk mee
- voeg zoveel water toe als nodig is (halve soeppan bijvoorbeeld)
- voeg de linzen toe en breng aan de kook en doe ook de bouillonblokjes erin.
- voeg na 10 minuten ofzo de chinese kool toe in schijven gesneden (gewoon van boven naar beneden schijven eraf snijden) en de gedroogde tomaatjes
- voeg de tijm en rozemarijn toe naar eigen inzicht
- laat alles nog ff doorkoken totdat de chinese kool en tomaatjes zacht zijn
- voeg zout toe naar smaak.

That's it. Je kan er natuurlijk nog aan toevoegen wat je wilt maar ik vond hem juist zo lekker omdat er deze keer geen ui en wortel in zit. Ik denk dat zoute sojasaus nog wel wat toevoegt. Provincaalse kruidenmix sowieso.

Puur vegetarisch, puur natuur, en altijd lekker.

Als je nou met meer dan 2 man ervan wil eten zou ik wel dubbele hoeveelheid linzen gebruiken, dus een heel pakje linzen en een hele chinese kool.

Auteur:  Tom [ 21-03-2012, 12:12:19 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Xen schreef:
altijd op dezelfde manier, maar ik varieer altijd wat.
Ik doe dat precies hetzelfde, maar dan anders.
Grapje <3

Auteur:  Sagemode [ 21-03-2012, 14:48:24 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Komt omdat ik soep maak van m'n groenten, en jij groenten van je soep! :D

:)

Auteur:  Matthijs [ 04-03-2013, 16:26:18 ]
Berichtenonderwerp:  Re: recepten topic

Stom dat ik hier nooit wat post, maar...

Ik ben ook werkzaam als kok :p. En iedere maandag kook ik voor de Eilandelijke kookstudio voor mijn collega en ik voor we aan onze uitzending beginnen. Het moet dan altijd wel gemakkelijk zijn om op te warmen en om nu elke keer pasta of nasi, bami en mihoen te maken en de sleur van mijn formidabele Paëlla met Fies, dacht ik, dit wil ik wel effe delen.

Afbeelding


Geheel vegetarisch en ontzettend gezond!!

Het is een Snelle Groentechili met couscous.

Ingrediënten: 1 uit in ringen, 2 tl olijfolie
1 teen knoflook geperst
2 tl chilipoeder
100 gram tomaten uit blik gesneden
+/- 100 à 200 gram gekookte kidneybonen. Ik koop ze in blikjes per 200 gram. Ze zijn zeer gezond en passen perfect in een uitgebalanceerd dieet.
1/2 rode paprika in blokjes gesneden
1/4 courgette in stukjes (vieren)
50 g. bloemkoolroosjes, of broccoli, het is maar wat je in huis hebt
1 kleine wortel/winterpeen in plakjes gesneden.
1 blikje tomatenpuree van 9 cent.
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde oregano
+/- 150 ml groentebouillon.

Eventueel gesneden champignons erbij en de ui vervangen door bijv. prei.
Serveer met rijst of couscous

Bereiding is ongeveer 30 min.

Fruit de ui glazig in de olie en voeg daarna de knoflook toe en het chilipoeder Fruit nog 1 min door en blijven roeren!!

Voeg de resterende ingrediënten toe en laat het ongeveer 25 min. sudderen tot het meeste vocht is verdampt.

Serveer het dus met couscous, witte of zilvervliesrijst. Bulgur zou ook nog zelfs kunnen!


Ofwel, zeer gezond en zeer lekker! Aan de hand van het chilipoeder zou je het eventueel nog pittiger kunnen maken. Dat deed ik wel :p.

Zerveer het af met bijv. een blaadje basilicum.

Pagina 4 van 4 Alle tijden zijn UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/