Welkom, herken jij jezelf in de verhalen die hier verteld worden of wil je hier meer over weten? Word dan lid en praat gezellig mee. Iedereen is welkom op het gebied van spiritualiteit.

Alles wat vermeld wordt op deze website is naar waarheid van de poster zelf, neem enkel datgeen aan waar jij jezelf goed bij voelt.
Ieder zijn/haar eigen waarheid, respecteer deze...

[ Advertenties ]
Online Tarot Legging - Spirituele Datingsite

Het is momenteel 24-03-2018, 05:27:58

Alle tijden zijn UTC+01:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 4 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 27-09-2013, 09:01:52 
Offline
Elf
Elf
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 26-07-2013, 09:15:41
Berichten: 516
Hoi :)

Het valt me soms op dat mensen het moeilijk vinden om zichzelf energetisch te beschermen/af te schermen
Komen vermoeid thuis na een lange dag van school of werk
Ik wou een paar oefeningen delen die ik zelf vaak gebruik
Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben :)

spiegelbeeld
Soms heb je van die momenten dat je het schoolplein oploopt, en je je ineens heel slecht gaat voelen. Je voelt dat mensen je aankijken en slechte dingen over je zeggen. Of je moeder heeft weer eens een boze bui en reageert die af op jou, terwijl je niets verkeerds hebt gedaan. Er wordt allemaal negativiteit op je afgevuurd.Op zo'n moment kun je een spiegel plaatsen. Deze spiegel zorgt ervoor dat alle negatieve gevoelens, gedachten en woorden weer terug gestuurd worden naar degene waar ze van zijn. Hierdoor heb jij er geen last van.Als je dit doet, krijgt de persoon alle negativiteit weer terug. Normaal zou dit bij jou gebeuren, omdat je zijn gevoelens overneemt. Ze kunnen nu bijvoorbeeld misselijk of duizelig worden en ze voelen zich ineens niet lekker. Nu is het weer terug waar het hoort: bij hun zelf. Want zij zijn degene die hun gevoelens moeten wegwerken, en niet jij!
Stel jezelf een spiegel voor. Een hele grote, zo groot als de persoon (of personen) zelf. Deze spiegel plaats je tussen jou en de persoon in. Zie voor je hoe alle dingen die deze persoon naar je toestuurt via gedachten, woorden, gevoelens of daden op de spiegel afgaan. In plaats van dat ze er doorheen naar jou toe gaan, kaatsen ze weer terug: ze kunnen jou niet bereiken. De persoon zelf vangt ze weer op en jij hebt er geen last meer van.

Koepel/bol
Heb jij er ook last van, dat als je in een grote groep bent, of in de klas zit, dat je voelt dat je langzaam leeggezogen wordt? Dat je aan het einde hartstikke moe bent? Alsof mensen energie van je lopen af te tappen, waardoor je zelf niks meer over houdt. Of je bent aan het kletsen met een vriendin. Maar je voelt je steeds vermoeider voelen, of misschien zelfs slecht.Dit komt heel veel voor bij gevoelige mensen. Omdat je heel erg open staan voor anderen, kunnen anderen daar (vaak onbewust) misbruik van maken. Een koepel is goed voor alle situaties en belangrijk om iedere dag om je heen te zetten. Ik doe dit ook bijna iedere dag, voordat ik weg ga. Of als ik naar een feest ga, of naar andere plekken met grote groepen mensen. Door een koepel van licht om jezelf te plaatsen, bescherm je jezelf.Stel jezelf voor dat je een koepel van licht om jezelf heen maakt. De koepel is groter dan jij. Trek eerst een 'lijn' boven je, en daarna onder je. Als de koepel klaar is, vul je deze met wit licht. Deze bol van licht laat je langzamerhand groter worden. Eerst zo groot als de koepel, en daarna nog groter zodat het buiten de koepel komt. Nu heb je jezelf beschermd. Mensen kunnen veel minder snel energie van je aftappen en je straalt licht uit, zodat anderen om je heen zich ook beter gaan voelen.In plaats van wit licht, kun je de koepel ook met andere kleuren licht vullen. Rood, blauw, paars, geel, groen... Maar net waar jij je goed bij voelt. Iedere kleur doet iets anders. Wit is een heel zuivere kleur en is altijd goed om te gebruiken. 

Piramide

Deze oefening is top 8) . De piramide geeft je een sterk gevoel van veiligheid, wat erg fijn is!Ga ontspannen zitten en zet je voeten stevig op de grond. Bij elke uitademing laat je spanning los. Laat de buitenwereld geleidelijk wegglippen en richt je aandacht diep in jezelf.Stel je voor dat de ruimte waarin je je bevindt, omgeven is door een doorschijnende groene piramide. De piramide is hol, maar de zijwanden zijn heel sterk. De onderkant ervan bevindt zich onder je voeten, de top bevindt zich boven je hoofd.Controleer of de vier zijkanten aanwezig zijn en voel de stevigheid van de onderkant. Je bent in de piramide en bent beschermd door de oeroude energie ervan. Wil je naar buiten kijken, dan maak je er een venster in.Blijf een paar minuten veilig in deze ruimte zitten. Piramides hebben een sterk helende kracht. Laat de energieën van de piramide alle kwalijke energieen neutraliseren van andere mensen.Richt je aandachtig nu weer op de ruimte waarin je je bevindt, maar bedenk dat de piramide altijd bij je blijft. Haar beschermende kracht wordt geactiveerd op de momenten dat jij dat nodig hebt.Niets kan door de piramide heendringen, tenzij jij besluit het binnen te laten.Kom nu rustig met je aandacht helemaal terug in het hier en nu en wees je ervan bewust dat de piramide je omgeeft.
Variaties: De piramide hoeft niet groen te zijn. Je kunt ook je favoriete kleur gebruiken, of een kleur waarvan je het idee hebt dat je die nu wel kunt gebruiken. Ook kun je gebruik maken van de kleur goud of juist helderwit.Of je trekt de hele regenboog uit de kast en gaat alle zeven kleuren langs!

_________________
Een dag niet gelachen is........een dag niet geleefd ;)


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 27-09-2013, 10:24:13 
Offline
Reus
Reus

Lid geworden op: 08-11-2012, 10:20:10
Berichten: 1116
Locatie: belgië
Heel mooi en duidelijk beschreven :)
En werd inderdaad effectief :)

_________________
Just be you thats more than enough!!!


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 27-09-2013, 11:28:02 
Offline
Elf
Elf
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 26-07-2013, 09:15:41
Berichten: 516
:D Dank je butterfly

_________________
Een dag niet gelachen is........een dag niet geleefd ;)


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 26-04-2016, 14:04:56 
Offline
Groentje
Groentje

Lid geworden op: 26-04-2016, 09:27:43
Berichten: 15
Dit zijn echt super goede tips!
Bedankt ^_^


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 4 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
© Copyright 2000 - 2013 SpiritueleJongeren.nl