Welkom, herken jij jezelf in de verhalen die hier verteld worden of wil je hier meer over weten? Word dan lid en praat gezellig mee. Iedereen is welkom op het gebied van spiritualiteit.

Alles wat vermeld wordt op deze website is naar waarheid van de poster zelf, neem enkel datgeen aan waar jij jezelf goed bij voelt.
Ieder zijn/haar eigen waarheid, respecteer deze...

[ Advertenties ]
Online Tarot Legging - Spirituele Datingsite

Het is momenteel 23-03-2018, 06:32:22

Alle tijden zijn UTC+01:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 26 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2
Auteur Bericht
 Berichtenonderwerp: Re: Openbaring 16
BerichtGeplaatst: 27-12-2012, 19:58:44 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 06-10-2007, 20:26:29
Berichten: 1718
Locatie: Antwerpen
Mirror schreef:
Die Ander, de buitenstaander daar worden christenen mee bedoeld? Als ik dan naar de tien geboden kijk gelden die destijds dan ook alleen voor de gelovigen. Je zou denken dat dat voor ieder mens is, gelovig of niet. Ook vandaag de dag.
Nee, daarmee worden niet de christenen bedoeld. Die waren er ten tijde van het Oude Testament nog niet. Het OT werd samengesteld in ruwweg de acht eeuwen voor Christus. En daarbij waren de eerste christenen, ruwweg tot en met de jaren '70 na Christus, feitelijk gewoon joden. Het enige verschil tussen de joden en dat aparte clubje was enkel dat laatstgenoemden ervan uitgingen dat de Messias al wél op aarde gekomen was ter verlossing van de mens (> Jezus).
Het gaat er bij de Joodse wet meer om een onderscheid te maken tussen de Joden als volk en natie, uitverkoren door God in hoogst eigen persoon, en alle andere volkeren. Alle ruim 600 geboden in het OT zijn daarmee van toepassing op de Joden. Het christendom heeft zich vervolgens in een lastige positie gemanouvreerd, omdat het slechts enkele van die geboden naleeft en propageert. Het eerste gebod van God, heengaan en vermenigvuldigen, werd bijvoorbeeld verworpen voor en door de geestelijke orde. Homofielen werden en worden ook niet gestenigd. Enzovoort. Maar de Tien Geboden kennen we wel en zijn via onze middeleeuwse traditie opgenomen in alle seculiere wetboeken, omdat de ontwikkeling der beschaving nu eenmaal een eeuwig vóórtgaande lijn is.

Om puur filosofisch-ideologische redenen vind ik het altijd goed om stil te staan bij de consequenties hiervan. De Verlichte natiestaten met hun wetgevingen komen voort uit middeleeuwse tradities en omstandigheden. Uit die natiestaten zijn de internationale wetten voortgekomen zoals de mensenrechten. Daarmee is de verlichtingscultuur met zijn mensenrechten iets typisch 'westers', d.w.z. Europees (niet eens westers met inbegrip van de VS). Zodoende zouden we haast vergeten dat er ook andere normenstelsels zijn, en als we die tegenkomen in bijvoorbeeld het Midden-Oosten en Azië, dan zijn we geneigd die net zo te behandelen zoals de Joden met hun buurvolkeren deden.

Citeer:
Is het niet zo dat Satan en God de wereld der tegenstellingen moeten voorstellen?
Er is toch altijd een zondebok? We zien toch altijd een winnaar en een verliezer om onderscheid te kunnen maken? Er is toch een reden waarom dingen gebeuren en ook waarom wij mensen steeds vallen en weer opstaan. De kunst is om met een andere bril die kant op te kijken die ons leert dat het leven ons vele richtingen biedt en we hopen altijd dat we de goede nemen. Helaas moeten we de verkeerde richting weer rechtbreien om weer verder te kunnen door ons zelf te vergeven en de fouten te accepteren. De ezel stoot zich geen drie keer aan dezelfde steen zegt ons verstand;-)
We willen het liefst God straffen als er een ramp plaatsvind. We straffen God ook het liefst als er een dierbaar iemand veel te vroeg uit ons midden wordt weg genomen.
Dat was de wil van God.....of toch van Satan?
In beginsel dus niet. Wat jij zegt past overigens sowieso meer in het moderne alternatieve denken. :) Althans, dat is mijn ervaring (niets kwaads bedoeld hoor!). Een discussiepunt ontstond geloof ik in de Verlichtingsperiode (de loop van de achttiende eeuw, begin negentiende eeuw), over de rol van het kwaad in de wereld. De middeleeuwer zal alle kwaad ofwel als een straf van God, ofwel als afkomstig van de immer opstandige en verleidende Duivel, maar in de moderne tijd komt daar wat verandering in. God wordt gezien als figuur van goedheid, mildheid, vrijheid enzovoort, en dat er kwaad is wordt gezien als een beproeving van God.

Citeer:
Er zijn inmiddels zovele bijbels die dus elk verhalen bevatten dat in de grotere lijnen overeen komt. Welke is de beste?
Ik heb zelf een Nieuwe Bijbelvertaling liggen (irritant en ouderwets), en een 'Nieuwe-Wereldvertaling van de Heilige Schrift' die ik gekregen heb van een Jehovahs Getuige (heel nuttig studieboek door de vele appendices, voetnoten en kruisverwijzingen).

Citeer:
Wat onderscheidt God dan van Satan of andersom. Als ik dan zo lees dat God ook strafte. Vanuit het vagevuur of hemel ?
Wie was waar toen ze elkaar toespraken. God wil niet in het vagevuur en Satan niet in de hemel. Goed.
Satan in de middeleeuwse visie is de absolute tegenpool van God als bron van alle schepping en alle goedheid. Vagevuur is een middeleeuwse uitvinding, de hel in wezen ook. Een mooi voorbeeld van dit denken is de Divina Commedia van Dante Alighieri. In de Bijbel vind je die concepten nergens terug. De dood is voor de Jood feitelijk niets anders dan een comateuze status van niet-zijn. Die status blijft voor álle overledenen tot de wederopstanding en het oordeel. Wat je in het OT leest m.b.t. Satan, zoals mijn verwijzing naar de dialoog tussen Satan en God, speelt ofwel gewoon op aarde, ofwel in de hemel (zoals bij de dialoog: Satan is een onderdaan van de Schepper en komt zodoende heel normaal eens op de koffie om bij te kletsen). De joodse oud-testamentische schrijvers kenden simpelweg geen vagevuur.

_________________
'The real act of discovery consists not in finding new lands but in seeing with new eyes.'
- Marcel Proust


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Openbaring 16
BerichtGeplaatst: 28-12-2012, 12:05:29 
Offline
Groentje
Groentje
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 03-08-2012, 19:28:13
Berichten: 28
@HeavenBoy

Er zit een verschil tussen religieus leven en met God leven. Naar een Christelijke school gaan, iedere ochtend bidden, kloosters bezoeken, met kerst naar de kerk gaan, zingen in de kerk, gedoopt zijn. Al die dingen kan iedereen doen zonder dat hij/zij Jezus ook echt heeft ontmoet en de Heilige Geest heeft ervaren.
Zelf zou ik me leven voor Jezus willen geven, in hem geloof ik. Maar het is moeilijk (vind ik) om in iets te geloven wat je niet ervaart. Nou weet ik niet of jij je leven aan Jezus hebt gegeven, of jij je hebt over gegeven en God zijn werk wilt laten doen. Ook weet ik niet of jij Jezus hebt ontmoet of God hebt ervaren. Naar zoiets kun je altijd vragen, of je gelovig bent of niet. Zeg eens hardop dat je Jezus wilt ontmoeten. Dat je God wilt ervaren en de Heilige Geest als die er is. Geef je is voor een keer over, wat is het risico?
Het leuke is dat ik net vroeg. Heer? Wat moet ik hier op antwoorden?
Dan sla ik altijd me bijbel open en uit vertrouwen in God geloof ik dat de tekst waar mijn ogen dan op vallen hetgeen is wat God tegen mij zegt. Uit ervaring weet ik, dat iedere keer wanneer ik op die tekst vertrouw het ook echt een toepassing heeft en mij verder helpt.

Nu is dit het antwoord: Prediker 12:5
''Je durft geen heuvel te beklimmen de weg is vol gevaar. De amandelboom behoudt zijn wintertooi, de sprinkhaan sleept zich voort, de kapperbes droogt uit. Een mens gaat naar zijn eeuwig huis, een klaagzang vult de straat. ''

De bijbel zit voor mij nog vol raadsels. Het hoort er wel echt bij maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er vrij weinig hele stukken tekst of boek delen in lees. Bij mij gaat het vooral om de boodschappen die God mij geeft.

God, ik noem het zelf (de) Heer, Hij houdt van iedereen. Hij houd van jou evenveel als van mij of als van pak hem beet Hitler. Soms kan ik mij dat erg moeilijk voorstellen, bij dit voorbeeld is dat ook het geval. Hij is bij je en hij houdt van je. Dit hoef je niet te merken. Om het juist te verwoorden omdat ik zelf even niet uit me woorden kom citeer ik dit stuk van de inleiding (jongerenbijbel) van Sefanja: 'De Heer, je God, zal in je midden zijn, hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou, in zijn liefde zal hij zwijgen, in zijn vreugde zal hij over je jubelen.'


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Openbaring 16
BerichtGeplaatst: 28-12-2012, 16:31:31 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-01-2007, 17:40:04
Berichten: 7643
Locatie: Onder een hoedje van papier
Brian, ik wil je even eerlijk zeggen dat ik heel veel respect voor je heb gekregen naar aanleiding van onder meer deze discussie. Het is goed om je mening te kunnen en te durven geven, zeker als je weet dat op een forum als deze veel mensen dwalen die een totaal andere mening zullen dragen.

Heavenboy, God heeft je voor je gevoel in de steek gelaten, maar dat was voornamelijk dus omdat je niks merkte. Maar waarom merkte je er niets van dan? Heb je te veel tegenslagen mee moeten maken? Het kan toch niet zo zijn dat iemand die zijn leven volledig overgeeft aan het geloof een eeuwig en gelukkig leven kan leiden, omdat God hem bij zal staan? Niemand zei dat het leven makkelijk zou zijn, en ja mensen overkomen nu eenmaal de meest verschrikkelijke dingen die je niemand zou toewensen. Is dat dan per se de schuld van God? Zou hij dan een messias hebben moeten sturen naar bijv. Azië in 2004 om de tsunami te weren?

Soms overkomen de dingen ons nu eenmaal. Ik denk dat het geloof, dan spreek ik breed uit voor alle geloofsovertuigingen, voornamelijk een plaats biedt voor mensen om zich te kunnen uiten. Het is een plek voor hun om verdriet te uiten, wensen te doen, geluk te delen of te vinden. Ik denk dat Brian zijn geluk bijvoorbeeld heeft gevonden in het Christendom. Om een goed voorbeeld te noemen.

Ikzelf ben ook gelovig opgevoed, maar ik ga tegenwoordig nooit naar de kerk. Toch zet ik me wel in voor de gemeente, want ik sta nog ieder jaar als vrijwilliger te werken voor de kerk op de jaarlijkse rommelmarkt. Ergens zit namelijk die link voor mij met het geloof. Dat wil ik koesteren. Ik wil ook voor de kerk kunnen trouwen en wil mijn kinderen ook wat meegeven met het geloof, maar ik laat hun zelf de keuze maken of ze er wat mee willen doen.

Het geloof zou me ook in de steek hebben gelaten, als ik zou vinden dat alle fouten en verschrikkelijke gebeurtenissen, hoe veel ik er ook voor heb gebeden, dus zijn gebeurd en hebben doorgezet. Maar ik vind het niet. Dan zal het maar zo hebben moeten zijn. Het lot hebben we nu eenmaal niet in eigen hand. Wel kunnen we met Geloof, Hoop en Liefde veel bereiken. Het geloof biedt ons een uitkomst en een plek om naartoe te richten. De hoop is wat we koesteren en met de liefde die we hebben, ontstaat er een balans in het leven.

Zo, dat was mijn visie.

_________________
Hoi. Ik lijk op Jezus.
Ben ik nu de Messias of een Jezusfiguur?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Openbaring 16
BerichtGeplaatst: 28-12-2012, 17:30:11 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-09-2009, 17:30:26
Berichten: 7354
Locatie: Po-koro Sterrenbeeld: Dinosaurus
Omdat mijn vorige post ten onrechte is verwijderd, zal ik hem even herformuleren zodat ook de mensen die het topic niet volgen het kunnen begrijpen.
BDK schreef:
God, ik noem het zelf (de) Heer, Hij houdt van iedereen. Hij houd van jou evenveel als van mij of als van pak hem beet Hitler. Soms kan ik mij dat erg moeilijk voorstellen, bij dit voorbeeld is dat ook het geval. Hij is bij je en hij houdt van je.
Waarom is het moeilijk om je voor te stellen dat iemand evenveel van jou houdt als van iemand anders? Ik probeer mijn leven ook zo te leiden dat ik vrij ben van beoordelingen. Ik probeer acties niet te beoordelen, of te vergeven. Dus ik hou ook evenveel van jou als van Hitler, aangezien ik hem los probeer te zien van zijn daden.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Openbaring 16
BerichtGeplaatst: 28-12-2012, 17:53:22 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-01-2007, 17:40:04
Berichten: 7643
Locatie: Onder een hoedje van papier
Aah zo, mijn oprechte excuses bij deze danny ;). Verkeerde interpretatie was het dus. Maar fijn te lezen dat het in ieder geval nu beter met je gaat. Want inderdaad, geluk haal je uit jezelf. De manier waarop men dat doet, dat bepaal je ook uiteindelijk zelf :).

_________________
Hoi. Ik lijk op Jezus.
Ben ik nu de Messias of een Jezusfiguur?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Openbaring 16
BerichtGeplaatst: 28-12-2012, 17:53:42 
Offline
Moderator
Moderator
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 21-05-2010, 11:02:39
Berichten: 1571
Locatie: Brabant
Ik zelf ben katholiek gedoopt, kwam in de kerk zo af en toe, maar verder heb ik niets met mijn geloof gedaan. Ik geloof wel in iets, maar weet niet precies wat. Ik zit er nu wel serieus aan te denken om me uit te schrijven bij de katholieke kerk. Dit vanwege de uitspraken van de Paus, ik voel me als homoseksueel niet welkom in de kerk waar ik vvoeger als kind kwam en waar onze familie touwt, doopt enz. Zij weten niet van mijn homoseksualiteit, maar in een dienst werd er indirect wel over gesproken, mannen en vrouwen zijn voor elkaar gemaakt. Omdat mijn gedachtewijze niet linkt met die van de kerk, denk ik er dus over om me uit te schrijven.

Ik vind vooral, laat iedereen geloven waar hij of zij in gelooft.Een discussie of een kritische noot, prima zolang het met respect gebeurt.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Openbaring 16
BerichtGeplaatst: 28-12-2012, 18:02:29 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-01-2007, 17:40:04
Berichten: 7643
Locatie: Onder een hoedje van papier
babss schreef:
Dit vanwege de uitspraken van de Paus, ik voel me als homoseksueel niet welkom in de kerk waar ik vvoeger als kind kwam en waar onze familie touwt, doopt enz. Zij weten niet van mijn homoseksualiteit, maar in een dienst werd er indirect wel over gesproken, mannen en vrouwen zijn voor elkaar gemaakt. Omdat mijn gedachtewijze niet linkt met die van de kerk, denk ik er dus over om me uit te schrijven.

Ik vind vooral, laat iedereen geloven waar hij of zij in gelooft.Een discussie of een kritische noot, prima zolang het met respect gebeurt.


Ik vind de uitspraken van de Paus ook afschuwelijk. Ik ben echter geen Katholiek, maar Protestants hervormd en de dominee van onze gemeente is homoseksueel haha ;). Ik bedoel maar. Maar je zou ook kunnen overstappen naar de vrijzinnige gemeente, dat is min of meer de allerlichtste vorm van het Christelijk geloof. Het grootste voorbeeld hiervan is dominee Klaas Hendrikse die boeken schreef met de titel: Geloven in een God die niet bestaat. Hij gelooft ook niet in een God, maar wel in iets wat er zou kunnen zijn.

_________________
Hoi. Ik lijk op Jezus.
Ben ik nu de Messias of een Jezusfiguur?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Openbaring 16
BerichtGeplaatst: 28-12-2012, 18:44:10 
Offline
Reus
Reus
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 06-10-2007, 20:26:29
Berichten: 1718
Locatie: Antwerpen
Matthijs schreef:
Hij gelooft ook niet in een God, maar wel in iets wat er zou kunnen zijn.
Geloven in mogelijkheden dus. Ook belangrijk! 8)

_________________
'The real act of discovery consists not in finding new lands but in seeing with new eyes.'
- Marcel Proust


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Openbaring 16
BerichtGeplaatst: 29-12-2012, 01:29:13 
Offline
Groentje
Groentje
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 03-08-2012, 19:28:13
Berichten: 28
Tom schreef:
Omdat mijn vorige post ten onrechte is verwijderd, zal ik hem even herformuleren zodat ook de mensen die het topic niet volgen het kunnen begrijpen.
BDK schreef:
God, ik noem het zelf (de) Heer, Hij houdt van iedereen. Hij houd van jou evenveel als van mij of als van pak hem beet Hitler. Soms kan ik mij dat erg moeilijk voorstellen, bij dit voorbeeld is dat ook het geval. Hij is bij je en hij houdt van je.
Waarom is het moeilijk om je voor te stellen dat iemand evenveel van jou houdt als van iemand anders? Ik probeer mijn leven ook zo te leiden dat ik vrij ben van beoordelingen. Ik probeer acties niet te beoordelen, of te vergeven. Dus ik hou ook evenveel van jou als van Hitler, aangezien ik hem los probeer te zien van zijn daden.

Het gaat hier om vergeving, het is soms moeilijk om mensen te vergeven die jou persoonlijk kwaad hebben gedaan en dat misschien nog steeds doen. Dat is in ieder geval mijn mening. Vergeef ik Hitler voor wat hij heeft gedaan? Moeilijk, moet ik vaker over na denken. Maar ja ik vergeef het hem. Kan ik me voorstellen dat God evenveel van hem houd als van mij of iemand anders? (zijn liefde die ik ervaar). Het is moeilijk om me dat voor te stellen, maar in de bijbel staat dat God van iedereen houd. En daar geloof ik in ook al is dat soms moeilijk voor mij.

@HeavenBoy/Danny,

Vanaf het punt dat ik mijn leven aan God heb over gegeven is vrijwel alles gigantisch veranderd voor mij. Ik ben los gekomen van mijn oude ''vrienden'' groep. Om ze nou crimineel te noemen vind ik wel erg ver gaan. Maar laat ik kort zeggen dat ze op het rantje staan om van school gestuurd te worden wegens verschillende persoonlijke redenen. Redenen waar ik toen ook aan mee heb gedaan.
Het was Gods woord dat mij zei, verlaat ze en laat mij je de weg leiden. Dit is een rot tijd geweest en nog steeds heb ik last van die jongens. De enige reden dat ik ze met nog geen vinger heb aan geraakt is omdat ik ze vergeef wat ze doen tegen mij. Dat neemt niet weg dat ik soms van binnen kook wanneer ze met zijn allen weer leuk tegen mij aan het doen zijn. Ik bid juist voor ze van, Heer, laat ze alsjeblieft zien wat ze doen want dit kan ik niet lang meer aan. Toch ervaar ik God in de momenten dat ik het er het moeilijkste mee heb.
Ondertussen haal ik 7's en 8's voor de meeste vakken, eerder waren dat 4'n en 5'n. En dat is zeker niet omdat het er makkelijker op is geworden. Tijdens de toetsweek vorig jaar had ik een voldoende voor Frans gehaald. Mijn eerste in dat jaar, daardoor ging ik precies over. Voor die toets zei ik, Heer, help mij alsjeblieft met deze toets want ik wil niet blijven zitten door de fouten die ik gemaakt heb dit jaar.
Van iemand die naar school keek als, alles wat met school te maken heeft haat ik en is mijn vijand.... Ben ik naar iemand veranderd die opeens alles met school doet. Alles mbt leerling participatie. Er zijn gewoon leraren die mij hier letterlijk op aanspreken en die zich afvragen hoe het kan dat ik op een positieve manier zo extreem veranderd ben.
Maar school is niet alles. God heeft mij ook geholpen om een basis fundering op te bouwen voor later. Het is mijn droom om als dj door het leven te kunnen gaan en daarvan mijn brood te verdienen. Dit is nu de 4de maand dat ik bij een van de grotere drive-in shows werk/stage loop hier uit de omgeving. De eigenaar krijgt bijna dagelijks mailtjes van mensen zoals mij die hun droom waar willen maken. Maar tegen mij zegt ie dood simpel, kom maar even langs dan komt het wel goed. Als 15 jarige doe ik nu praktijk ervaring op in een sector die officieel voor 18+ bedoelt is. En wat pas vanaf 16 gedoogd is om in te werken. In de weekenden ben ik dus weg met hun en ik ben in principe zo goed als lichttechnicus. Het enige wat nu nog moet om het officieel te maken is 16 worden, vanaf dat punt krijg ik ook betaald. Op dit moment is mijn dienst die ik terug krijg dat ik zonder kosten gebruik mag maken van hun studio wat normaal ook een fortuin kost. Daardoor kan ik gewoon oefenen op de professionele dj apparatuur die normaal voor mij on betaalbaar is. Zon setje kost 4-5 duizend euro. En het mooie is dat zodra ik 16 ben ik gelijk als dj zijnde ook de discotheken in mag komen en op andere feesten (legaal) draaien.

Het punt waar ik nu sta in mijn leven is bijna ongeloofwaardig hoog, als ik er zo over na denk kan ik het mezelf amper voorstellen dat ik gewoon echt ben waar ik nu ben. Zonder God was ik nooit hier geweest. Zijn wonderen zijn echt gewoon zó zichtbaar in mijn leven. Daar kan ik nog langere en uitgebreidere verhalen over schrijven als eerder toen ik nog uit mezelf paranormaal actief was. En jij weet vast nog wel hoe dat toen ging haha.

Ondertussen typ ik al zo lang dat ik niet eens meer weet wat ik verder nog moet/wou vertellen.

@Matthijs, thanks haha.

Oh en trouwens. Door deze post lijkt het misschien dat ik mezelf de hemel in prijs met de dingen die ik doe/mee maak. Althans zo voelt het voor mij even. Maar het is wel zo dat ik nu de afgelopen dagen mij juist ontzettend klote voel door bepaalde tegenpolen van die dingen waar ik over vertelde. Maar dat vind ik dan weer te persoonlijk om zomaar hier te vertellen.

Ohja, nu weet ik weer wat ik nog wou zeggen. De reden dat ik een poosje weg ben geweest van het forum en afstand heb genomen is omdat ik op geestelijk niveau erg last had van misleiding en manipulatie. Ik wou hier het liefste gewoon oa doen wat ik nu ook wou doen. Maar op die momenten werd ik gewoon geestelijk aangevallen door demonen dat ik niet meer wist waar ik allemaal wel en niet op kon vertrouwen, dit gelde ook voor gedachtes. Op geestelijk niveau bevind zich nog steeds strijd en dat zal ook niet nu even weg gaan. Maar op dit moment heb ik er geen last van en heb ik een gevoel dat ik weet hoe ik er mee om moet gaan. Zie die strijd als 10 geesten die tegelijk in je hoofd allemaal dingen lopen te roepen en te schreeuwen en je allemaal dingen proberen laten te zeggen die niet eens van jezelf komen. Allemaal leugens en misleiding, bah.

(had de 3e pagina nog niet gelezen, oeps)
Een goede vriendin van mij vertelde mij laatst met toch wel angst dat ze lesbisch is. Ze wou het eerst niet zeggen wegens mijn geloof en weet ik veel wat nog allemaal. Ook was ik nog eens de eerste persoon tegen wie ze het heeft verteld. Nou weet ik niet waarom, maar ik werd zo super blij en ze wist eerst niet waarom ik zo blij werd. Echt... Derest van de dag was ik zo blij, gewoon ik weet niet waarom. Maar vind het wel grappig dat dit juist gebeurde ondanks wat ze had gedacht wegens wat bekend staat over het geloof. Of het wel of niet goed/juist is om homoseksueel te zijn, joh wat maakt het allemaal uit? Het is niet aan mij om over het hart van een ander te oordelen. De vriendschappelijke band tussen haar en mij is voor mijn gevoel juist vele male sterker geworden. En wat de paus allemaal te zeggen heeft, geen idee, ik spreek wel voor mezelf. Weet trouwens niet eens wat hij voor rol heeft in wat voor geloof dan ook. Dat vind ik het lastige soms hieraan.
Het geloof word vaak gezien als 1 ding waar dit dit dit en dit bij horen en waar dit dit dit en dat niet bij/van mag. Terwijl ik een eigen visie heb op het geloof dat in mijn geval Christelijk is. Ik kan ook zeggen dat ik een volgeling van Jezus ben. Op het moment dat iemand zal zeggen tegen mij of wie dan ook dat hij/zij dit moet doen of dat dit/dat fout is. Dan ben ik daar heel snel bij om een hartig woordje te spreken met die persoon. Ik bedoel, joh.. Zoiets kun je niet maken. Ik ga ook niet tegen iemand zeggen dat hij/zij dit dit en dit moet doen en dat dit dit en dit fout is wat hij/zij doet. Als iemand zoiets zegt dan mag je die persoon aanspreken, en flink ook.


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Openbaring 16
BerichtGeplaatst: 29-12-2012, 17:02:06 
Offline
Gids
Gids
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 27-09-2009, 17:30:26
Berichten: 7354
Locatie: Po-koro Sterrenbeeld: Dinosaurus
Mooi om te horen hoe goed het met je gaat. De Paus is ook geen goede vertegenwoordiger van het geloof, als je het mij vraagt. Wel voor sommige mensen, maar lang niet alle Christenen zijn zo. Je mag de Dalai-lama wel lenen als je hem even nodig hebt :D (grapje)
Ik ben het met Danny eens. Je hebt het niet (allemaal) aan God te danken. Geef ook wat eer aan jezelf :) Kun je niet aan een mentor ofzo zeggen dat die jongens je lastigvallen?


Omhoog
   
 Berichtenonderwerp: Re: Openbaring 16
BerichtGeplaatst: 29-12-2012, 17:20:27 
Offline
Groentje
Groentje
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 03-08-2012, 19:28:13
Berichten: 28
HeavenBoy schreef:
Ik vind het goed dat het nu stukken beter met je gaat, Brian! :)
Je oude vriendengroep had dus een verkeerde invloed op je, dat kan. ;) Maar als die jongens nog tegen je bezig zijn mag je heus wel voor jezelf opkomen hoor. Laat niet over je heen lopen en laat niet alles aan bidden over, als ik je dat als advies mag meegeven. Je moet het wel zelf weten.. :) Want uiteindelijk ben jij degene die het op zijn brood krijgt nog, je zegt al dat je diep van binnen kookt, maar wat als ze doorgaan? Dan ontplof je een keer heel erg, omdat je steeds inhoudt en dat is niet goed (Ik spreek uit ervaring). Kom voor jezelf op, gooi het eruit! ;) God zal dat heus wel begrijpen. Als je het verhaal van Mozes kent en de tien geboden, toen hij terug kwam was zijn volk fout bezig. Hij zei er ook wat van uiteindelijk. ;)

Goed dat je nu veel voldoendes haalt. :) God zou je heus wel erin stimuleren maar heb je het ergens ook niet aan jezelf te danken? ;) Zonder jouw wil en doorzet was het nooit zover gekomen natuurlijk. God geeft meestal slechts richtlijnen in mijn visie. In mijn ogen ook niet erg wonderbaarlijk, maar ik kan het me voorstellen dat het voor jou als wonderbaarlijk kan worden ervaren. :)
Ik heb dat ook meegemaakt dat ik werd toegelaten op een hogere (en betere) school ZONDER testen te hebben gedaan, ik gebruikte mijn ervaringen als reden waarom ik graag wilde. Zover ik weet heb ik niet gebeden toen die tijd, maar ik geloof wel dat God die richting mogelijk voor mij hield, het was aan mij wat ik ermee deed. :) Ik denk dat het zo bij jou ook is gegaan.

Dat met je DJ-verhaal als droom en ervaringen vind ik natuurlijk wel meer bijzonder :). Goed gedaan!
Dan sta je zeker hoog ja, maar vergeet niet dat bij elke hoogte ook een mogelijkheid is om te vallen: Wees daarvoor op je hoede! ;)
Het geloof heeft je gestimuleerd, God heeft niet het hele werk gedaan, je mag ook dankbaar zijn naar jezelf. Jij hebt goed nagedacht en gebruik gemaakt van je richtlijnen die op je pad zijn gekomen. :)

Ben blij voor je, Brian. Maar vergeet niet om af en toe ook een beetje aan jezelf te denken als die jongens weer bezig zijn bijvoorbeeld. Voor jezelf opkomen is heel erg belangrijk in het leven. ;) Anders ga je later er kapot aan als je het niet meer aan kan en dat gun ik je niet toe.

Over dat ik hard kan vallen realiseer ik mij maar al te goed en voor mij word de wil om Gods weg te volgen voor mij daardoor alleen maar groter. Op het moment dat ik zou zeggen Heer, ik ga nu doen wat ik zelf wil. Dan donder ik als een gek van de trap af. Heb het zelf ervaren haha.

Wat die jongens betreft. Ik zie ze buiten school nooit, en op het moment dat ik ze aan zou raken dan word ik van school af gestuurd omdat ik al een schorsing gehad heb vorig jaar. Gelukkig kan ik in Gods rust leven, tegen hem heb ik ook gezegd. Joh, als jij mij niet helpt op die momenten dan gaat het niet goed komen met mij. En ik heb echt het gevoel dat hij mij er ook daadwerkelijk mee helpt.

@Tom, de schoolleiding is er ondertussen al mee bezig dus het probleem zou opgelost moeten worden. Verder is het tuurlijk zo dat ik veel aan mezelf te danken heb. Maar zoals ik het bekijk is het enige wat ik hiervoor doe, naar God luisteren en op hem vertrouwen. Jezus volgen is daar ook zeker onderdeel van.


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 26 berichten ]  Ga naar pagina Vorige 1 2

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je kan niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kan niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kan niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
© Copyright 2000 - 2013 SpiritueleJongeren.nl