Welkom, herken jij jezelf in de verhalen die hier verteld worden of wil je hier meer over weten? Word dan lid en praat gezellig mee. Iedereen is welkom op het gebied van spiritualiteit.

Alles wat vermeld wordt op deze website is naar waarheid van de poster zelf, neem enkel datgeen aan waar jij jezelf goed bij voelt.
Ieder zijn/haar eigen waarheid, respecteer deze...

[ Advertenties ]
Online Tarot Legging - Spirituele Datingsite

Het is momenteel 24-04-2018, 20:21:18

Alle tijden zijn UTC+01:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 6 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichtenonderwerp: Jezelf dingen ontzeggen
BerichtGeplaatst: 10-02-2012, 04:09:44 
Offline
Reus
Reus

Lid geworden op: 01-11-2011, 01:07:28
Berichten: 1177
Ik merk, ik word me bewust van het feit dat ik mezelf in het leven altijd veel dingen ontzegd heb.

Ik weet niet wanneer het is begonnen.. of er dingen zijn die ik vroeger graag wilde maar niet koos omdat ik vond dat er iets niet goed aan was.

Dingen die ik me tegenwoordig ontzeg zijn bijvoorbeeld gadgets omdat ik vind dat ze te veel kosten en milieuvervuilend zijn. Een goed voorbeeld is een tablet pc: ik zou eigenlijk dolgraag een Samsung Galaxy Tab willen hebben, lijkt me te gek, maar ik heb het nooit gedaan omdat ik het 'overbodig' vond. Je moet je voorstellen dat een tablet nooit een desktop pc of laptop zal vervangen, dus het is gewoon een extra uitgave van weet ik veel hoeveel honderd euro - net zoveel als een computer. De batterij is doorgaans niet vervangbaar, en je loopt het risico dat zoiets gejat wordt als je het ergens mee naar toe neemt.

Ik zou ook best een nieuwe telefoon willen maar dat ligt moeilijker. Ik heb weinig behoefte op het moment aan mobiel internet. Het enige wat een nieuwe telefoon verder toevoegt is een fijnere gebruikersinterface. Een afdoende muziekspeler heeft mijn huidige phone ook.

Ik heb ook nooit de moeite genomen om auto te leren rijden, maar dat ligt dieper. Ik denk echt dat "iedereen een auto" onnodig is en veel te kostbaar. Ik ben niet iemand die een eigen bedrijf wil hebben of veel spullen moet vervoeren. Ook heb ik geen kinderen die overal heen moeten, in een context waarin dat alleen kan met een auto. Ik zie ook niet zo de vreugde van autorijden boven bijv. treinreizen. Ik vind het zelfs fijn om "traag" te reizen, om ietwat beperkt te zijn in waar ik kan komen, dat maakt waar ik ben specialer en maakt dat je je meer verlaat op de mensen waar je bent.

Ik denk dat ik me vooral dure dingen ontzeg waar ik van zou kunnen genieten. Gek genoeg heb ik er geen enkele moeite mee om duizenden euros uit te geven aan iets wat niet bedoeld is voor genot. Ik vind genot niet zo veel waard, blijkbaar.

Dus mijn affirmatie is "Ik ben bereid om geld uit te geven aan mijn eigen genot."

Ik denk/dacht echt dat jezelf dingen ontzeggen goed was. Ik heb sommige keuzes jarenlang volgehouden, terwijl ik nu, nu ik eindelijk het mezelf heb gegeven, besef wat voor onzinnige beperking het was. En ik gaf het mezelf notabene omdat andere mensen er ongelukkig van werden dat ik het niet had. Maar hun ongeluk was het mijne.

Het interessante is dat ik wel bereid ben geweest om veel geld uit te geven aan seksueel genot - maar dit was maar recentelijk. 300 euro uitgeven aan een escort is ontzettend veel geld, maar het was het me op dat moment waard. Nu echter besef ik dat het een symptoom is van het jezelf ontzeggen: zwelgen in genot is net zo uit balans als jezelf genot ontzeggen. Nu ik het slot van de ontzegging heb afgehaald, is ook de werkelijkheid van de zwelging doorzichtig geworden.

Genieten en seksualiteit - ik denk dat ze aan elkaar verbonden zijn. Als je jezelf genot in het algemeen ontzegt, ontzeg je jezelf ook je seksualiteit. Je hele houding ten opzichte van het leven vind je terug in je houding ten opzichte van seks. Je kunt dus seksuele dysfunctie genezen door je algemene levenshoudingen te genezen.

Ik ben er in elk geval blij mee dat ik deze stap heb gezet, dat mijn ogen zijn geopend. Ik ben benieuwd wat ik me nog meer ontzegd heb.

Wat denken jullie?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Jezelf dingen ontzeggen
BerichtGeplaatst: 10-02-2012, 14:13:11 
Offline
Feniks
Feniks
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 17-06-2008, 21:07:13
Berichten: 2689
Citeer:
Genieten en seksualiteit - ik denk dat ze aan elkaar verbonden zijn.

Deze zijn zeker met elkaar verbonden door het beloningscentrum in onze hersenen.
Citeer:
Als je jezelf genot in het algemeen ontzegt, ontzeg je jezelf ook je seksualiteit. Je hele houding ten opzichte van het leven vind je terug in je houding ten opzichte van seks. Je kunt dus seksuele dysfunctie genezen door je algemene levenshoudingen te genezen.

Ik denk dat het ontzeggen van seksualiteit niet gelijk staat aan het ontzeggen van materiële zaken. Appels en peren in een mand. Zowel seksuele zaken als materiële zaken kunnen(!) op het genotscentrum spelen mocht de persoon zo geprogrammeerd zijn. Doch, echter, maar, et zijn verschillende stimuli.
Seksuele disfunctie genezen door het veranderen van de levenshouding zou kunnen werken maar is niet de enige en ook niet een altijd passende oplossing. Daarboven is 'het veranderen van de levenshouding zo'n algemene term dat het op vrijwel alles zou kunnen slaan. Ik neem hem nu even in de context van je post.

_________________
If it looks like a duck,
and quacks like a duck,
we have at least to consider the possibility that we have a small aquatic bird of the family anatidae on our hands.”

Douglas Adams


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Jezelf dingen ontzeggen
BerichtGeplaatst: 10-02-2012, 14:30:31 
Offline
Reus
Reus

Lid geworden op: 01-11-2011, 01:07:28
Berichten: 1177
Hey,

het veranderen van de levenshouding slaat ook op alles :P

maar in dit specifieke geval vraag ik me af (en interesseert het mij) welke houdingen dan verband houden met de seksualiteit. In elk geval de houding mbt. genieten.

bij mij is het dus zo dat het mij ontzeggen van materiële dingen (het genot van het gebruiken van een apparaat kun je natuurlijk niet echt materieel noemen, alleen het apparaat is dat) verband lijkt te houden met mijn eigen 'verwarring' rond m'n seksuele aard... in de zin dat....

het is pas een week geleden of korter dat ik gestopt ben met me een bepaald iets te ontzeggen, en binnen die week trad er ook een seksuele verandering op, dus ja....

maar meer in het algemeen kun je misschien zeggen dat we het leven zien als een lijdensweg, of een worsteling, of een bestraffing, of in het algemeen iets waar niet van te genieten valt; er voor heeft gezorgd dat we seks zijn gaan zien als iets waar niet van te genieten valt, ofzo.

is het niet zo dat in het voor-christelijke tijdperk, mensen veel makkelijker deden over seks, maar ook niet geloofden dat het leven iets was waar je door heen moest komen om in de hemel te komen?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Jezelf dingen ontzeggen
BerichtGeplaatst: 26-02-2014, 06:45:30 
Offline
Dwerg
Dwerg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 23-06-2009, 17:35:39
Berichten: 402
Je kunt het beter simpel houden man :) je kunt overal over nadenken en filosoferen, ik heb dat ook jaren gedaan (als een soort verslaving alles willen uitpluizen en overdenken) maar hierdoor mis je vaan juist de eenvoud vant leven dingen hoeven niet ingewikkeld te zijn om te begrijpen, dat doen we voornamelijk zelf :)

Volgens mij heb je gewoon last van je hormoontjes das gezond hoor :p
Toen ik vrijgezel was heb ik ook aparte dingen gedaan...
nu ik een relatie heb zijn mijn hormonen iedergeval wel in balans.

Denk dat het eerder te maken heeft met dat je alleen bent of misschien een beetje eenzaam. ervaar je dat niet een beetje?

_________________
Leven en laten leven


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Jezelf dingen ontzeggen
BerichtGeplaatst: 26-02-2014, 06:52:02 
Offline
Dwerg
Dwerg
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 23-06-2009, 17:35:39
Berichten: 402
O kut hahahahha een OUDE POST XD zie het te laat

_________________
Leven en laten leven


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Jezelf dingen ontzeggen
BerichtGeplaatst: 26-02-2014, 20:56:54 
Offline
Reus
Reus

Lid geworden op: 01-11-2011, 01:07:28
Berichten: 1177
Ik weet het niet Nick, dat speelde toen een rol.

Sommige mensen houden niet van zuur, anderen houden niet van zoet.

Anderen weer niet van bitter.

http://www.youtube.com/watch?v=1lyu1KKwC74

Maar soms als je het zure niet wil kan je ook niet genieten van het zoete.


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 6 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
© Copyright 2000 - 2013 SpiritueleJongeren.nl